پروژه های اقتصادی نيازمند بازنگری است

جمشید انصاری گفت: از همان ابتدا عموماً در استان‌ها، برنامه‌هاي اقتصاد مقاومتي با برنامه‌هاي عمومي توسعه يكي تصور شد، در حالي كه برنامه هاي اقتصاد مقاومتي به دنبال يك توجه ويژه به محورهاي خاص بود.

خبرگزاری شبستان، گروه سیاسی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، معاون رئيس‌جمهور و جنشين فرماندهي اقتصاد مقاومتي در استان كردستان با اشاره به برنامه جامع اقدام مشترك گفت: ما با كشورهاي طرف اختلاف خود در پرونده هسته‌اي توافقنامه برجام را امضا كرديم و مسيري كه انتخاب كرده بوديم، در اقتصاد ملي ما تأثيرات مثبتي گذاشت. اما آمريكا نه تنها از اين توافقنامه خارج شد ، بلكه يك نظام تحريم كامل را بر عليه اقتصاد ما طراحي و شروع به استقرار كرده است. آنچه مسلم است اين تصميم آمريكا و اقداماتي كه متعاقب اين تصميم در جهت اعمال تحريم اقتصادي عليه كشور ما در حال انجام است، يك اتفاق در مهم اقتصاد ملي ما تلقي مي شود و اينكه فكر كنيم همه چيز مانند سال گذشته پيش خواهد رفت، تصور اشتباهي است. چرا كه بخشي از امكانات و منابع اقتصاد ملي‌ ايران، تحت تأثير اقدمات و تحريم هاي آمريكا عليه ما محدود شده است. 

رئيس سازمان اداري و استخدامي كشور اضافه كرد: اگر ما در سال گذشته روزي ۲/۵ ميليون بشكه نفت صادر مي‌كرديم، آمريكا برنامه‌ريزي كرده است تا صادرات نفت ما را كم كند، وقتي اين اتفاق مي افتد، درآمد نفتي ما كاهش پيدا مي‌كند، يعني منابع ورودي صندوق توسعه ملي كه درصدي از صادرات نفت به آن واريز مي‌شد، كم مي شود و نهايتاً امكانات و منابع اين صندوق براي حمايت از سرمايه گذاري در استان ها كاهش پيدا مي كند. ما بايد به اين واقعيت توجه داشته باشيم كه اتفاق بزرگي در كشور مان به لحاظ تاثيرگذاري در اقتصاد ملي در حال روي‌دادن است. 

مهندس انصاري با بيان اين كه برآوردهاي ما نشان مي‌دهد ورودي صندوق توسعه ملي، نسبت به آنچه پيش‌بيني كرده بوديم، حدود ۶۰ درصد كاهش پيدا مي‌كند، گفت: سهمي كه صندوق توسعه ملي در سرمايه‌گذاري در پروژه‌هاي كشاورزي، صنعتي و غيره داشت، كاهش پيدا مي‌كند و اين مسئله اجراي پروژه‌هايي را كه با مشاركت صندوق در حال اجرا بود با تأخير مواجه مي‌ كند . 

رئيس سازمان اداري و استخدامي كشور گفت: هدف اصلي برنامه اقتصاد مقاومتي اين بوده است كه ما بتوانيم در مقابل شوك اقتصادي و مشابه اتفاقاتي كه در سال‌هاي ۹۰و ۹۱در كشور روي داد مقاومت كنيم در حالي كه نوسانات بازار ارز نشان مي داد  اقتصاد ما از تكانه‌ها تأثير پذيرفته است. اين نشان مي‌دهد ما در شناسايي و تعريف برنامه‌ها و همچنين اجراي آن برنامه‌ها دچار اشكال بوده و هستيم. ما بايد هم برنامه‌هاي درست‌تري را تعريف مي‌كرديم و هم برنامه‌هاي درستمان را هم به‌خوبي و با كارايي بيشتري اجرا مي‌كرديم. لذا ، ما به يك اولويت گذاري جديد نياز داريم. هم در برنامه‌ها و هم در طرح‌ها و  پروژه‌ها. 

مهندس انصاري به جمع حاضر توصيه كرد: پروژه‌هاي قبلي را مجدداً با شرايط امروز مورد بررسي قرار دهيد. يا راهكار ديگري براي اجراي آنها پيدا كنيد يا اگر با شرايط فعلي در اولويت قرار نمي‌گيرد، آن را فعلاً از دستور كار و اولويت خارج كنيد. 

وي در پايان گفت: مهم‌ترين كاري كه استاندار محترم كردستان و دبيرخانه ستاد اقتصاد مقاومتي استان مي‌توانند براي جلسات آينده ستاد در دستور كار قرار دهند اين است كه ابتدا تحليلي از شرايط جديد اقتصادي كشور و استان و تأثير آن بر منابع و امكانات استان ارائه كنند، سپس ، پروژه‌هايي كه در گذشته تعريف شده بود را در پرتو اين تحليل، مورد بررسي مجدد قرار دهند و اولويت‌هاي جديدشان را مشخص كنند و متناسب با اين اولويت گذاري ، برنامه اقتصاد مقاومتي استان را بازنگري كنند!

کد خبر 731809

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha