محدودیت واردات دارو و مواد غذایی ضد حقوق بشر است

محب علی گفت: قطعا تحریم های آمریکا در محدودیت ورود مواد غذایی، دارو و قطعات هواپیما به ایران ضد حقوق بشر است و باید از طریق دیپلماسی در مجامع بین المللی پیگیری شود.

«محمدقاسم محب علی» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان راجع به اقدام ضد حقوق بشر آمریکا در تحریم مواد غذایی، دارو و قطعات هواپیما علیه مردم ایران و مغایرت این اقدام با ادعای مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه تحریم ها ملت ایران را هدف نگرفته است، گفت: اگر این تحریم ها شامل آن دسته از مواردی شود که باعث شود که زندگی و جان افراد غیر نظامی و شهروندان عادی به لحاظ نبود دارو و مواد غذایی را به خطر بیاندازد قطعا ضد حقوق بشر است.

 

مدیر کل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه با تائید اظهارات «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه کشورمان مبنی براینکه این اقدام آمریکا قطعا مغایر ادعاهای حقوق بشری مقامات این کشور است، افزود: حتی تحریم قطعات هواپیما یا قطعات خودرو برای ایران که زندگی افراد عادی را به خطر بیاندازد بر خلاف حقوق بشر است و این امر موجب محدود شدن دستیابی شهروندان ایرانی به ناوگان حمل و نقل سالم می شود.

 

وی با یادآوری این نکته که مقامات آمریکایی مدعی هستند که این موارد را تحریم نکرده اند، اظهار داشت: آن ها دلیل این ادعایشان را معاف کردن چند کشور در اعمال تحریم ها بر خرید نفت ایران می دانند و معتقدند که معافیت دادن به این کشورها به این دلیل بوده که در ازای خرید نفت ایران، مواد غذایی، دارو، قطعات هواپیما و حتی قطعات خودرو را به کشورمان وارد کنند.

 

این کارشناس مسائل بین الملل یادآور شد: آمریکا در اعمال تحریم ها علیه کشورهای مختلف هیچگاه موارد ضد حقوق بشر را منتفی نکرده است و حتی در تحریم های عراق هم باعث از دست رفتن جان شهروندان عادی شد و در ایران هم شهروندان عادی را مورد فشار و تهدید قرار می دهد که این امر با حقوق بشر مغایرت دارد.

 

«محب علی» در ادامه راجع به راهکارهای پیش روی ایران برای مقابله با تحریم های ضد حقوق بشری آمریکا توضیح داد: همانطور که دادگاه لاهه حکم داده ایران می تواند برای مقابله با اعمال تحریم های ضد بشردوستانه چون محدودیت در واردات دارو، مواد غذایی و قطعات نوسازی ناوگان های حمل و نقل در مجامع بین المللی مانور دهد و این امر نیازمند توسعه دیپلماسی و روابط با کشورهای مختلف است.

 

وی یادآور شد: البته از آنجایی که در مجامع بین المللی مانند شورای امنیت سازمان ملل، مجمع عمومی و یا نشست های کنوانسیون های مرتبط با حقوق بشر دولت ها از سراسر جهان شرکت می کنند و با توجه به نفوذ آمریکا در میان دولت های کشورهای مختلف به نظر می رسد این تلاش های دیپلماتیک و حقوقی آن گونه که انتظار می رود اثر بخش نباشد اما نباید ناامید شد و باید به دنبال احقاق حقوق ملت ایران بود./

 

کد خبر 738540

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha