به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، محمد عارف در نشست «زیبایی شناسی مجسمه های صلح و جنگ در ایران و هفت کشور» که در سالن حکمت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، گفت: خانواده، دانشگاه و مردم جامعه توقع دادند آینه ای در برابر اثر هنری قرار دهیم. ما در مجسمه ها به دنبال تاریخ، روایت و گفتمان می گردیم. اینکه هنرمندان مجسمه ساز چه حرف تازه ای برای ما دارند، انتظار داریم مجسمه سازها مثل حافظ و فردوسی آثاری خلق کنند که در درازمدت دوام داشته باشد و مثل مکتب برگ های زیادی داشته باشد و افراد را ارتزاق روحی و روانی کند.
این پژوهشگر هنر و نویسنده با اشاره به ساخت فیلم شکار گراز درباره نقش برجسته کرمانشاه عنوان کرد: انتظار دارم نقاشان سنگ نگار ما فرزند زمانه خود باشند، نیاز امروز مردم را ببینند و با جامعه خود حرف بزنند. آیا باید همان کاری را کنیم که سال های سال انجام می دادیم یا کاری کنیم که احساس شخصیت ملی به ما بدهد؟ انتظار داریم مجسمه سازها خوانش های درست مکتبی را ارایه کنند. نقش برجسته شکار گراز می تواند ایران را به عنوان خاستگاه انیمیشن جهان معرفی کند.
وی خاطرنشان کرد: اخیرا تحقیقاتی صورت گرفته که نشان می دهد رنگ سفید ماشین ها در افزایش طلاق موثر هستند. مبلمان شهری در طلاق و بی انگیزگی افراد نقش دارد. صلح به شعار نیست، یک مجسمه می تواند بگوید لطیف باشید. جنگ را دوست ندارم اما در جنگ حضور داشتم، اعتقاد دارم منتقدانی باید در کنار مجسمه سازها باشند تا میدان انقلاب مثل الان خشونت ایجاد نکند. مجسمه هایی باشد که به لطافت انسانی نزدیک باشد نگرش های مجسمه سازها باید به سمت انتزاعی رود. در ضمیر ما ترشرویی و عصبانیت است و حواسمان نیست که در دانشگاه ها و یا پشت ماشین هستیم. فضای اطراف بر روی ما اثر می گذارد.
این نویسنده و پژوهشگر خاطرنشان کرد: یکی از گونه های هنر که می تواند به ما نوع دوستی، غرور، صلح، عشق، اقتدار و ادبیات را یاد دهد، مجسمه است. ما هم ایرانی هستیم و هم مسلمان بنابراین باید عزیزترین رفتار، گفتار و پندار را داشته باشیم تا به کهن الگو تبدیل شویم. جای کاشتن مجسمه نیز بسیار حایز اهمیت است، باید جایی باشد که به ما اهتزاز روحی روانی دهد.
نظر شما