«لیلا علیزاده» در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری شبستان در خصوص افزایش جمعت سالمند درایران گفت: بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی، ارتقا وضعیت بهداشت و تغذیه، پیشرفت دانش و فناوری پزشکی در کنار آنچه به عنوان سیاست کنترل موالید اجرایی شد، باعث شده است در اكثر کشورهای جهان و همچنین در کشور ایران شاهد افزایش جمعیت سالمندان باشیم، با اين تفاوت كه در كشورهاي توسعه يافته و پيشرفته این افزایش جمعیت با شیب ملایم و همراه با ایجاد امکانات لازم برای این قشر از جمعیت است ولی در کشور ایران روند افزایش جمعیت سالمندی با شیب تند همراه است.
مدیر کلینیک طب سالمندی بیمارستان نورافشار افزود: برآورد می شود طی 25 سال آینده جمعیت سالمندان بالای 60 سال کشور از میزان حدود 9 درصدفعلی به حدود 25 درصد جمعیت کل کشور برسد، هر چند پدیده سالمندی از نتايج توسعه است ولی بی توجهی به ابعاد مختلف آن و نیازهای سالمندان می تواند مانعی جدی در برابر توسعه قلمداد شود که می توان با افزایش کیفیت زندگی سالمندان، این تهدید را به فرصتی برای رشد روزافزون جامعه تبدیل کرد.
وی با بیان اینکه سالمندی مساوی بیماری نیست خاطر نشان کرد: ولی با افزایش سن، عملکرد ارگانهای مختلف بدن کاهش می یابد و با کاهش رزرو فیزیولوژیک بدن، آسیب پذیری در برابر استرس افزایش می یابد که این عوامل، فرد سالمند را مستعد بیماریهای مختلف می کند که به این بیماریهای خاص سالمندی، سندرم های سالمندی گفته می شود که از جمله این سندرم ها اختلالات شناختی و حافظه، افسردگی، بی اختیاری ادرار و مدفوع، مصرف داروهای مختلف ، سرگیجه، اختلال تعادل و زمین خوردن، زخم بستر و مشکلات تغذیه اشاره کرد. کنترل بیماریهای مزمن نظیر بیماری های قلب و عروق و بیماری های تنفسی، پوکی استخوان و مشكلات گوارشی در حضور این اختلالات مشکل اشت. از آنجایی که تظاهرات بالینی و نشانه های بيماري در سالمندان متفاوت است، اغلب این اختلالات تشخیص داده نمی شوند.
علیزاده گفت: رشته تخصصی طب سالمندی برای ارزیابی مشکلات و بیماریهای سالمندان و ارتقا سطح سلامت و کیفیت زندگی سالمندان و حفظ استقلال و جلوگیری از وابسته شدن فرد سالمند اولین بار در آمریکا و اروپا حدود 70 سال قبل ایجاد شد و در ایران از حدود 6 سال قبل رشته تخصصی طب سالمندان در دانشگاه علوم پزشکی تهران پایه گذاری شد. متخصص طب سالمندان، بیمار سالمند را به صورت یکپارچه و همه مشکلات فرد سالمند رو همزمان بررسی و ارزیابی می کند.
این متخصص طب سالمندی گفت: بیشتر کشورهای توسعه یافته جهان مجهز به بخش سالمندي هستند، در حال حاضر بیمارستان فوق تخصصی نور افشار به دلیل امکانات منحصر به فرد توانبخشی در کشور به عنوان یکی از بیمارستان های پیشرو در زمینه طب سالمندی تبدیل شده است. کلینیک طب سالمندی بیمارستان نور افشاراز سال 96 افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت و این کلینیک از ساعت 9 تا 14 خدمات درمانی لازم را به مراجعان ارائه می کند.
وی افزود: بیمارستان فوق تخصصی نور افشار که تحت پوشش جمعیت هلال احمر است دارای امکانات و تجهیزات بالقوه برای راه اندازی کلینیک ارزیابی جامع سالمندی است و در حال حاضر با استقرار کلینیک طب سالمندی بیمارستان نور افشار، خدمات متنوعی به سالمندان ارائه می شود.
علیزاده خاطر نشان کرد: تشکیل پرونده سلامت براساس الگوی ارزیابی جامع سالمندان، تشخیص زود هنگام اختلالات حافظه (آلزایمر و ساير اختلالات شناختي)، پیشگیری و درمان و مدیریت سکته مغزی و جلوگیری از عود مجدد، تشخیص و درمان پارکینسون و اختلالات حرکتی، پیشگیری و تشخیص زودهنگام افسردگی و ارائه درمان های دارویی و غیر دارویی، ارزیابی و کنترل بیماریهای داخلی سالمندان مانند فشار خون بالا، دیابت، چربی خون بالا، مشکلات گوارشی،کم خونی، پوکی استخوان، نارسایی کلیه، بیماریهای روماتولوژیک، خدمات توانبخشی برای مبتلایان سکته مغزی، پارکینسون و بیماران جراحی تعویض مفصل، خدمات ورزش درمانی و توانبخشی برای بهبود و رفع مشکلات اسکلتی عضلاني و انجام فعالیت های ورزشی و حرکت درمانی تحت نظر دکترای تخصصی ورزشي و سالمندی و مشاوره و بهبود تغذیه و ارتقا کیفیت زندگی سالمندی، از جمله خدماتی است که در کلینیک طب سالمندی نورافشار به متقاضیان ارائه می شود.
نظر شما