حجت الاسلام یاسر مقدم پناه، مدیر مدرسه علمیه سید زنجان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در زنجان گفت: مجموعه مسجد و مدرسه علمیه سید توسط عبدالله میرزا دارا پسر یازدهم فتحعلی شاه قاجار در هنگام حکمرانی در زنجان در سال 1242 هجری قمری احداث گردیده است.
وی با یادآوری اینکه 200 طلبه با سطوح عالی در پایه های هفتم، هشتم، نهم و دهم در این حوزه علمیه مشغول تحصیل هستند، گفت: در این مدرسه درس خارج فقه و اصول دایر است.
این مقام مسوول با اشاره به اینکه 150 طلبه به صورت حضوری و 50 طلبه به صورت غیرحضوری در کلاس های درس حاضر می شوند، تصریح کرد: 50 طلبه غیرحضوری به جهت اشتغال؛ امکان حضور در کلاس ها را ندارند از اینرو مطالب درسی به صورت سی دی و کتاب در اختیار آنان قرار می گیرد و در زمان امتحانات در آزمون های مربوطه شرکت می کنند.
مدیر مدرسه علمیه سید زنجان با اشاره به اینکه مدرسه سید؛ علما و روحانیون بنامی را تربیت کرده است، گفت: بیش از 2 هزار طلبه که بسیاری از آنان صاحب رساله هستند از این مدرسه فارغ التحصیل شده اند.
وی با اشاره به اینکه 33 حجره در این مسجد برای اسکان طلاب غیربومی وجود دارد، ادامه داد: تعدادی از این حجره ها به بخش اداری و کلاس درس اختصاص یافته است.
حجت الاسلام مقدم پناه با بیان اینکه مدرسه سید، مدرسه بابرکتی است و علمای بسیاری در این مدرسه درس خوانده اند، گفت: از اینرو نیازمند حمایت خیرین برای توسعه، بهسازی و تکمیل کتابخانه مدرسه هستیم.
وی با اشاره به اینکه کتابخانه مسجد توسط آیت الله حاج سید عزالدین حسینی تاسیس گردید و دارای 50 هزارجلد کتاب است، گفت: این کتابخانه یکی از غنی ترین کتابخانه های استان از حیث محتوایی به شمار می آید که در حال حاضر در دست مرمت و بهسازی می باشد.
این مقام مسوول از راه اندازی موزه کتب خطی با یک هزار جلد کتاب خطی قدیمی در این مسجد خبر داد و گفت: مجوز مربوطه اخذ شده است و مقرر گردیده موزه ای در کنار سردرب مسجد سید در 600 مترمربع راه اندازی شود.
حجت الاسلام مقدم پناه با اشاره به اینکه کتاب های خطی در موضوعات تفسیر، فقه، کلام، فلسفه، طب قدیمی و قرآن های خطی قدیمی از سوی علما، مراجع و برخی از خیرین در اختیار این مدرسه قرار گرفته است، گفت: مجوز راه اندازی این موزه سه سال پیش اخذ شده است ولی نیازمند اعتبار برای راه اندازی آن هستیم.
وی با اشاره به اینکه موزه آثار خطی نیازمند شرایط ویژه ای از لحاظ تهویه، سم زدایی و برخی دیگر از تمهیدات است، گفت: به همین منظور نیازمند مساعدت خیرین و دولت هستیم.
مدیر مدرسه علمیه سید زنجان ادامه داد: خلاء وجود یک بخش فرهنگی و آموزشی منسجم در کنار فعالیت های دینی گسترده مسجد، هیات امنای مسجد را برآن داشت تا بخش فرهنگی را در سال 1371 تاسیس کنند.
به گفته وی، فعالیت های فرهنگی با ضبط، تدوین و جمع آوری سخنرانی های آیت الله محمد حسینی زنجانی در مناسبات و موضوعات گوناگون آغاز شده است.
این مقام مسوول نحوه پذیرش طلاب به این مدرسه را هم تشریح کرد و گفت: طلاب تحت برنامه مرکز مدیریت حوزه علمیه قم تا پایه شش را در سطح استان زنجان طی می کنند و بعد از اتمام پایه شش در مدرسه سید پذیرش می شوند.
وی افزود: در این مدرسه پایه های هفتم، هشتم، نهم، دهم و درس خارج فقه و اصول تدریس می شود که شامل دروس تخصصی و عمومی فقه و اصول می باشد.
حجت الاسلام مقدم پناه افزود: علاوه بر دروس عمومی؛ فعالیت های فوق برنامه با توجه به نیاز روز برای طلاب در نظر گرفته شده است، همچنین بخش نوارخانه و سیستم آموزشی مدرسه 10 هزار نوار درسی از پایه اول تا پایه دهم دارد که با توجه به توصیه های مقام معظم رهبری در مورد جنبش نرم افزاری، مدرسه علمیه سید با طراحی سیستم آموزشی به ایجاد شبکه ای که قادر به انتخاب واحد و ثبت اطلاعات آموزشی طلاب و کارهای اداری باشد، اقدام نموده است.
وی افزود: بعد از تاسیس پایه دهم در مدرسه علمیه سید همزمان تدریس درس خارج فقه و درس خارج اصول شروع شد.
این مقام مسوول در ادامه به برنامه های مدرسه سید در طول سال اشاره کرد و گفت: طلاب این حوزه در نمازجماعت مدارس و دستگاه ها حضور دارند.
وی با اشاره به اینکه تولیت این مسجد برعهده آیت الله حسینی زنجانی است، گفت: ایشان درس خارج فقه را در مسجد تدریس، همچنین هر روز پس از اقامه نماز مغرب و عشاء، برای حاضران مسائل معرفتی بیان می کنند.
به گفته مدیر مدرسه سید زنجان، قرائت دعای توسل، دعای کمیل در طول سال و قرائت زیارت عاشورا و دعای علقمه در ماه محرم از برنامه های این مسجد است.
وی به برپایی مراسم عزاداری و سوگواری سالار شهیدان همراه با سخنرانی علما و روحانیون در ماه محرم اشاره کرد و گفت: مراسم زیارت عاشورا هر پنج شنبه با حضور بازاریان در این مسجد برپا می شود.
نظر شما