به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، دکتر علی اکبر اشعری، معاون رییس جمهور امروز (4دی) در جمع خبرنگاران با اشاره به خروج برخی اموال مجموعه خاندان وصال شیرازی از کشور گفت: شنیدن خروج یک نسخه قرآن خطی این مجموعه به خارج از کشور باعث شد بیماری من شد تا جایی که خود را به زور برای برنامه استاد امداد به شیراز رساندم.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: تلاش بسیاری کردیم تا مجموعه خاندان وصال را خریداری کنیم و این کار نیز صورت گرفت، اما با این وجود برخی به صورت شخصی بعضی از این آثار را خریداری و در بازار لندن حراج کرده اند.
وی با تاکید بر حفظ آثاری که معرف فرهنگ و تمدن ایرانی است گفت: نباید در حفظ این آثار کوتاهی شود چرا که اگر یک اثر خطی از ایران خارج شود دیگر جایگزینی برای آن یافت نمی شود، سازمان اسناد در کشور تاکنون بیش از 35 هزار اثر خطی را از مردم خریداری کرده ولی می دانیم هنوز هم آثار خطی در دست مردم وجود دارد و باید سعی کنیم که دلال های خارجی با کیف های پراز دلارشان مردم را فریب ندهند.
اشعری یادآور شد: البته اغلب مردم حواسشان به این موضوع است و می دانند نسخه های خطی آنها را خود سازمان به بالاترین قیمت خریداری می کند اگرچه برای بسیاری ازآنها مهم حفظ آثار ملی به دور از چشم داشت مالی است.
وی با بیان اینکه زمانی هم شاهد خروج شاهنامه طهماسبی از کشور بودیم، اضافه کرد: برای این نسخه خطی شاهنامه هم دکتر حبیبی و یک جمعی با چه مصیبتی بخشی از آن را به کشور برگرداندند و باید مجدد گفت که کوتاهی در مورد آثاری که معرف فرهنگ و تمدن ایرانی است جایز نیست.
اشعری در بخش دیگر سخنان خود تلاش کابران اینترنتی ایرانی برای ثبت اینترنتی خلیج فارس را در پایگاه های اطلاع رسانی بین المللی ستود و تاکید کرد: این کار مردم خوب کشورمان عرق، تعصب ملی و اعتقادی آنها را می رساند، البته من با برخی از سران این کشورها که صحبت می کردم اقرار می کردند که خلیج فارس متعلق به ایران است و نام آن نیز بدون تردید خلیج فارس است، اما فشار آمریکا و برخی کشورهای غربی باعث می شود این امر بدیهی را اعلام نکنند.
معاون رییس جمهور ضعف ایران در دوره پهلوی را باعث بوجود آمدن مباحثی اینچنین دانست و گفت: برای اولین بار امثال ناصر در مصر این مسائل را مطرح کردند و کسی هم نمی توانست جلوی آنها را بگیرد و برنامه هایی چون همایش خلیج فارس شناسی و چاپ اطلس خلیج فارس می تواند در اثبات نام خلیج فارس برای مجامع بین المللی موثر باشد.
مشاور فرهنگی رییس جمهور اظهار داشت: اگرچه هم اسناد و مدارک خود گویای این موضوع است و هم دنیا خود می داند که نام این خلیج تاریخی از قدیم فارس بوده و برای همیشه هم خلیج فارس خواهد ماند.
اشعری همچنین از تلاش سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای حفظ هویت مادی و معنوی آثار ایرانی در رایزنی با یونسکو خبر داد و تصریح کرد: از سال 84 برنامه ای را با یونسکو به نام حافظه جهانی مرور می کنیم که هر دو سال یک بار آثار بزرگانمان را به ثبت برسانیم، به زودی 6 الی هفت اثر در حافظه ملی به ثبت خواهد رسی و 2 اثر را نیز به یونسکو معرفی کردیم که امیدواریم به زودی به ثبت برسد.
پایان پیام/
نظر شما