خبرگزاری شبستان، گروه مهدویت و غدیر: خداوند در آیه 19 سوره مبارکه حدید می فرماید: «وَالَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ أُولَئِكَ هُمُ الصِّدِّيقُونَ وَالشُّهَدَاءُ عِنْدَ رَبِّهِمْ لَهُمْ أَجْرُهُمْ وَنُورُهُمْ وَالَّذِينَ كَفَرُوا وَكَذَّبُوا بِآيَاتِنَا أُولَئِكَ أَصْحَابُ الْجَحِيمِ؛ و کسانی که به خدا و پیامبرانش ایمان آورده اند، انان همان کسانی هستند که سر تا پا صداقت اند و نزد پروردگارشان گواهان اند، آنان پاداش و نورشان را دارند و [اما] کسانی که کفر ورزیدند و آیات ما را تکذیب کردند، آنان اصحاب دوزخ اند.»
نکته ها:
1-«صدیق» به کسی گفته می شود که سر تا پا راستی و درستی باشد، دل و زبان و عمل او یکی باشد و صداقت جزئی از خلق و خوی او شده باشد. در قرآن این لقب به کسانی همچون ابراهیم، ادریس، یوسف و مریم علیهم السلام داده شده؛ ولی این آیه راه صدیق شدن را به روی همه کسانی که اهل ایمان باشند، باز کرده است.
2-ایمان به خدا و تمام انبیاء نشانه صداقت انسان است «آمَنُوا بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ ... هُمُ الصِّدِّيقُونَ».
3- برای کسانی که در دنیا از نور هدایت انبیاء بهره مند شده اند، در قیامت نوری خواهد بود: «لَهُمْ أَجْرُهُمْ وَنُورُهُمْ».
4-تشویق خوبان و تهدید بدان در کنار هم لازم است: «أُولَئِكَ هُمُ الصِّدِّيقُونَ ... أُولَئِكَ أَصْحَابُ الْجَحِيمِ».
5-مومنان هم اجر دارند و هم نور؛ ولی کافران تنها کیفر دارند: «أَجْرُهُمْ وَنُورُهُمْ ... أَصْحَابُ الْجَحِيمِ».
6-حارث بن مغیره روایت کرده است: خدمت حضرت باقر(ع) بودیم. ایشان فرمود: «کسانی از شما که عارف به این امر (امامت اهل بیت علیهم السلام) هستند و منتظرند و آرزوی پاداش نیک دارند، به خدا قسم مانند آن کسی هستند که به همراه قائم آل محمد علیهم جهاد می کند.»
7-سپس فرمود: «به خدا قسم مانند کسی هستند که در کنار پیامبر اکرم(ص) با شمشیر جهاد نموده است». آنگاه برای مرتبه سوم فرمود: «به خدا قسم مانند کسی هستند که در خیمه پیامبر اکرم(ص) به درجه شهادت رسیده است و درباره شما آیه ای در قرآن هست.»
عرض کردم: کدام آیه؟ ایشان این آیه را تلاوت فرمود: «وَالَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ أُولَئِكَ هُمُ الصِّدِّيقُونَ وَالشُّهَدَاءُ عِنْدَ رَبِّهِمْ لَهُمْ أَجْرُهُمْ وَنُورُهُمْ» و آنگاه فرمود: «به خدا قسم در نزد خداوند، صادقین و شهدا محسوب می شوید.»1
8-امام صادق(ع) فرمود: «آیا نمی دانی که اگر کسی منتظر ظهور دولت ما باشد و بر ترس و آزاری که در راه پیروی از ما می بیند، صبر کند، فردا در زمره ما خواهد بود؟»2
پی نوشت ها:
1-الکافی، ج5، ص136؛
2-الکافی، ج8، ص37.
برگرفته از «پرتوی از آیه های مهدوی»، محسن قرائتی، به کوشش حسن ملایی.
نظر شما