به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، جلال قلعه شاخانی امروز در آیین افتتاحیه یازدهمین کنگره سراسری شعر عاشورایی در کانون ولایت قروه اظهار کرد: یازدهمین کنگره ملی شعر عاشورایی، از روز گذشته با اجرای تغزیه گروه علمدار از استان مرکزی در مهدیه سنندج آغاز شد .
دبیر یازدهمین کنگره سراسری شعر عاشورایی قروه با اشاره به اینکه این کنگره در گذشته فقط در بخش شعر برگزار می شد، افزود: امسال برای اولین بار بخش آیین های عاشورایی هم به این کنگره اضافه شده که بخش عکس و اجرای تعزیه را در بر می گیرد .
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با بیان اینکه نخستین همایش آیین های عاشورایی در راستای ارتقا سطح کیفی کنگره شعر عاشورایی پیش بینی شد، افزود: اضافه شدن بخش های عکس و آیین های عاشورایی به این دوره از کنگره شعر عاشورایی با هدف بهره گیری از دیگر ظرفیت های فرهنگی و هنری استان در جهت توسعه این رویداد فرهنگی بود.
وی با اشاره به تعداد آثار ارسالی به این دوره از کنگره عنوان کرد: ۳۱۲ شعر به یازدهمین کنگره ملی شعر عاشورایی و ۲۴۶ عکس به اولین کنگره استانی عکس عاشورایی در قروه ارسال شد .
قلعه شاخانی ادامه داد : آثار بخش شعر در دو گروه سنی کم و بیشتر از 30 سال بود که در پایان در هر گروه سنی از سه نفر برگزیده و دو نفر شایسته تقدیر، تجلیل خواهد شد.
وی به بخش عکس نیز اشاره کرد و افزود: آثار رسیده در این بخش از کنگره از ۳۶ عکاس و در دو بخش عکس موبایلی و حرفه است که عکس های منتخب آن در قالب نمایشگاه در سه شهر سنندج، بیجار و قروه به نمایش در می آید .
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان همچنین بیان کرد: ۲ گروه تغزیه خوان و یک گروه پرده خوان از استان های همدان، کرمانشاه، اراک و قزوین هم در این سوگواره شرکت کردهاند که در شهرهای قروه، بیجار، دلبران، سنندج و سریش آباد به اجرای تعزیه خواهند پرداخت.
قلعه شاخانی، با اشاره به کار داوره یازدهمین کنگره سراسری شعر عاشورایی و نخستین همایش آیین های عاشورایی اذعان کرد: در بخش شعر، بهروز سپیدنامه، افشین اعلاء و عبدالجبار کاکایی و در بخش عکس، مسعود مرادسلیمی، جمشید فرجوند فردا و ناصر محمدی زنجانی آثار رسیده را داوری کرده اند.
دبیر یازدهمین کنگره سراسری شعر عاشورایی قروه خاطر نشان کرد: انتقال فلسفه قیام عاشورا به نسل جوان و نوجوان، معرفی ظرفیت های فرهنگی شهرستان قروه در موضوعات مرتبط با فرهنگ عاشورایی، گسترش فرهنگ و تمدن ایرانی- اسلامی به ویژه فرهنگ و هنر عاشورایی در سطح جامعه، صیانت از آداب و سنن ایرانی – اسلامی و ایجاد فضای وحدت فرهنگی و اجتماعی مرتبط با فرهنگ عاشورا از جمله اهدافی است که در برگزاری این کنگره ملی دنبال می شود.
نظر شما