محدودیتی برای پذیرش دانشجو و ارایه رشته در دانشگاه های محلی و منطقه ای نداریم

غلامی با تاکید بر اینکه دانشگاه‌های محلی و منطقه ای اولویت شان بررسی مشکلات و مسایل آن منطقه است،‌ گفت: هیچ محدودیتی برای پذیرش دانشجو و ارایه رشته در دانشگاه های محلی و منطقه ای نداریم.

 

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «منصور غلامی»، وزیر آموزش، تحقیقات و فناوری در جلسه علنی امروز یکشنبه هشتم مهر مجلس شورای اسلامی و در پاسخ به سوال نادر قاضی پور و محمدحسین فرهنگی، نمایندگان ارومیه و تبریز در مورد سطح بندی و اجرای برنامه آمایش آموزش عالی گفت: ما هم در قانون برنامه ششم و هم در مصوبه 776 شورای عالی انقلاب فرهنگی موظف به ساماندهی آموزش عالی در حوزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شده ایم و این بحث از سال 85 آغاز شده است که در این قالب راهبردهایی مشخص شده است.

 

وی از جمله این راهبردها را ارتقای کیفی در ساماندهی آموزش عالی عنوان کرد و اظهار داشت: وزارت علوم در کارگروه های تخصصی متعدد و با بررسی های میدانی در دانشگاه های مختلف ماموریت های علمی و تحقیقاتی را برای آنها مشخص کرده است. راهبردها را در قالب فعالیت های علمی برای دانشگاه ها مشخص و به آنها تکلیف داده است.

 

وزیر علوم ادامه داد: در این راستا ما به دانشگاه های بزرگ ماموریت های بین المللی دادیم و ماموریت آنها را در قالب ماموریت های بین المللی تعریف کردیم و به دانشگاه های منطقه ای و محلی نیز ماموریت های محلی دادیم که این ماموریت ها می تواند برای همه دانشگاه های مستقر در یک منطقه و استان باشد و این به معنای این است که دانشگاه در محل استقرار خودش در حل مشکلات مبتلابه آن منطقه تاثیرگذار باشد.

 

غلامی بیان کرد: ما در اکثر دانشگاه های کوچک در کشورمان از اساتید خبره و دانشمند استفاده می کنیم که این می تواند حل مسایل ما را به راحتی انجام دهد و حتی نمونه هایی داریم که این دانشگاه ها در حل مسایل و مشکلات از دانشگاه های بزرگ پیشی گرفته اند.

 

وی تصریح کرد: اگر ما به این دانشگاه ها ماموریت محلی دادیم به معنای محدودیت برای این دانشگاه ها نیست چرا که ما حمایت های ویژه ای را از این دانشگاه ها برای انجام فعالیت های محلی و منطقه ای شان انجام می دهیم.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: مصوباتی که انجام شده است با کار کارشناسی مستدام و طولانی بوده است و در اجرا نیز ما کارگروه های تخصصی ای را در قالب دستورالعمل ها تشکیل دادیم و هیچ نگرانی از باب اینکه اجرای این برنامه ها باعث تضعیف مجموعه آموزش عالی شود، نداریم. 

 

وی تاکید کرد: ما می گوییم دانشگاه های منطقه باید اول مسایل آن منطقه را حل کنند و اساتید در این دانشگاه ها باید در ابتدا مشکلات آن منطقه را حل و فصل کنند و باید کمک کنیم اعضای هیئت علمی جوان ما در دانشگاه های کوچک برای مسایل منطقه ای و ملی بیشتر به کار گرفته شوند.

 

وی گفت: در بحث دادن رشته و پذیرش دانشجو هیچ محدودیتی برای دانشگاه های محلی و منطقه ای نداریم و ظرفیت دانشگاه است که مشخص می کند این دانشگاه ها توان ارایه چه رشته ای را دارند. شورای گسترش نیز با نگاه حمایت از دانشگاه ها در مناطق کوچک و استان ها مجوز لازم را به آنها ارایه می دهد.

 

غلامی در پایان از نمایندگان خواست در بودجه 98 ردیف های عینی و قابل تحققی را برای حمایت از دانشگاه های در حال توسعه و دانشگاه های جوان اختصاص دهند./

 

 

 

کد خبر 730688

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha