دکتر سید جواد ساداتی نژاد عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در آران و بیدگل با اشاره به موافقت جهاد کشاورزی با ایجاد شهرک پرورش آرتمیا در دریاچه نمک آران و بیدگل در مردادماه سال گذشته گفت: بر همین اساس در هفته جاری هیأت کارشناسی سازمان شیلات ایران از منطقه بازدید کرد.
وی افزد: در این بازدید که مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان هم حضور داشت، بررسی اولیه و میدانی برای پرورش آرتمیا در آب شور انجام و مقرر شد مطالعات امکان سنجی برای سرمایه گذاری پرورش آرتمیا در دریاچه نمک آران و بیدگل انجام شود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بر لزوم تمرکز در محورهای جدید توسعه و سرمایه گذاری در حوزه ظرفیت های ویژه شهرستان آران و بیدگل همچون آب شور تأکید کرد و گفت: ما به دنبال ایجاد این ظرفیت های جدید در منطقه هستیم که از جمله آن کشت و پرورش آرتمیا یا میگوی آب شور است.
دکتر ساداتی نژاد، توسعه آبزی پروری و پرورش ماهی در قفس را در راستای اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: با توجه به راه اندازی شهرک ماهیان زینتی در راوند، تولید عمده آرتمیا به عنوان یکی از منابع مهم تغذیه ماهیان می تواند نیاز این شهرک را تامین کند و صرفه اقتصادی بالایی داشته باشد.
نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی، آب شور دریاچه نمک با ای سی ۳۰ تا ۴۰ هزار میکروموس را محل مناسبی برای پرورش این نوع محصول دانست و گفت: پرورش آرتمیا راهکاری برای ایجاد اشتغال و استفاده از قابلیت های بالقوه و فراوان دریاچه نمک آران و بیدگل است و مطمئنا استفاده از این ظرفیت های نوین، زمینه توسعه پایدار این شهرستان را فراهم خواهد کرد.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه تنها حدود یکصد هکتار در قالب کارگاه پرورش آرتمیا در کرمان وجود دارد افزود: عمده تغذیه ماهی های زنده وارداتی است و راه اندازی شهرک آرتمیا در آران و بیدگل، علاوه بر توسعه آبزی پروری در منطقه، کشور را در این زمینه خودکفا خواهد کرد.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه آرتمیا به عنوان اصلی ترین اقلام و منابع غذایی آبزیان مورد استفاده قرار می گیرد، خاطر نشان کرد: امیدواریم زمینه برای کشت این نوع محصول در آران و بیدگل فراهم شود تا بتواند منطقه را در این مقولات به قطب کشور تبدیل کند و توسعه آبزی پروری در کشور را به همراه داشته باشد.
آرتميا نام علمي جانداري سخت پوست است که در آب هاي شور زندگي مي کند و در صنايع پرورش ميگو و ماهي مورد استفاده قرار مي گيرد. در دنیا سالانه بیش از ۲ هزار تن سیست آرتمیا معامله میشود و به خصوص از خود آرتمیا یا سیست آن در تغذیه مراحل نوزادی ماهیان، سخت پوستان و نرمتنان و… سود میبرند.
شهرستان آران و بيدگل با وسعت ۶۱۰ هزار هکتار در شمالی ترین نقطه استان اصفهان و شش کیلومتری شهرستان کاشان واقع شده است و بخش عمده آن را نقاط کوير و بيابان در بر گرفته و بخش زيادي از منابع آبي و سفره هاي زير زميني اين شهرستان شور است./
نظر شما