صلح نوبل نه مسلمانان را نجات داد نه خبرنگاران رویترز را !

جایزه صلح نوبل در سال ۱۹۹۱ میلادی با عنوان حمایت از حقوق بشر و جلوگیری از اقدامات خونین ارتش این کشور علیه مخالفان به آنگ سان سوچی اهدا شده بود اما اقدامات کنونی او که به طور آشکار حقوق بشر را نقض می کند شایستگی داشتن این جایزه را از او گرفته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، آنگ سان سو چی، رهبر میانمار که در قبال سرکوب اقلیت مسلمان روهینگیا که از پاکسازی قومی و حملات وحشیانه نیروهای نظامی میانمار در این کشور رنج می برند، سکوت کرده است حالا از زندانی شدن دو خبرنگار رویترز که که اخبار مربوط به روهینگیایی ها را پوشش می داند، دفاع می کند. این اقدام نشان می دهد که انتقادات از سکوت و مشارکت سوچی در سرکوب مسلمانان روهینگیا هیچ تاثیری برای تغییر خط مشی او در این زمینه نداشته است.

 

رهبر میانمار روز پنج شنبه اعلام کرد که زندانی شدن خبرنگاران رویترز هیچ ربطی به آزادی بیان ندارد و آنها می توانند علیه حکم هفت سال حبس خود درخواست تجدید نظر دهند. وی در این باره گفت: آنها به خاطر اینکه روزنامه نگار هستند بلکه به این دلیل که قانون اسرار دولتی را نقض کرده اند، حکم حبس گرفته اند.

 

اظهارات سوچی که زمانی جایزه صلح نوبل را دریافت کرده بود کار را به جایی رساند که صدای آمریکایی ها که زمانی او را ناجی میانمار می دانستند و از او حمایت می کردند را هم در آورد.

 

«نیکی هیلی»، نماینده آمریکا در سازمان ملل اظهارات خانم سوچی را غیر قابل باور دانست و گفت: انکار او درباره سرکوب نظامی روهینگیایی ها در راخین و حالا توجیه او برای زندانی کردن دو خبرنگار رویترز غیر قابل باور است.

 

جایزه صلح نوبل در سال 1991 میلادی با عنوان حمایت از حقوق بشر و جلوگیری از اقدامات خونین ارتش این کشور علیه مخالفان به آنگ سان سوچی اهدا شده بود اما اقدامات کنونی او که به طور آشکار حقوق بشر را نقض می کند شایستگی داشتن این جایزه را از او گرفته است. پیش از این نیز کمپین های زیادی برای بازپس گرفتن جایزه صلح نوبل از خانم سوچی راه افتاده بود.

 

سازمان علوم، فرهنگ و آموزش اسلامی «آیسسکو» یک سال پیش خواستار پس گرفتن جایزه صلح نوبل از «آنگ سان سو چی»، رهبر دوفاکتوی میانمار شد. آیسسکو اعلام کرده بود که سوچی از خشونت هایی که علیه مسلمانان روهینگیا انجام می شود، آگاهی دارد و کسی که اقداماتش کاملا مغایر با ارزش های جایزه صلح نوبل است حق داشتن این جایزه را ندارد.

 

آیسسکو در این بیانیه از جامعه بین الملل خواست تا فورا برای توقف خشونت ها در میانمار اقدام کند اما جامعه بین الملل چه اقدامی در این زمینه انجام داد. چرا مقامات آمریکایی در آن زمان که حرف از قتل عام مسلمانان در میان بود صدای اعتراض خود را بلند نکردند و حالا که نوبت به حبس دو خبرنگار رویترز رسیده است این صداها بلند شده است؟

 

همچنین با وجود اینکه کمپین آنلاین برای جمع‌آوری امضا در راستای پس‌گرفتن جایزه صلح نوبل از رهبر به اصطلاح دموکراسی خواه میانمار به راه افتاد، کمیته نروژی صلح نوبل هرگونه اقدام برای پس گرفتن جایزه را رد کرد.

 

شاید اگر زمانی که حرف از تنبیه رهبر میانمار به دلیل سرکوب مسلمانان در میان بود، جایزه صلح نوبل از او گرفته می شد و اقدامات عملی برای جلوگیری از نقض حقوق بشر در میانمار انجام می شد کار به جایی نمی رسید که نماینده آمریکا در سازمان ملل اظهارات سوچی را غیر قابل باور بداند.

 

به هر حال جایزه صلح نویل در دست های خان سوچی نه توانست مسلمانان روهینگیا را نجات دهد و نه خبرنگاران رویترز را. پس باید به جای تکیه بر اقدامات نمادین فکری به حال ریشه کن کردن ظلم در جهان کرد.

کد خبر 727889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha