سیدابوالفضل موسوی، نایب رییس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به جلسه امروز این کمیسیون با مسئولان آب و فاضلاب و همچنین معاون وزیر نیرو به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: در این جلسه موضوع آب شرب فلات مرکزی و استان های شرقی کشور با اولویت سیستان و بلوچستان مورد بررسی قرار گرفت.
وی اظهار داشت: موضوع دیگری که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت وضعیت فاضلاب شهری کشور بود که طبق برنامه ششم توسعه دولت نسبت به توسعه آب و فاضلاب شهری مکلف شده است. طبق گزارشی که امروز در جلسه ارایه شده وزارت نیرو به دنبال مناقصه ای برای واگذاری برای بخش آب و فاضلاب شهری به بخش خصوصی است که فردا این مناقصه در وزارت نیرو برگزار می شود.
موسوی با اشاره به بحث انتقال آب به استان های شرقی تاکید کرد: آن چیزی که در بحث انتقال آب به این استان ها مدنظر است موضوع استقرار جمعیت با حفظ امنیت است چرا که این دو مسئله توامان با هم باید در نظر گرفته شوند و برای حفظ آنها نیاز به تامین آب شرب و همچنین تامین آب کشاورزی است.
نایب رییس کمیسیون عمران بیان کرد: در برنامه ششم توسعه حکمی آمده است که 30 درصد آب مورد نیاز استان های شرقی به ویژه استان هایی که نوار ساحلی دارند از طریق آب شیرین کن تامین شود و قرار است این پروژه در استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی اجرایی شود یعنی بحث انتقال آب از دریای عمان از استان سیستان و بلوچستان شروع و با محوریت به استان خراسان رضوی انتقال یابد.
نماینده مردم یزد در مجلس با بیان اینکه مطالعات این پروژه انجام شده است و کنسرسیومی از شرکت های خصوصی اجرای این پروژه را به عهده دارند، گفت: به هر حال انتقال آب از دریای عمان به استان های شرقی جزو اول پروژه هایی است که تعریف شده است که ما امیدواریم هرچه سریعتر مراحل اجرایی توسط بخش خصوصی انجام شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد:دیگر ابرپروژه ای که برای انتقال آب تعریف شده و 45 درصد پیشرفت فیزیکی دارد انتقال آب از خلیج فارس به سه استان هرمزگان، کرمان و یزد است که در این پروژه هدف تامین آب آشامیدنی استان هرمزگان و تامین آب آشامیدنی و صنعتی استان های کرمان و یزد است که ما امیدواریم با انجام این پروژه ها کمبود آب فلات مرکزی و استان های شرقی رفع شود.
نظر شما