به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «بنفشه بدیعی» امروز دوشنبه 30 مهر در نشست تخصصی «فرصتها و چالش های جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران- مبارک» که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: نمایش عروسکی ابتدای دهه 50 پایهگذاری شد. جشنواره عروسکی از سال 68 با مدیریت جناب منتظری شکل گرفت. ویژگی این جشنواره این بود که از همان دوره اول بین المللی بود. جشنواره عروسکی مبارک 4 سال او مستمر، سالانه برگزار شد و بعد از آن به صورت دوسالانه برگزار می شود.
بدیعی با اشاره به اینکه امسال هفدهمین دوره جشنواره نمایش عروسکی مبارک برگزار شد، عنوان کرد: دبیر این جشنواره تا دوره دوازدهم مدیر مرکز هنرهای نمایشی بود. سپس آقای صالح پور دبیر شدند و بعد از آن سه دوره خانم برومند عهده دار دبیری بودند، این جشنواره غیر رقابتی است، نمایش عروسکی مجموعه ای از هنرها را دربر دارد و عملا آنقدر این نمایش ها تنوع دارند که نمی شود آنها را با هم قیاس کرد به عنوان مثال یک نمایش نخی را نمی توان با نمایش ساده مقایسه کرد. جشنواره عروسکی مبارک فقط در دوره یازدهم رقابتی بود، در آن دوره از متخصصان استفاده نشده بود، در آن دوره 11 داور داشتیم، راهبر این جشنواره عموما یک نیروی متخصص بوده و یا اینکه این نیروها مشاور بودند.
دستیار دبیر هفدهمین جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران مبارک خاطرنشان کرد: در این دوره از جشنواره در بخش اصلی 400 درخواست شرکت داشتیم که انتخاب نهایی ما 20 نمایش بود. با دبیری خانم برومند تغییراتی در جشنواره عروسکی مبارک داشتیم از جمله اینکه طرح، ایده کارگردان و سابقه گروه را دریافت می کنیم که تیم داوران روی آن قضاوت کنند. دو مرحله ای کردن بازبینی ها نیز از کارهایی است که خانم برومند انجام دادند. در این سه دوره شاهد پیشرفت هنرمندان شهرستانی بودیم و علت آن برگزاری کلاس ها، کارگاه و ورک شاپ هایی بود که در طول جشنواره برای دوستان شهرستانی داشتیم. امسال هشت اثر در بخش اصلی از شهرستان داشتیم که از کیفیت بالایی برخوردار بود. جامعه عروسکی نسبت به جامعه تئاتر و سینما محدودتر است.
بدیعی با اشاره به بخش های جشنواره بین المللی نمایش عروسکی مبارک اظهار داشت: بخش اصلی جشنواره شامل صحنه و فضای باز است. بخش های فرعی در هر دوره یکسان نیست. در این بخش نوجوانان کانون، دانشجویی و دانش آموزی را داشتیم، بخش تجربه هم امسال به این جشنواره اضافه شد که مختص به کارهای کوتاه بود و خروجی خوبی داشت. کار دیگری که خانم مرضیه برومند آن را در جشنواره عروسکی مبارک بنیان نهاد برپایی متفاوت افتتاحیه بود. جشنواره با کارناوال یا شادپیمایی شروع شد و توانستیم آن را بزرگ و مردمی کنیم. در دوره اولی که خانم برومند دبیر بودند از فلسطین تا تئاتر شهر شادپیمایی داشتیم و بعد جشنواره را افتتاح کردیم. دوره بعد این شادپیمایی از تالار وحدت تا تئاتر شهر بود. امسال این شادپیمایی را در مجموعه آب و آتش داشتیم و مسیر یک ساعته را با عروسک ها و مردم پیاده روی داشتیم.
دستیار دبیر هفدهمین جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران مبارک با بیان اینکه اشتیاق برای مشارکت در این جشنواره زیاد است، بیان کرد: اما در عمل محدودیت وجود دارد به خاطر اعتبار خانم مرضیه برومند شهرداری و تلویزیون و بسیاری از مراکز با ما همکاری خوبی داشتند، نبودن سیاست واحد یکی از مشکلات این جشنواره است. انفصال مشکل دیگر این جشنواره است بخصوص که دوسالانه شده است. به نظر بنده دوسالانه بودن جشنواره نمایش عروسکی مبارک ضعف جشنواره است. این جشنواره به حدی رسیده که می توانیم آن را سالانه برگزار کنیم. در حال حاضر این جشنواره شبیه جزیره است چون راه های رفت و آمد به آن محصور است. ما سرمایه گذاری می کنیم جشنواره خوش آب و رنگی برگزار شود و از آن نتایج درخشان برخوردار می شویم. در هر دوره تولد چند کارگردان را داشتیم اما متاسفانه از این افراد حمایتی نمی شود و بعد از چند دوره شرکت در این جشنواره به سراغ کار دیگری می روند.
نظر شما