معاون دانشکده علمی و کاربردی واحد فرهنگ و هنر، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان، با بیان اینکه رسالت حوزه و دانشگاه با توجه به تغییر و تحولات موجود در کشور با یکدیگر متفاوت است، گفت: حوزه دارای رسالت سنگینی در بخش جهت دهی به مردم، ترویج ارزش ها و تقویت باورهاست و در زمینه علوم مختلف صنعتی، پزشکی، فناوری و بسیاری از علوم دیگر نیز دانشگاه رسالت دار جامعه است.
وی ادامه داد: شالکه علومی که امروز در دانشگاه ها تدریس می شود باید بر مبنای علوم دینی باشد.
دکتر قاسمی با اشاره به شکل گیری دفتر همکاری حوزه و دانشگاه، اذعان کرد: حوزه باید در تولید علومی که متناسب با این باورها و هنجارهاست با دانشگاه همکاری کند زیرا بعد از انقلاب امام در دیدار با دانشگاهیان آنان را به سمت حوزه سوق داد و به همین دلیل دفتر همکاری حوزه و دانشگاه شکل گرفت.
وی تصریح کرد: شکل گیری این دفتر به این دلیل بود که یکسری از فضلا و اندیشمندان حوزه در کنار اندیشمندان دانشگاه قرار گیرند و در مورد علوم دانشگاهی بویژه در حوزه علوم انسانی به یک توافق نظر بر اساس مبانی دینی دست یابند.
معاون دانشکده علمی و کاربردی واحد فرهنگ و هنر، بازنگری در علوم سیاسی، جامعه شناسی، روانشناسی، اقتصاد و غیره را حایز اهمیت دانست و گفت: اندیشمندان باید به این مهم دست یابند که علومی در دانشگاه ها تدریس شود که هماهنگ با آموزه های دینی باشد.
وی اذعان کرد: وحدت حوزه و دانشگاه زمانی شکل می گیرد که جنبش نرم افزاری یعنی جنبش تولید علم، اندیشه و تفکر به نحو واقعی و مطلوب در دانشگاه شکل گرفته و در جامعه به کار رود.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: بومی سازی علم باید به گونه ایی باشد که با هنجارها، ارزش ها و آموزه های ما در تضاد نبوده و با فرهنگ کشورمان سازگاری داشته باشد.
وی با بیان اینکه بخشی از فرهنگ ما متاثر از دین است، بیان کرد: اگر علومی وارد جامعه شود که در تعارض با این ارزش ها باشد، چطور می توان به این وحدت رسید؟ در حالی که مبانی تخصصی که در دانشگاه های ما تدریس می شود با مبانی دینی در تعارض است.
قاسمی با اشاره به اینکه انجام کارهای علمی زمان بر است، اظهار کرد: نباید توقع داشته باشیم در این مدت کم و با توجه به فاصله ایجاد شده علم و دانش بین کشور ما و کشورهای دیگر، رشته هایی را تاسیس کرده و این فاصله پر کرد.
به گفته معاون دانشکده علمی و کاربردی واحد فرهنگ و هنر، انجام این حرکت نیازمند زمان است.
قاسمی به توانمندی های حوزه و دانشگاه اشاره کرد و بیان داشت: اگر دروسی که به دانشجویان تدریس می شود با فرهنگ آن سوی مرزها هماهنگ باشد، دانشجو آن را از استاد مطالبه می کند.
وی تصریح کرد: اگر این مطالبه از سوی دانشجو مطرح شود این چالش برای استاد فراهم می شود که به دنبال تحقیق و رسیدن به مبانی که در آموزه های دین ما مطرح می شود رفته و کنکاش کند.
این استاد دانشگاه، فعال کردن کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها را بخش دیگری از توانمندی حوزه و دانشگاه دانست و بیان کرد: در این کرسی ها باید حرف ها و چالش ها را مطرح کرد تا در مباحث عمومی فضای دانشگاه ها بحث شود.
وی تصریح کرد: کرسی های آزاد اندیشی این فرصت را برای افراد به وجود می آورند که مخالفین و موافقین طرح ها دلایل خود را بیان کنند تا به بررسی آنها پرداخته شود.
وی با ابراز ناخرسندی از اینکه متاسفانه هنوز اندیشه های شهید مطهری، طباطبایی، جوادی آملی، مصباح و دیگر عالمان دین به خوبی در دانشگاه ها مطرح نشده است، تصریح کرد: در چنین شرایطی نمی توان از دانشجویان و اساتید انتظار داشت تا از این منابع غنی مطلع باشند.
پایان پیام/
نظر شما