به گزارش خبرگزاری شبستان، مهدی کاموس- نویسنده و پژوهشگر- در گفتوگو با ستاد خبری پانزدهمین جشنواره کتاب سال دفاع مقدس عنوان داشت: در طول چهارده دوره از برگزاری این جشنواره شاهد افت و خیزهایی بودیم و معتقدم جشنواره در این سالها عملکرد قابل قبول و موفقی را داشته است.
وی با بیان اینکه جشنواره کتاب سال دفاع مقدس محملی برای ارزیابی کتابهای این حوزه است، افزود: این جشنواره فرصت مناسبی است تا ببینیم هر سال در گروههای مختلف چه آثاری در زمینه دفاع مقدس منتشر شده است.
این نویسنده کودک و نوجوان گفت: جشنواره کتاب سال دفاع مقدس قدرت سیاستگذاری خود را بیش از بیش افزایش دهد و در برنامهریزیهای خود ارزیابی کند که در چه دورههایی موفقیت بیشتری را به دست آورده است.
کاموس تصریح کرد: جشنواره کتاب سال دفاع مقدس توانسته در حوزههای کودک و نوجوان و زندگینامه داستانی از لحاظ کمی موفق باشد. علت این است که چند سال پیش جشنواره این نیاز را احساس کرد که تولیدات این حوزهها را افزایش دهد و ثمره آن افزایش کمی و در نتیجه کیفی آثار طی این سالها بود.
وی همچنین عنوان داشت: در حوزه زندگینامه داستانی دورههای قبل جشنواره کتاب سال دفاع مقدس داوران از کسانی بودند که خودشان آثار خوبی نوشتند و فرمهای ارزیابی کارشناسی را تعریف و تدوین کردند و انتخابهایشان هم از سر سختگیری و با دقت بوده است.
کاموس همچنین بیان داشت: عمدتا در نگارش زندگینامه رزمندگان از بنمایههای ادبیات دفاع مقدس که بحث ارزشها و دفاع جهادی ماست، غفلت میشود و فقط به دوران کودکی و نوجوانی رزمندگان پرداخته میشود. در این زندگینامهها تجلی ارزشهای جهادی را شاهد نیستیم و علتش ضعف نویسندگان در حوزه پژوهش و تحقیق در این زمینه است.
نویسنده «مبانی زندگینامه داستانی» یادآور شد: اکثر نویسندگان برای نگارش زندگینامه شهدا به مصاحبه با خانواده شهید بسنده میکنند و در این زمینه اطلاعات اسنادی کمی دارند.
کاموس خاطرنشان کرد: در ادبیات دفاع مقدس عمدتا حاشیه جنگ مطرح میشود و درباره خود عملیاتها کمبود داریم.
پایان پیام/
نظر شما