به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، مهندس مهدی پارسایی، دبیر علمی سمینار «هنر اسلامی چالش ها و خوانش ها» امروز (10 مهر) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه حوزه هنری هنر اسلامی را به مثابه هویتی جاری در جان جامعه و هنرمندان معاصر می بیند، گفت: با گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی امروز بیش از هر زمانی ضرورت بازتعریف هنر اسلامی احساس می شود.
وی افزود: با توجه به این ضرورت و از آنجا که تاکنون عزمی جدی برای این اتفاق مشاهده نشده به نظر می رسد بازخوانی انتقادی آراء و نظریه های موجود در باب هنر اسلامی می تواند نقطه آغازی برای این حرکت علمی باشد.
دبیر علمی نخستین سمینار «هنر اسلامی چالش ها و خوانش ها» تاکید کرد: نگاهی به پیشینه شیراز در تاریخ اندیشه ورزی ایران زمین از یکسو و توجه به ظرفیت متعالی دانشگاه شیراز به عنوان نهاد مدرن اندیشه ورزی از دیگر سو شرایط ویژه ای را در حوزه اندیشه گانی فارس نشان می دهد.
وی ادامه داد: بر این اساس می توان گفت نظرگاه پژوهشگران فارسی به هنر اسلامی نگره ای تاریخ محور است و هنر اسلامی را در بستر تاریخ هنر مورد مداقه قرار می دهند.
مهندس پارسایی گفت: از منظری دیگر حوزه هنری در فارس به مثابه پایگاه اندیشه ورزی هنر اسلامی در عصر انقلاب اسلامی داعیه ای دیگرگونه دارد و هنر اسلامی را به مثابه هویتی جاری در جان جامعه و هنرمندان معاصر می بیند.
وی افزود: در این میان نهادی تحت عنوان مدرسه اسلامی هنر به عنوان مرکزی آکادمیک که از دل حوزه علمیه برخاسته و متخصصان دین پژوه و هنرشناس را گرد هم آورده راهی سوم برگزیده و خوانش حکمی از هنر اسلامی را به مخاطب پیشنهاد داده اند.
دبیر علمی نخستین سمینار «هنر اسلامی چالش ها و خوانش ها» گفت: ایجاد گفتمان انتقادی میان این سه نگره را می توان اصلی ترین هدف ما از برگزاری این سمینار عنوان کرد و امیدواریم با تداوم این سلسله نشست ها این گفتمان نیز به جریان تبدیل شود.
وی اظهار داشت: روز پنجشنبه 12 مهرماه ازساعت 9:30 پنل اول این برنامه با عنوان حضور هنرهای سنتی در زندگی انسان معاصر و سخنرانی حجت الاسلام دکتر سیدمحمدحسین نواب آغاز خواهد شد.
مهندس پارسایی گفت: پنل دوم این برنامه با سخنرانی حجت السلام والمسلمین دکتر مهدی حمیدی پارسا به موضوع تحلیل عناصر کاربردی نگارگری ایرانی بر بنیاد مکالمه گرایی باختین اختصاص یافته و در این باره بحث و تبادل نظر خواهد شد.
وی در تشریح برنامه های سومین پنل اظهار داشت: این بخش به موضوع احیای هنرهای سنتی موانع و محدودیت ها اختصاص دارد و سخنران آن نیز حجت السلام والمسلمین دکتر فریدالدین فریدعصر خواهد بود.
دبیر علمی نخستین سمینار «هنر اسلامی چالش ها و خوانش ها» افزود: امید است این برنامه تداوم یابد و در آینده نزدیک شاهد ادامه گفتمان در قم و مدرسه اسلامی هنر و نشست های علمی بعدی در شیراز باشیم.
نظر شما