اظهارات شهاب مرادی در خصوص سیاسی کاری در  مراسم‌ عزاداری

امروز ما جلسات متعددی را در بلاد اسلامی داریم که واعظ‌محور است و از هرگونه سیاسی کاری به دور است و تعداد مراسم‌های عزاداری سیاسی کمتر از انگشتان دست است.

حجت‌الاسلام شهاب مرادی در گفتگو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، در خصوص سیاسی کاری بروی منبرهای عزاداری حسینی آن هم توسط مداحان گفت: اینکه امروز جلسات ما مداح‌محور یا واعظ‌محور شده اند تلقی برخی رسانه‌ها آن هم برای چند جلسه معدود و انگشت شمار است.

 

استاد حوزه و اخلاق ادامه داد: این درست نیست که تنها چند جلسه را کمتر از انگشتان دست است را برای حرف‌های خود معیار قرار دهیم، امروز در شهرهای مختلف و بلاد اسلامی جلسات گوناگونی وجود دارد که متاسفانه رسانه‌ای هم نمی‌شود که این جلسات واعظ‌محور است و کمتر مجالسی را داریم که مداح‌محور باشد.

این استاد اخلاق تاکید کرد: در باب مداحان هم باید گفت امروز برخی از مداحی‌های سیاسی را می‌شنویم که بعضا اشعاری را می‌خوانند که جنبه دو پهلو دارد، مداح‌هایی که مثلا اشعار دوره پهلوی را می‌خوانند و اشعار مربوط به آن دوره را با ندای آزادگی سر می‌دهند.

 

حجت‌الاسلام مرادی یادآور شد: این اشعار سیاسی است و اگر به این نوع رفتارها انتقاد دارید باید گفت که گاها مداحان اشعاری را می‌خوانند که برگرفته از فضای صرفا سیاسی است که نمونه آن را در برخی استان ها دیده ایم. گفتنی است، «نوحه متفاوت یزدی‌ها» یکی از داغ‌ترین کلیدواژه‌های محرم این سال‌هاست. فیلم‌های کوتاه از هیأت‌های گوناگون یزدی، حالا دیگر وجه مشترک شبکه‌های اجتماعی و کانال‌های تلگرامی در یکی، دو سال اخیر شده است.

وی ادامه داد: کلیپ‌هایی که یکی از وجوه جذابیت‌شان برای بعضی کانال‌های تلگرامی و سایت‌های اینترنتی، اشعار متفاوت، جدید و گاه تند و تیزی است که عده‌ای تلاش می‌کنند آنها را کنایه‌هایی سیاسی بدانند که حال و هوایی متفاوت از همه هیأت‌های معمولی به این مجالس عزاداری داده است.

اصل ماجرا اما چیز دیگری است. آنچه می‌خوانید، گفت و گو با سرپرستان این هیأت هاست؛ درباره شایعاتی که در فضاهای مجازی درباره آنان و نوحه‌های متفاوتشان وجود دارد.

 

«باغ گندم»،«بعثت»، «کوچه بیوک»و «شیخ داد» اینها، نام چهارهیأت از بنام‌ترین و قدیمی‌ترین هیأت‌های عزاداری است. نام‌هایی که در یکی، دوسال اخیر، نام‌شان با نوحه‌سرایی‌ها و اشعار متفاوت‌شان گره خورده است. هیأت‌هایی که اتفاقاً همه‌شان هم متعلق به یک فرد است.

جایی که مرحوم حجت الاسلام «محمدتقی فلسفی» به آن لقب «حسینیه ایران» داده بود. حالا اما، شهرت و آوازه این هیأت‌ها دلیلی دیگر دارد. در سال 1393 انتشار پیام تقدیر رهبر انقلاب از هیأت «باغ گندم» که ایشان برنامه این هیأت را «هم به لحاظ سینه‌زنی، هم از لحاظ مداحی و هم از لحاظ دعاهایی که کردید» خیلی خوب توصیف کرده و از آنان تشکر کردند. پیامی که سبب شد نام این هیأت بیش از پیش در گزارش‌های رسانه‌ای و گفت‌وگوها به چشم بیاید و به عنوان هیأتی شاخص و ممتاز معرفی شود.

اما تفاوت در نوع عزاداری و اشعار، فقط مربوط به این هیأت نبود. چرا که انتشار کلیپ‌ها و تکه‌های کوتاه از عزاداری هیأت‌های دیگر در صدا و سیما، سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی سبب شد تا توجه رسانه‌ها به برخی هیأت‌ها بیش از پیش شود.

اتفاقی که البته حاشیه‌های فراوانی هم به همراه داشت. از سیل موافقان و مخالفان پخش مستقیم مراسم عزاداری این هیأت‌ها گرفته تا شایعات و شنیده‌ها درباره حاشیه‌های اشعار متفاوت و گاهی سیاسی و کنایه‌دار خوانده شده در مراسم عزاداری.

کد خبر 730538

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha