ظرفیت های تأئید شده طب سنتی را برای درمان مردم استفاده کنیم

مشاور وزیر و مدیرکل دفتر طب سنتی ایرانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی  با بیان اینکه ظرفیت های معقول طب سنتی را ممکن است خوب نشناسیم لذا نباید آن را تکفیر کرد؛ بر لزوم استفاده از ظرفیت های تأئید شده این طب تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر محمود خدادوست، مشاور وزیر و مدیرکل دفتر طب سنتی ایرانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی عصر امروز(۲۶ شهریور) در نشست خبری طب سنتی ایرانی با ابراز امیدواری بر اینکه با تبیین صحیح در این باره، جلوی افراط و تفریط ها گرفته شود؛ گفت: سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد این طب ریشه در باور و فرهنگ مردم دارد لذا از این ظرفیت پذیرش مردم می توان در ادغام نظام سلامت استفاده کرد تا هزینه های درمان را پایین و به اقتصاد کشور کمک کنید.

 

 

وی افزود: در عین حال یک نگرانی وجود دارد و آن اینکه ممکن است مستندات علمی کافی نداشته باشند؛ ضمن اینکه باعث سوء استفاده زیاد و یا افراطی گری هم شود؛ یا اینکه طب جدید به دلیل تن ندادن غیرکارشناسان بیایند به این نیاز مردم جواب دهند.

 

 

مشاور وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه باید مقررات و قوانین سخت و نظارت ها را بر طب سنتی و مکمل قوی کنند ولی این کافی نیست زیرا مهمتر این است باید اطلاعات و آگاهی مردم را زیاد کنید؛ گفت: سطح خدمات طب سنتی و مکمل و اینکه چه کسانی مجاز به تجویز در این زمینه هستند و چه کسانی نیستند باید اطلاع رسانی و از تبلیغات کاذب و افراطی باید پرهیز شود.

 

 

وی ادامه داد: مردم فکر می کنند چون طب سنتی و درمان طبیعی است پس خطر ندارد لذا چه عطار، چه همسایه و چه متخصص تجویز کند اشکال ندارد در حالیکه گیاهان دارویی اگر اثرگذار هستند ممکن است برای جای دیگر بدن ضرر داشته باشد پس باید اطلاعات را بالا برد تا مردم در درمان مسامحه نکنند.

 

خدادوست با بیان اینکه ظرفیت های معقول طب سنتی را ممکن است خوب نشناسیم لذا نباید آن را تکفیر کرد؛ افزود: تجویز داروی سنتی به همان مقدار که باعث ضرر و زیان باشد به همان میزان ظرفیت های تأئید شده آن می تواند اثرگذار باشد و چون در برابر{سلامتی} مردم ضامن هستیم لذا از همه ظرفیت های تأئید شده این طب برای درمان مردم استفاده کنیم.

 


وی سهم طب سنتی در بهداشت و درمان کشور را بسیار کم دانست و با بیان اینکه اما در دهه اخیر تلاش برای بستر استفاده این خدمت به مردم شده؛ بیان داشت: در حال حاضر ۵۶ سلامت کده طب سنتی و درمانگاه های طب سنتی که توسط مراکز دانشگاهی اداره می شود در کشور وجود دارد و یکی از بهترین دانشکده های طب سنتی در عالی ترین سطح در دانشگاه علوم پزشکی کرمان است.

 


مدیرکل دفتر طب سنتی ایرانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، درباره نظارت بر طب سنتی توضیح داد: ساز و کارها برای این امر تعریف شده اما هنوز ساختارمند نیست اما نافی این هم نیست که نتوانیم نظارت کنیم.

 

 
وی در پاسخ به این سوال که چرا بین پزشکان طب سنتی و طب رایج تضاد وجود دارد؟ اظهار داشت: هدف این است طب سنتی و طب رایج در کنار هم باشند و پزشک اساساً می خواهد بیمارش درمان شود؛ جامعه پزشکی با طب سنتی عناد ندارد زیرا یا قابلیت های طب سنتی را نمی شناسد که در این زمینه از سال ۹۶ دو واحد درسی طب سنتی به همه رشته های گروه پزشکی به طور اجباری اضافه شد. 

 


مشاور وزیر بهداشت با افزودن اینکه برای پزشکان قبلی ها هم بازآموزی طب سنتی و دوره های کوتاه مدت مهارتی برای کسی که می خواهد این مهارت را کسب کند، تعریف شد؛ نکته ای را هم مورد اشاره قرار داد و گفت: شایع ترین علت سندروم روده تحریک پذیر در بزرگسالی به دلیل استفاده بی رویه آنتی بیوتیک در دوره خردسالی است.


وی اعلام کرد: در راستای مکلف شدن به ادغام طب رایج و سنتی همه دست اندرکاران نظام سلامت موظف هستند همه قابلیت های تایید شده طب سنتی را بشناسند و استفاده کنند که در ۹ دانشگاه کشور که یکی کرمان است به صورت پایلوت، این ادغام در حال اتفاق است و ۱۰ مرکز طب داروسازی طب سنتی در کشور داریم که غیر از مراکز تحقیقات گیاهان دارویی است؛

 

خدادوست که پیش از این و در مطلع کلام، انکار طب سنتی توسط پزشکان طب رایج را ناشی از عدم آگاهی آنان از قابلیت های طب سنتی دانسته بود؛ اما در خصوص پرسشی راجع به طب اسلامی با انکار شدید این طب، اظهار داشت: آنچه در دنیا پذیرفته شده و در بند ۱۲ سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت آمده طب سنتی ایرانی است لذا طب اسلامی جایگاهی در قانون هم ندارد.

 

 

کد خبر 728392

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha