پیاده روی اربعین عبادت دسته‌جمعی و امر به معروف عملی است

مدیر مرکز آموزش عالی قاسم‌بن‌الحسن(ع) گفت: پیاده روی اربعین عبادت دسته‌جمعی و امر به معروف و نهی از منکر عملی است که سبب تقویت روحیه مردم و تهدید دشمنان وعقب‌نشینی آنان شده است.

حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر علم‌الهدی در گفت‌وگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، درباره اهمیت پیاده روی اربعین از دید روایات و آیات قرآن کریم، گفت: در نظام هستی همه مخلوق پروردگار عالم هستند اما انتصاب برخی چیزها به خود خدا به دلیل اهمیت و جایگاه ویژه آنها است.

مدیر مرکز آموزش عالی حضرت قاسم بن‌الحسن(ع) افزود: همه مساجد خانه خدا هستند اما عنوان «بیت‌ الله الحرام» به مسجد الحرام در مکه نسبت داده شده است زیرا این مسجد نقطه آغاز توحید، تحول فرهنگی و اجتماعی در طول تاریخ بشریت بوده است، همه ماه‌ها ماه خدا هستند اما ماه رمضان به دلیل قداست و جایگاه خاص ماه خدا نام گرفته است.

مدیر مرکز آموزش عالی قاسم‌بن‌الحسن(ع) در نظام هستی اتفاقاتی هستند که نزد خداوند جایگاه خاص دارند یکی از این اتفاقات اربعین امام حسین(ع) است، عنوان کرد: پیاده‌روی اربعین درمقابل دشمنان پرچم خدا و قرآن را به مردم معرفی می‌کند و مسیر سعادتمندی را در برابر چشمان عالمیان به اهتزار درمی‌آورد.

حجت الاسلام والمسلمین علم‌الهدی با بیان اینکه اربعین نماد وحدت امت اسلام و رمز موفقیت پیام ارزشمند کربلا است، اظهار داشت: بر اساس آیه 120 سوره توبه مردم مدینه و بیابان نشین اطراف شهر یا مسلمانان حق تخلف از پیامبر(ص) را ندارند که جان خود را برجان پیامبر(ص) ترجیح دهند زیرا هیچ گرسنگی، تشنگی و رنج به آنان نمی‌رسد مگر آنکه برای هر سختی عمل صالح برای آنان نوشته می‌شود.

وی افزود: این آیه نشان می‌دهد که دشمنان اسلام از چه رفتار ما ناراحت و عصبانی می‌شوند، راهپیمایی اربعین که برای معرفی عاشورای امام حسین(ع) است عمل صالح خودجوش از ناحیه مردم است که نزد خداوند دارای پاداش عظیم است.

مدیر مرکز آموزش عالی قاسم‌بن‌الحسن(ع) ادامه داد: پیاده روی اربعین عبادت دسته‌جمعی و امر به معروف و نهی از منکر عملی است که سبب تقویت روحیه مردم و تهدید دشمنان وعقب‌نشینی آنان شده است، مردم برای اقامه این جریان عظیم دست از دل و جان می‌شویند.

حجت الاسلام والمسلمین علم‌الهدی با بیان اینکه روایات زیادی در باب ثواب زیارت اربعین وارد شده است، عنوان کرد: از مهمترین علامت‌های مومن زیارت اربعین است، به علت ثواب‌های فراوانی که برای زیارت اربعین بیان شده از گذشته تا امروز شخصت‌های علمی فراوانی مقید به زیارت اربعین بودند.

وی با بیان اینکه در روایات وارده بر پیاده‌روی اربعین تاکید شده است، گفت: امام صادق(ع) فرمودند کسی که امام حسین(ع) را برای رضای خدا زیارت کند گناهان او فرو می‌ریزد همان‌گونه که لباس در آب شسته می‌شود هیچ گونه آلودگی در آن باقی نمی‌ماند، هر گامی که زائر امام حسین(ع) بر زمین می‌گذارد حجی برای او نوشته شده و هر قدمی که بر زمین می‌گذارد ثواب عمره بری او نوشته می‌شود.

مدیر مرکز آموزش عالی قاسم‌بن‌الحسن(ع) با اشاره به روایت دیگری درباره ارزش و اهمیت زیارت امام حسین(ع) در قالب پیاده روی، بیان داشت: هر کس از منزل قصد زیارت امام حسین(ع) کند اگر پیاده باشد با هر قدم یک حسنه نوشته شده و یک گناه از او پاک می‌شود تا زمانی که به کربلای امام حسین(ع) برسد در این صورت نام او را جزو رستگاران و نجات‌یافتگان می‌نویسند.

حجت الاسلام والمسلمین علم‌الهدی با استناد به روایتی دیگر از امام صادق(ع) درباره ثواب زیارت امام حسین(ع) عنوان کرد: هرکس برای زیارت امام حسین(ع) اقدام کند برای هر قدم او هزار حسنه نوشته شده و هزار گناه محو می‌شود و هزار درجه او را بالا می‌برند.

وی افزود: از دلایلی که مومنان، علما و فرهیختگان در ادوار مختلف تاریخ به زیارت امام حسین(ع) علاقه نشان دادند این حجم از ثواب است که خدا برای زائران امام حسین(ع) قرار داده است. سید مرتضی، شیخ میرزا حسن نوری از جمله علمایی بودند که راهپیمایی اربعین را احیا کردند و شیخ مرتضی انصاری، آیت‌الله قاضی، علامه طباطبایی، میرزا جواد ملکی تبریزی، آیت‌الله بهجت، آیت‌الله نائینی و بسیاری از علمای بزرگ دیگر در راهپیمایی اربعین شرکت می‌کردند.

مدیر مرکز آموزش عالی قاسم‌بن الحسن(ع) در پایان خطاب به مسوولان و دولتمردان درباره پیاده‌روی اربعین، خاطرنشان کرد: با توجه به سخت شدن اوضاع اقتصادی و عشق مردم برای سفر اربعین دولتمردان و مسوولان تسهیلات لازم را فراهم کنند.

کد خبر 734305

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha