تکیه پنج ساله روحانی بر تریبون دانشگاه ها

رئیس دولت تدبیر و امید هر ساله در دو مراسم آغاز سال تحصیلی و روز دانشجو در دانشگاه های مختلف حضور یافته و در سخنرانی مفصلی بر خواسته های سیاسی دولت و لزوم همراهی دانشجویان تاکید می کند.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، فردا رییس جمهوری به منظور شرکت در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی به دانشگاه تهران می‌رود تا طبق سنوات گذشته در این مراسم سخنرانی قرایی در خصوص مسائل سیاسی و فضای دانشگاه ها داشته باشد.

 

روحانی از مهر ۹۲ تاکنون هر ساله در مراسم های آغاز سال تحصیلی دانشگاه ها حضور یافته و یکی از جنجالی ترین سخنرانی های سالانه خود را انجام داده است. البته در سال ۹۴ وی در این مراسم حضور نیافت اما هر ساله در کنار این روز دانشجو را نیز گرامی داشته و میهمان دانشگاه ها بوده است.

 

روحانی اولین حضورش در مراسم دانشجویی را ۲۲ مهر ۹۲ انجام داد که با حضور در دانشگاه تهران در جمع دانشجویان سخن گفت و در بخش مهمی از اظهارات خود اظهار داشت: «نقد دانشجویان، همان قدر زیباست که حمایت آنان، مگر نقد حمایت نیست، نقد دولت و دولتمردان نعمت بزرگی است که باید در برابر آن با کمال تواضع سر فرود آوریم و بدانیم نقد دلسوزانه و سازنده نه تنها برای دولت بلکه برای کشور می‌تواند ثمرات بسیار ارزشمندی را به همراه داشته باشد. درست است که دانشگاه مرکز حزب نیست و فعالیت یک دانشجو در دانشگاه ولو فعالیت سیاسی و اجتماعی که حق اوست به عنوان فعالیت عضو یک حزب نیست. همانطور که در یکی از نوشتارها آمد، دانشجو از منظر یک سیاستمدار نمی‌خواهد به مسایل بنگرد، دانشگاه و دانشجو به مثابه عالم، اندیشمند و روشنفکر به مسایل سیاسی و اجتماعی نگاه می‌کند.»

 

بنابراین گزارش، در ۱۶ آذر ۹۲ او به دانشگاه شهید بهشتی رفت و در آنجا هم گفت: «دولت تدبیر و امید همه تلاشش بر آن است که استفاده بهتری از فضای دانشگاه به نفع کشور و مردم ایران، ملت‌های منطقه، جهان اسلام و همه مستضعفین بشود.»

 

در ۱۵ مهر ۹۳، رئیس جمهور در دانشگاه تهران حضور یافت و در مراسم این روز گفت: «چطور عده‌ای به فکر افتادند که بخشی از علوم را حذف کنند؛ علم را نباید حذف کرد و اصلاً حذف معنا ندارد؛ اما می‌توانیم حرف بهتر، سخن دقیق‌تر و مطلبی علمی‌تر عرضه کنیم و مطلب قبلی را مورد نقد و حتی ابطال قرار دهیم. در یکسال گذشته تلاش‌مان این بوده که فضای دانشگاه از فضای امنیتی فاصله بگیرد و همچنین اگر یک فرد با دلایل ضعیف کنار گذاشته شده، به سر کار یا کلاس خود برگردد.»

 

در ۱۶ آذر همان سال هم در دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: «مردم سراسر جهان امروز به فضا و امنیت ایران اعتماد دارند و شاهد آن هتل هایی است که تا تابستان سال 94 برای حضور گردشگران خارجی رزرو شده است. امروز صدها و هزاران شرکت مشتاقانه در انتظار شرایطی هستند که بتوانند وارد ایران شوند و نیاز کشور را از نظر سرمایه گذاری تامین کنند.در چنین شرایطی اقلیتی هستد که از این وضعیت خوشحال نیستند اما آنها هم باید از منافع زودگذرشان عبور کنند. سیاست خارجی ما به نفع مردم و کشور و ثبات است امروز کسانی که مسئولیت سیاست خارجی کشور را بر عهده دارند از رییس جمهور، وزیر امور خارجه و کارشناسان، افرادی انقلابی، هوشیار و چهره هایی هستند که سوابقشان به روزهای نخست انقلاب باز می گردد.»

 

در سال ۱۳۹۴ روحانی تنها در مراسم روز دانشجو در دانشگاه شریف حضور یافت و عنوان کرد: «از مهمترین جاهایی که قدرت باید در آن نقد شود، دانشگاه است و اساسا اگر قدرت در هر کشوری مورد انتقاد و سوال قرار نگیرد، به انحراف و استبداد کشیده خواهد شد. تمام مسئولین کشور، مستقیم و یا غیرمستقیم افتخار دارند که منتخب ملت باشند،هیچ مقامی در جمهوری اسلامی وجود ندارد که توسط مردم انتخاب نشود و اینکه گفته می‌شود در جمهوری اسلامی دو نوع مقام انتصابی و انتخابی داریم، توهین است.»

 

رئیس جمهوری از تریبون دانشگاه برای تاختن به آمریکا هم استفاده کرد و در ۱۶ آذر ۹۵ با حضور در دانشگاه تهران گفت: «شما ببینید در انتخابات آمریکا آقایی انتخاب شده وچه سر و صدا و تزلزلی در ذهن سیاست‌مدارها در اروپا، شرق دنیا، آسیا و در بخش‌هایی از قاره آمریکا پدید آمده اما تنها کشوری که همانطور که مقام معظم رهبری فرمود از آمدن این آقا نه خوشحالیم و نه غم‌زده‌ایم، ایران است. هر برنامه‌ای هم دارد بعدها معلوم می شود و ما راه و مسیر خودمان را می رویم. او ممکن است خیلی چیزها دلش بخواهد، دلش بخواهد برجام را تضعیف و یا پاره می‌کند، مگر ما می‌گذاریم و مگر ملت ما می‌گذارد. آمریکا نمی‌تواند در مسیر استقامت و ایستادگی ملت ایران تاثیرگذار باشد.»

 

در سال گذشته اما پس از ۲ سال روحانی در مهرماه به دانشگاه رفت و در مراسم آغاز سال تحصیلی حضور یافت و این بار سخنانش در مورد رقابت های انتخاباتی و جناحی بود که عنوان کرد: «در کشورمان رقابت ناسالمی تحت عنوان جناح‌های سیاسی درست شده است، همه در انتخابات شرکت می‌کنیم و بایستی در پایان انتخابات همه افراد و جناح‌هایی که در آن شرکت کرده‌اند، تشویق شوند، اما اگر فقط یک جناح تشویق شده و جناح دیگر تنبیه شود، آیا با چنین برخوردی می‌توان سرمایه اجتماعی ایجاد کرد.ظاهراً یک جناحی از ابتدا دیوارش کوتاه ساخته شده است، اگر کسی خیلی هم تأثیرگذار باشد و مثلاً مردم را تشویق کرده که تکرار کنند و پای صندوق رای بیایند ، آیا نباید تشویق شود، اما متأسفانه یک جناح همیشه تشویق می‌َشود و جناح دیگر نیز همواره مورد تنبیه قرار می‌گیرد و باید این مسیر را رها کرد و اینها باید از تجربیات نتایج انتخابات سال‌های 92، 94 و 96 استفاده کنند.»

 

آذر ۹۶ اما متفاوت از سال های قبل رئیس دولت تدبیر و امید مراسم روز دانشجو را در دانشگاهی خارج از تهران و در یکی از استان های محروم برگزار کرد و در آن جا نیز با استفاده از تریبون ایجاد شده اظهارات مهمی ایراد کرد که در بخشی از آن ها گفت: «دولت تشکل دانشجویی مخالفی را برای خود نمی‌شناسد، هیچ تشکلی را به عنوان مخالف دولت نمی‌دانیم، البته برخی انتقاد بیشتری می‌کنند و نحوه بیانشان متفاوت است، اما همیشه همه آنها نیز برای ما محترم بوده و هستند. همه دانشگاه‌ها باید دارای استقلال کافی باشند، امروز متأسفانه دانشگاه‌ها از کمبود استقلال گله می‌کنند، در حالی که شعار ما در انقلاب اسلامی، استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود، اما اکنون دانشگاه ما هم از استقلال و هم آزادی گله دارد. در حالی که انقلاب توسط مردم و دانشگاه‌ها به ثمر نشست و دانشجویان در این راستا سینه سپر کردند و از آغاز نهضت اسلامی، دانشگاه‌ها و روحانیت و اقشار مختلف مردم همه کنار هم و یکصدا انقلابی را به ثمر رساندند که نتیجه آن استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود و قطعاً این مسیر را ادامه می دهیم.»

 

امسال هم روحانی در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه ها حضور می یابد البته نه در خارج از مرکز بلکه در دانشگاه تهران حاضر می شود و از تریبون دانشگاه سخنان مهمی ایراد می کند. به نظر می رسد فشارهای آمریکا و مسائلی چون تغییر وزرا و موضوعات سیاسی دیگر در بخش هایی از اظهارات روحانی مورد توجه قرار گیرد./

 

 

 

کد خبر 733512

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha