به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، محمد خیاطیان امروز (چهارشنبه، 2 آبان) در آئین تکریم و معارفه مدیرکل میراث فرهنگی گیلان در سالن اجتماعات بانک ملی از ثبت ملی راهپیمایی اربعین حسینی به عنوان میراث معنوی(ناملموس) خبر داد و گفت: سازمان میراث فرهنگی با این اقدام، سهمی کوچک در تشویق و حمایت از این حماسه حسینی ایفا کرد.
معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی کشور در ادامه با اشاره به ظرفیتهای بالای گیلان در توسعه صنعت گردشگری اظهار کرد: جنگلهای هیرکانی با قدمت هفت هزار ساله، دریای خزر، آب و هوای معتدل و شرایط جغرافیایی مناسب از موهبتهای ارزشمند منطقه است که قابلیت بالایی در توسعه صنعت گردشگری دارد و باید با بهرهگیری از این ظرفیتها در حوزه گردشگری نقش بسزایی ایفا کنیم.
وی با اشاره به تنوع غذایی در گیلان تصریح کرد: تنوع غذایی از ظرفیتهای بینظیر استان است که امیدواریم با همکاری همه دستگاهها به ثبت جهانی رسیده و گامی مهم در توسعه گردشگری باشد.
خیاطیان به بومگردی به عنوان رکن مهم گردشگری اشاره و بیان کرد: باید از این ظرفیت در راستای جذب و ماندگاری گردشگر بهره گرفت، بهواقع بومگردی از ظرفیتهای موجود گیلان است که از رشد قابل توجهی برخوردار است.
وی خواستار بهرهگیری از صنعت گردشگری در راستای رفع بخشی از مشکلات اقتصادی و ارزی کشور شد و گفت: سازمان میراث فرهنگی بهعنوان متولی حوزه گردشگری باید نقش بسزایی در برنامهریزی، ایجاد زیرساختهای گردشگری و وفاق بین دستگاهها داشته باشد.
خیاطیان با اشاره به محیط زیست بسیار شکننده گیلان بر اثر بیتوجهی گردشگران تصریح کرد: باید برای گردشگری برنامهریزی جامع داشت تا بتوان محیط زیست را از هجمه مسافران بهویژه در برخی از فصول سال حفظ کرد.
وی افزایش مهاجرت به گیلان را از تهدیدات جدی استان برشمرد و اذعان کرد: تملک اراضی و تعییر کاربری آن مشکلات زیست محیطی ایجاد که دامنگیر استان شده است.
معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی کشور با تصریح اینکه باید تهدیدها را برطرف و به فرصت مبدل سازیم بیان کرد: پسماند و انباشت زباله با وجود تمام تلاشها جهت مدیریت و ساماندهی آن، هنوز معضل بزرگ استان است که باید رفع گردد.
وی با بیان اینکه هیچ ارگانی بدون برنامهریزی نمیتواند به اهداف بلندمدت خود دست یابد اذعان داشت: با چشمانداز ترسیم شده در حوزه گردشگری در افق 1404 فاصله داشته و نتوانستیم بدلیل فقدان برنامهریزی از ظرفیتهای موجود بهره لازم را داشته باشیم.
خیاطیان تدوین سند توسعه گردشگری را یکی از اولویتهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دانست و افزود: کریدور گردشگری با استفاده از ظرفیتهای منطقهای، تعریف تا موجب جذب گردشگر شود.
وی با تاکید بر بهرهگیری از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه گردشگری بیان کرد: منابع دولت در تامین نیازهای گردشگری محدود بوده و باید از پتانسیل بخش خصوصی استفاده تا به اهداف برنامه ریزی شده دست یافت.
معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی در ادامه به فعالیت 421 واحد بومگردی در استان اشاره و بیان کرد: همچنین 129 طرح سرمایه گذاری و گردشگری در استان به بهرهبرداری رسیده است.
وی در پایان خواستار توجه ویژه به مشکلات حوزه گردشگری شد و اذعان داشت: مسئولان استانی حمایت لازم از صنعت گردشگری را داشته باشند.
در این مراسم از زحمات پنج ساله رضا علیزاده قدردانی و شهرود امیرانتخابی به عنوان مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان معرفی شد.
نظر شما