به گزارش خبرنگار شبستان، هفدهمین دوره جایزه کتاب فصل ویژه بهار 90 با معرفی 15 عنوان اثر برگزیده و 30 عنوان اثر شایسته تقدیر با حضور معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی شجاعی صائین، مدیرعامل خانه کتاب، مسئولان فرهنگی و برخی اهالی قلم در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.
در این مراسم علاوه بر سخنرانی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر مسئولان فرهنگی برخی از پدیدآورندگان آثار برگزیده و شایسته تقدیر طی سخنانی به معرفی آثار خود پرداختند و یا حضور معاون فرهنگی را مغتنم شمرده و گلایههای خود را بازگو کردند.
عباسعلی وفایی، استاد دانشگاه علامه در این مراسم با بیان اینکه 20 مهر سال جاری روز جهانی حافظ در شهر شیراز برگزار میشود، گفت: این مراسم با حضور مسئولان و کارشناسان حوزه حافظ شناسی صورت میگیرد و کارشناسان دور هم جمع میشوند تا از آنهایی که در این راستا زحمات بسیاری کشیدهاند تجلیل شود.
او با بیان اینکه اگر بخواهیم شاخصهای متعددی را در یک ملت تبیین کنیم کتاب جزو یکی از آن شاخصهها به شمار میرود تصریح کرد: اگر در لابهلای تاریخ و در نسخههای خطی جهان تفحصی کنیم خواهیم دید که کتابهایی که در داخل و خارج کشور به زبان فارسی و عربی نگاشته شده است، کم نیست و این کتابها چنان در محتوا ذی قیمتاند کمه دهها هزار دلار به فروش میرسند.
وفایی ادامه داد: همواره به تاریخ مباهات کردهایم، اما توقف در تاریخ و تنها مباهات به آن افتخارآفرین نیست، بلکه زمانی افتخار ارزشمند است که شیوه نیاکان را در پیش بگیریم و به نوشتن کتاب بپردازیم تا آیندگان از آن استفاده کنند و این جریان ادامه یابد.
او نگارش کتاب را در دنیای امروز بسیار با اهمیت ارزیابی کرد و گفت: این مسیر به خصوص در حوزههایی که با فرهنگ و ایدئولوژی گره خورده اهمیت بیشتری مییابد و لازم است که صاحبان اندیشه در یک جهاد فکری برای آن قیام کنند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه در حوزه علوم انسانی نیازمند یک آفرینش جدید هستیم که مبتنی بر ایدئولوژی باشد، تاکید کرد: تولید آثار ارزشمندی که با روح ملت ایران تطابق داشته باشد، امروز ضرورت است.
وفایی که ادبیات فارسی را به عنوان رشته تحصیلی خود برگزیده نسبت به تقلید در برخی حوزههای نگارش کتاب اظهار تاسف کرد و گفت: امروزه در عرصه کتاب و نوشتن آثار تقلیدهایی مشاهده میشود که خیلی زیبا نیست. گاهی از کنار هم قرار دادن منابع گوناگون اثری خلق شده و اگر خواننده این منابع را دیده باشد این موضوع را درمییابد.
این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر تولید علم در حوزه علوم انسانی و تلاشای شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه اظهار کرد: اگر یک نگاه سطحی در میان اندیشههای سطحی و در بین کتابها بیافکنیم خواهیم دید که در برخی از آثار موازی کاری انجام شده است.
وفایی با بیان اینکه گرفتن علم پسندیده است، اما محتوای آن باید بررسی شود تاکید کرد: علمی که مورد نقد قرار گیرد جزو رسالت ما به شمار میرود نه علمی که بدون بررسی خوراک دیگران قرار گیرد. باید در این راستا اندیشههای نو را پیش کش جامعه کنیم تا افتخار آیندگان باشد.
او با بیان اینکه تعداد کتابهایی که در کتاب فصل جمعآوری میکنند، کم نیست، اضافه کرد: آثاری که پرمغز باشند و اندیشههای نویی را به مخاطبان القا کنند بسیار اندک است یک خبرنگار از زبان شخصی نقل میکرد که «حافظ بس» بگویید، چرا که اکثر آثاری که درباره حافظ گفته میشود تکراری است و اگر میخواهیم پویا باشیم نیازمند اندیشههای نو و روشهایی نو هستیم.
وفایی در پایان خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم در حوزه کتاب پویا باشیم نیازمند اندیشه نو و روشهای نو مبتنی بر یک نظریه هستیم.
پایان پیام/
نظر شما