به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی مفسر قرآن کریم، به مناسبت ماه محرم در دانشگاه تهران به سخنرانی پرداخت و گفت: یکی از مشکلات انسانها در برخورد با یکدیگر حجاب معاصرت است.
وی در تبین حجاب معاصرت، عنوان کرد: حجاب معاصرت یعنی دو نفر در یک زمان زندگی میکنند اما اشخاص برتری و شایستگی فرد دیگر نسبت به خود را قبول ندارند و گاهی حتی از روی حسادت منکر آن شایستگی و برتری هم میشوند.
مفسر قرآن کریم با استناد به آیاتی از قرآن کریم، بیان کرد: قرآن کریم مکرر فرموده است که با بعثت پیامبر(ص) بسیاری گفتند که چرا از بین ما شخص یتیم و فقیری همچون حضرت محمد(ص) به پیامبری رسیده است در واقع آنها با حسادت و هم عصر بودن با پیامبر(ص) نتوانستند مطیع ایشان باشند.
استاد حوزه علمیه با استناد به روایتی از امام رضا(ع) اظهار داشت: روزی امام با یکی از بردگان خود درباره کاری مشورت کردند، برده گفت من بردهای بیش نیستم که بخواهم نظر بدهم، امام فرمودند چه اشکالی دارد که خداوند فهم چیزی را به ذهن تو اندازد که به ذهن من خطور نکند و من از ذهن شما مشورت بگیرم.
وی با تاکید بر اینکه چه اشکالی دارد که وقتی بچه، همسر یا فردی کم سوادتر از ما است چیزی را فهمید از او راهنمایی بگیریم؛ گفت: به گونه ای زندگی کنید که با خود برتر بینی به سوی تکبر حرکت نکنید.
مفسر قرآن کریم افزود: چرا باید در دستگاه دولتی شخصی طرحی را ارائه داده و پسندیده شود اما چنین وانمود کنند که آن شخص این کار را نکرده است و به این دلیل که سواد او کمتر است.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی گفت: چرا در کشور اسلامی مسوولان با کار جهادی یکدیگر را کمک نمیکنند و چنین وانمود میکنند که وظیفه من نیست اگر حجاب معاصرت را برطرف کرده و شایستگی یکدیگر را در نظر میگرفتند در هر مقام و جایگاهی مشکلات بزرگ و کوچک مردم را حل میکردند.
وی بیان اینکه حجاب معاصرت اجازه نمیدهد که افراد راست و حق را بگویند؛ خاطرنشان کرد: چنین اشخاصی دچار حسادت بوده و حتی اگر از کسی کمالی را هم مشاهده کنند منکر آن میشوند.
نظر شما