کشتی قرآنی مطلّا مصداق « انّ الحسین مصباح الهدی و سفینه  النجاة»  است

حوادث گذشته هر جامعه در سرنوشت و آینده آن تأثیر عظیمی دارد، آن چنان که واقعه عاشورا در خاطره تاریخ ماندگار شد و امروز خلق آثار هنری چون کشتی قرآنی مطلّا، مصداق « انّ الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاة» است.

خبرگزاری شبستان - البرز: اگر فقرا، فقیرتر شده اند برای قرآن نوشتن نیست، برای آنانی است که زکات نمی دهند. هر هزینه ای در شرع هزینه اش مشخص شده است. شرع ما شرعی منظمی است. آنجا که یک گرسنه در جامعه باشد، همه ما مسئول هستیم. منبع تأمین هر هزینه ای در جامعه معلوم است. جامعه نیازمند، ورزش، فرهنگ و هنر است و نباید منابع هر کدام را با یکدیگر قاطی کرد. این درست نیست که هر کار هنری که بتواند منشاء شکوه دین در جامعه و ترویج فرهنگ دینی در جامعه شود، مورد تهاجم قرار می گیرد.

 

این ها جملاتی است که آیت الله محسن اراکی در یکی از سخنرانی های عمومی خطاب به آن عده از مردمی بیان داشته اند که همواره آن جا که خرج برای سفر به عتبات، حج ، کتابت وحی و ... می رسد، فریاد وا مصیبتا سر می دهند.

 

آیت الله اراکی در ادامه سخنان خود به جوانی اشاره می کند که با یک ذوق هنری با هدف طرح و خلق یک اثر دینی از هزینه خود اثر نفیسی را خلق می کند. هنرمندی که کتابت کلام وحی را بر روی کشتی سه متری از جنس فلز و چوب را به عنوان نماد اهل بیت (ع) به مصداق « انّ الحسین مصباح الهدی و سفینه النجا» به انجام می رساند.

 

با باور بر این مطلب که قرابتی میان حج، محرم، قرآن و کتابت وحی است، تیم خبرنگاران فعال کانون های فرهنگی هنری مساجد استان البرز مهمان حاج سید علی اصغر موسویان شدند تا به بهانه عرض احترام برای برپا داشتن حج از کتابت وحی بر کشتی مطلّا بیشتر بدانیم.

 

حاج سید علی اصغر موسویان، هنرمند و کاتب قرآن کریم از جمله نخبگان و هنرمندان برجسته استان البرز است که با تعلق به هنر دینی متعهدانه سال های سال به واسطه هنر خوشنویسی و باور به نوآوری آثار منحصری را طرح ریزی کرده است.

 

 

محمدجواد مهرابی پور به همراه طاها محمدی دو تن از نوجوانانی هستند که در همان بدو ورود به منزل این هنرمند برجسته دینی شیفته ویترینی از تصاویر، آثار هنری و پرچم های اهدائی حرم اهل بیت (ع) شدند.

 

 

آثار این کاتب کلام وحی که از کتابت قرآنی به ابعاد 2 میلیمتری تا قرآن کشتی مطلا به 23 اثر شاخص هنری و نفیس می رسد در قالب تصاویر متعدد نشان دهنده عمر و زمانی است که این هنرمند البرزی در راه قرآن کریم صرف کرده است.

 

موسویان در خصوص این پرسش که انگیزه کتابت قرآن از کدامین مرحله زندگی برای وی ایجاد شد، گفت: پدرم یک روحانی دینی بود و همین امر زمینه توجه و علاقه ام به قرآن و دیگر مسائل دینی شد.

 

این هنرمند ادامه داد: هنر خوشنویسی را به صورت ذاتی و علاقه شخصی از همان کودکی دنبال کردم و در این رابطه دوره آموزشی نرفتم. به توصیه و تشویق پدر کتابت قرآن را شروع کردم.

 

رونمایی از نخستین کتابت قرآن در محضر رهبر معظم انقلاب

 

موسویان از نخستین کار خود در سن 17 سالگی می گوید: نخستین کتابت قرآنی ام  در محضر رهبر معظم انقلاب انجام شد، آن زمان توصیه هایی از ایشان در خصوص کتابت قرآن شد که « نوآوری » مهم ترین محور آنها بود.

 

وی افزود: هنر خوشنویسی را با عشق به قرآن آمیخته کرده بودم به همین دلیل این هنر را تنها برای نوشتن قرآن به کار بردم؛ البته یک مرحله نهج البلاغه و صحیفه سجادیه را نیز کتابت کردم.

 

اهداء آثار به محضر رهبر معظم انقلاب که ایشان نیز بنابر سنت آنان را به آستان قدس رضوی اهداء می کنند، سرفصل سخنان دیگر این زائر بیت الله الحرام بود که با تاکید بر این مطلب افزود: آخرین اثری که در نظر داشتم در محضر رهبر معظم انقلاب رونمایی شود، کشتی قرآنی مطلا بود که به واقع تمام سابقه هنری خودم را طی 26 سال بر این اثر قرار دادم.

 

این کاتب وحی مطرح کرد: ایده اصلی کار را به مصداق این حدیث که « انّ الحسین مصباح الهدی و سفینه  النجاة» با طرح کشتی سه متری با 2 کابین که مزین به نام الله و چهارده معصوم علیه السلام است با لامپ های سبز نورپردازی شده به سرانجام رساندم.

 

 

موسویان توضیح داد: بدنه کشتی از جنس فلز بود و با ترکیب سوزن و قلم با آب طلا، کار حکاکی آیات قرآن کریم از نخستین آیه کلام وحی تا آخرین کلام این کتاب الهی را به انجام رساندم.

 

این هنرمند قرآنی از وزن تقریبی این کشتی قرآنی مطلا به میزان 70 کیلو خبر داد و گفت: نوع خطی که بروی این اثر به کار رفته است « نسخ» است که با یک سوزن فولادی کار حکاکی را در طول 2 سال به اتمام رساندم.

 

خلق آثار قرآنی همچون کتابت کلام وحی با بهره مندی از نوآوری و ابداعات جدید زمینه جذابیت و توجه به اهمیت کلام الله قرآن است. این مهم که تبیین و عمل به دستورات این کتاب الهی در جامعه محقق شود اهمیت ویژه ای دارد با این وصف خلق آثار هنری در راستای شکوه دین با همت هنرمندانی چون سید علی اصغر موسیان به نوبه خود گامی در راستای تعالی فرهنگ دینی است.

 

طی این دیدار، موسویان از ۲۴ اثر کتابت قرآنی خود که تنها چند جزء نخستین را به سرانجام رسانده است، خبر داد و بار دیگر بر اهمیت کتابت قرآن کریم با در نظر گرفتن نوآوری و جذابیت تاکید کرد.

 

 

حوادث گذشته هر جامعه در سرنوشت و آینده آن تأثیر عظیمی دارد، آن چنان که واقعه عاشورا در خاطره تاریخ ماندگار شد و امروز خلق آثار هنری چون کشتی قرآنی مطلّا، مصداق « انّ الحسین مصباح الهدی و سفینه  النجاة»  است. به واقع یاد بعضی خاطره ها و بازسازی برخی حوادث کار عاقلانه ای است و منافع و مصالح جامعه را تأمین می کند.

 

* مهدیه دانایی

 

کد خبر 727828

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha