کارتون و کاریکاتور برای همه قابل هضم است/ برپایی نمایشگاه روزی حلال در مترو و دانشگاه ها

ناصری با بیان اینکه زبان کارتون و کاریکاتور ساده است، گفت:آثارجشنواره سراسری کارتون و کاریکاتور خراسان شمالی در اماکن عمومی به نمایش گذاشته می شود.

عباس ناصری، دبیر هنری نهمین جشنواره سراسری کارتون و کاریکاتور خراسان شمالی با عنوان روزی حلال در پاسخ به این سوال که چطور می توان کاریکاتور را بین مردم آورد به خبرنگار شبستان گفت: در درجه اول مسئولان باید از هنرمندان درخواست کنند آثاری به روز تولید کنند. هرچه آثار به روزتر باشد و مشکلات مردم را منعکس کند، خواه ناخواه بیشتر به اشتراک گذاشته می شود و بیشتر دست به دست می شود. مسئولان باید بدانند چه چیزهایی مورد نیاز مردم است نه مورد نیاز خودشان و آنها را سفارش دهند.باید مسایلی به هنرمندان سفارش داده شود که به درد مردم بخورد، در این صورت استقبال از آنها بیشتر خواهد شد و تاثیر بیشتری هم خواهند گذاشت.

 

ناصری با بیان اینکه نمایشگاه های هنری را باید بین مردم برد، اظهار داشت: به یاد دارم تابستان ها به روستایی می رفتم و در طبیعت روستا به کارهای هنری می پرداختم. پس از مدتی به خود گفتم من از طبیعت این مردم استفاده می کنم اما تا به حال برای آنها چه کرده ام؟ همین باعث شد یک سری از کارهای نمایشگاهم را کنار دیوار دهداری و مسجد بگذارم ، تا غروب که در طبیعت کار  میکردم آثارم در معرض دید بود و مردم روستا  می آمدند و کارها را می دیدند.

 

زبان کارتون و کاریکاتور ساده و قابل هضم است

دبیر هنری نهمین جشنواره سراسری کارتون و کاریکاتور خراسان شمالی با عنوان روزی حلال تصریح کرد: برداشت مردم یک روستا با افراد خاصی که در فلان گالری و فلان مکان می آیند، تفاوت زیادی ندارد. خوبی کارتون و کاریکاتور این است که زبانی ساده دارد. زبان کارتون و کاریکاتور ساده و قابل هضم است. با زبان کارتون و کاریکاتور می توان بسیاری از مسایل را نشر داد. اینطور نیست که بگوییم فقط قشر خاصی متوجه اثر هنری می شوند. من این مسئله را به طور عملی در روستاها امتحان کردم و دیدم که مردم متوجه پیام می شوند و کارتون و کاریکاتور را بسیار دوست دارند.

 

کیفیت برایمان مهم است نه کمیت

وی با اشاره به کیفیت آثار  جشنواره سراسری کارتون و کاریکاتور روزی حلال بیان کرد: کیفیت برای ما مهم است. آمار برای من مهم نیست اینکه بگوییم پنج هزار اثر به دست ما رسیده و در نهایت 50 اثر منتشر می شود. حال چه فایده دارد اگر 10 هزار اثر به دست ما برسد وقتی محدودیت داریم و فقط باید به عنوان مثال 50 اثر برگزیده شود. امسال داوری این جشنواره سخت و سنگین بود زیرا سطح کارها خوب بود تاکنون حدود 20 تا 25 جشنواره برگزار کردم و می توانم بگویم در جشنواره کارتون و کاریکاتور روزی حلال ما به دنبال آمار نیستیم بلکه هدف ما ارایه کار فاخر است.

 

542دبیر هنری نهمین جشنواره سراسری کارتون و کاریکاتور خراسان شمالی با عنوان روزی حلال یادآور شد: اثر از 170 هنرمند کشور به دست ما رسید که 415 اثر کارتون و بقیه کاریکاتور بودند. بهمن عبدی، احمد عربانی، محمدرضا دوست محمدی، سعید نوروزی و بنده داوران این دوره از جشنواره کارتون و کاریکاتور خراسان شمالی بودیم. با توجه به موضوع جشنوراه که آسان نبود، کیفیت آثار قابل توجه و خوب بود. ۱۹میلیون برای جوایز این جشنواره در نظر گرفتیم که 13 میلیون به بخش کارتون و بقیه به بخش کاریکاتور اختصاص یافت.

 

آثار جشنواره در معرض دید عموم قرار می گیرد

ناصری خاطرنشان کرد: اکثر حرفه ای های کارتون و کاریکاتور کشور به جشنواره کارتون و کاریکاتور روزی حلال کار دادند. این جشنواره برای آنها مهم است و در تقویم شان قرار دارد. از طرفی کارهای این جشنواره تولیدی است. در خیلی از جشنواره ها کارها تکراری است و قبلا دیده شده است اما یکی از شروط جشنواره ما این بود که اثر تولیدی باشد.  همچنین موضوعاتی که می دهیم، جدید است. بعضی از موضوعات مانند موضوعات شهری تکراری شده اند. امسال موضوع روزی حلال را دادیم. تمام کارهایی که در بخش کارتون و کاریکاتور بود قبلا نبودند و اثرها همه تولیدی است.

 

دبیر هنری نهمین جشنواره سراسری کارتون و کاریکاتور خراسان شمالی با عنوان روزی حلال بیان کرد: تمامی آثار جشنواره را در معرض دید عموم قرار می دهیم. متروی تهران را هرساله داریم. در دانشگاه های مهم کشور در تمام استان ها نمایش برپا می کنیم. در مجلس شورای اسلامی نمایشگاه می گذاریم. نمایشگاه خیابانی در شهر بجنورد داریم، روی دیوارها 20 تا 30 اثر را یکجا کار می کنیم تا علاقه مندان کارها را ببینند. اختتامیه جشنواره برای ما شروع کار است در واقع بعد از اختتامیه تازه کار ما آغاز می شود.

 

گفتگو از مریم داوری

کد خبر 726943

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha