به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «الهام فخاری» در نود و یکمین جلسه شورای شهر تهران در تذکری از تاخیر در اجرایی شدن مصوبه شهر دوستدار سالمند انتقاد کرد.
این عضو شورای شهر با اشاره به سیاستهای مقام معظم رهبری گفت: «در سیاستهای کلی جمعیت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در تاریخ 30 اردیبهشت 1393 «فرهنگ سازی برای احترام و تکریم سالمندان، ایجاد شرایط لازم برای تأمین سلامت و نگهداری آنان در خانواده و پیشبینی ساز و کار لازم برای بهرهمندی از تجارب و توانمندیهای سالمندان در عرصههای مناسب» مورد تأکید قرار گرفته است. امروز ۹.۲۷ درصد از جمعیت کل کشور سالمند هستند که این نسبت در شهر تهران حدود دوبرابر متوسط سالمندی در کشور یعنی ۱۸.۷ درصد است.»
وی با اشاره به مصوبه شهر دوستدار سالمند ادامه داد: «بر این اساس از دستاوردهای ارزشمند شورای اسلامی شهر تهران مصوبه شهر دوستدار سالمند میباشد که شهرداری تهران را مکلف به انجام اقداماتی در راستای توجه به نیازمندیهای جامعه سالمندان و تسهیل شرایط و امکانات مناسب زندگی برای این قشر مینماید. بررسیها و ارزیابیهای انجام شده حاکی از آن است که با وجود اینکه بیش از هفت سال از ابلاغ این مصوبه اقدام قابل توجهی در راستای تحقق اهداف این مصوبه به عمل نیامده است.»
فخاری با اشاره به مفاد این مصوبه افزود: با توجه به الزام شهرداری تهران به مناسبسازی معابر و اماکن عمومی به ویژه در کالبد و مبلمان شهری مطابق موارد مندرج در بند الف از ماده یکم مصوبه شهر دوستدار سالمند به شماره 17876/1705/160 مورخ 30/8/91 اقدام چندانی صورت نپذیرفته است. این کاستی موجب شده سالمندان گرامی از حداقل حقوق خود در بهره مندی از امکانات شهری همچنان محروم باشند.
رییس کمیته اجتماعی گفت: به موجب تبصره ماده یکم مصوبه مذکور شهرداری تهران موظف بوده است یک ماه پس از ابلاغ مصوبه دستورالعمل چگونگی ارائه خدمات و تسهیلات به سالمندان را جهت تصویب به شورای اسلامی شهر تهران ارائه نماید. لذا پس از گذشت سال ها از ابلاغ مصوبه انتظار میرود این لایحه با قید فوریت تهیه و برای بررسی و تصویب به شورای اسلامی شهر تهران تقدیم شود.
رییس کمیته اجتماعی همچنین خواستار تشکیل هرچه سریعتر ستاد شهر دوستدار سالمند شد و اذعان داشت: ضروری است در اسرع وقت ستاد شهر دوستدار سالمند تشکیل شود و پیگیریهای لازم را در خصوص سهم هر یک از حوزه های معاونت شهرداری تهران را در ارتقاء کیفیت زندگی سالمندان بررسی و مطالبه نماید.
وی همچنین ضمن تأکید بر توجه به سهم سالمندان در برنامههای مأموریت اجتماعی فرهنگی شهردای تهران مندرج در مصوبه بودجه 1397 خواستار ارائه گزارش از اقدامات انجام گرفته در این زمینه به شورا شد و گفت: پس از گذشت شش ماه از سال گزارش اقدامات انجام یافته در خصوص تخصیص اعتبارات برای تحقق این سهم در خصوص مواردی مانند کمک به ورزش همگانی کهنسالان، اجرای برنامه های نشاط اجتماعی، غنی سازی اوقات فراغت شهروندان و آموزش و توانمندسازی شهروندان در امور سلامت به شورای اسلامی شهر تهران ارائه شود.»
تشکر محسن هاشمی از شهرداری برای تحقق بودجه نقد/ بودجه نقد تا انتهای مرداد مطابق بودجه مصوب 97 بوده است
رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: خوشبختانه عملکرد شهرداری در تحقق بودجه نقد قابل قبول بوده ولی در بخش بودجه غیر نقد است که باید اقدامات اساسی انجام شود همچنانکه از 4 هزار میلیارد تومان بودجه مصوب تا نیمه اول سال تنها 170 میلیارد تومان محقق شده است.
محسن هاشمی افزود: آنچه ما در آن دچار مشکل هستیم تحقق بودجه غیر نقد است که از 4 هزار میلیارد تومان 6 ماهه نخست تنها 170 میلیارد تومان تا انتهای مرداد ماه برآورده شده است که این غیر قابل قبول است.
وی گفت: البته در این خصوص یک ماه پیش تذکر دادیم که قرار شد سامانه استفاده از بودجه غیر نقد باز شود البته این موارد منتج شد به اینکه شهرداری لایحه ای را ابتدا به شورا بدهند تا برخی مسائل که شفاف نبوده در تهاتر املاک در بودجه غیر نقد شفاف شود.
اثر ثبت شده تهران معرفی می شوند/ موزه ها رایگان و سینماه ها نیم بها می شوند
احمد مسجد جامعی نیز با اشاره به در پیش بودن روز تهران (14مهر) گفت: انتظار این است که برای گرامی داشت این روز تلاش بیشتری از سال قبل صورت گیرد. سال قبل ما به همراه آقای هاشمی تقریبا از تمامی مراکز تهران پژوهی بازدید کردیم و پیشنهاداتی را ارائه دادیم.
وی ادامه داد: یکی از پیشنهادات این بود که سینما ها نیم بها شوند و فکر می کنم با همکاری سینماگران و هنرمندان که جا دارد از آنان تشکر کنم این اقدام انجام خواهد شد. چه زیبا خواهد بود اگر شهرداری نیز من باب تشکر و قدردانی گلدان و گلی را به سینما ها و موزه ها کهرایگان خواهند بود اهدا کند.
مسجد جامعی افزود: برای گرامی داشت روز تهران برنامه های متنوعی تدارک دیده شده که مشارکت همه گروه ها را می طلبد از جمله کانون های فرهنگی مساجد که آنها نیز در این موضوع مشارکت خواهند داشت.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: ما در تهران 320 اثر ثبت شده داریم و تلاش ما بر این است که این 320 اثر را در روز تهران برای شهروندان و گردشگران معرفی کنیم که البته برای این امر تورهای ویژه تهران گردی تدارک دیده شده است.
بر همین اساس پیشنهاد می شود شهرداری پهنه GIS فرهنگی ، گردشگری و به ویژه تاریخی و میراثی را تهیه و در اختیار شهروندان و برنامه ریزان و مدیران قرار دهد.
عضو شورای اسلامی سپس به دلایل نام گذاری روز تهران در 14 مهر پرداخت و گفت: اما چرا 14 مهر به عنوان روز تهران نامگذاری شده ؛ 14 مهر در تاریخ تهران در متمم قانون اساسی مشروطیت تهران رسما به عنوان پایتخت معرفی می شود. این روز 14 مهرماه 1286 است. تهران قبل از آن به عنوان دارالخلافه مطرح بود و حتی در روزنامه ها وقایه اتفاقیه ستونی با عنوان اخبار دارالخلافه وجود داشت.
مسجد جامعی ابراز امیدواری کرد روز تهران با شکوه هر چه بیشتری برگزار شود و گفت: از شهرداری تهران ، سازمان زیبا سازی ، سازمان میراث فرهنگی ، شرکت ملی پست ، اموزش و پرورش، مجموعه میراثی کاخ گلستان و انجمن دوستداران تهران، سینما داران تهران همه همکاری داشته اند و نیز امیدواریم مشارکت شوراریان و سازمان های مردم نهاد نیز حداکثری کنند تا شاهد برگزاری روز باشکوه تری نسبت به سالهای قبل برای روز تهران داشته باشیم.
ممنوعیت استخدام بستگان مدیران و اعضای شورا در شهراری
موضوع بررسی طرح" مدیریت تعارض منافع در شهرداری تهران" یکی از دستور جلسات امروز شورای شهر تهران بود که پس از اعمال اصلاحات لازم به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید.
بهاره آروین در تشریح این طرح به سابقه بررسی آن اشاره کرد و گفت: این طرحی مفصل است و دلیل آن این است که به جای سپردن کار کشف و تصدیق تعارض منافع به کمیته ای دیگر که موجب گسترش ساختار می شود تلاش شد تا شاخصه ها احصا شده و در طرح ارائه شود.
زهرا نژاد بهرام در جریان بررسی این طرح خواستار توضیح در خصوص در برگیری این مصوبه برای اعضای شورای شهر تهران و همچنین افزوده شدن افرادی همچون خواهر و بردار همسر مشمول علاوه بر اقوام نسبی و سببی درجه یک شد.
حجت نظری در همین خصوص به لایحه مطرح در مجلس شورای اسلامی با موضوع مشابه اشاره کرد و گفت: به نظر همان لایحه برای مدیریت تعارض منافع کافی است و شورا می تواند پس از آن به نکاتی که در لایحه نیامده است ورود کند. از این روی ضرورت ندارد که در این زمان به این طرح ورود شود. در نهایت پس از دریافت نظرات موافقین، کلیات این طرح به تصویب رسید.
در جریان بررسی جزئیات این طرح، حجت نظری سه پیشنهاد را ارائه کرد که بر اساس رای موافق اعضای شورای شهر تهران این سه پیشنهاد به صورت اصلاحات در متن جزئیات طرح آورده شد.
یکی از این پیشنهادات مبنی بر افزوده شدن بستگان اعضای شورای شهر تهران علاوه بر بستگان مدیران شهرداری برای به کارگیری در شهرداری تهران به لحاظ موقعیت شغلی بود.
سید حسن رسولی در مخالفت با افزوده شدن این عبارت در بند مورد نظر گفت: این موضوع در قانون شهرداری عنوان شده است و ضرورتی به آورده شدن آن در این بخش نیست.
مجید فراهانی در موافقت با این موضوع گفت: ما نمی توانیم ممنوعیتی را برای مدیران شهرداری در نظر بگیریم اما بخشی از راه را به اینگونه باز بگذاریم.
وی اظهار داشت: هرچند این موضوع در گذشته بوده است و هنوز هم تعدادی از منسوبان مدیران پیشین در پست هایی قرار دارند.
حجت نظری نیز اظهار داشت: ما در این بخش در حال ایجاد ممنوعیتی برای مدیران شهری هستیم و از این روی نمی توانیم اعضای شورا را از مدیران شهرداری جدا کنیم. در نهایت جزئیات این طرح نیز با اعمال اصلاحات لازم به تصویب رسید.
نظر شما