به خبرنگار رسانه خبرگزاری شبستان، محمود اسعدی، رییس همایش مدیریت رسانه و دبیر ستاد همایش چهره های ماندگار کشور در سخنانی در افتتاحیه دومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی که پیش از ظهر امروز 19 آبان، در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، گفت: اعتماد و اعتبار در رابطه با مدیریت رسانه در کشور ما هنوز جا نیفتاده، سرمایه اصلی هر رسانه ای اعتماد است و اگر نباشد اعتباری هم نیست. سرمایه انسان گفتگو و سخن گفتن و مفاهمه و مجادله استکه اگر درک درستی از آن نباشد از مشکلات جامعه نیز درکی نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه هنوز مسئولان درک صحیحی نسبت به رشته ارتباطات، سواد رسانه ای و سواد اطلاعاتی ندارند، گفت: بیش از 15 سال است که از دانشگاه علامه طباطبایی فارغ التحصیلان این رشته بیرون می آیند و بسیار ناکارآمد هستند در حالی که رشته ای است که اساس و کنترل رسانه ها را بر عهده دارد.
وی با ابراز گلایه از اینکه علوم انسانی در ایران دچار چالش های جدی است، گفت: اغلب کسانی که مدیریت کشور را بر عهده دارند پزشک یا مهندس هستند، این افراد نباید بخش های مدیریتی را به عهده بگیرند.مدیر باید از نیروی انسانی در جهت هدف استفاده کند. دانشمندان علوم انسانی بهترین استعدادها را در این رشته دارند و می توانند افراد را به سوی هدف سوق بدهند، نباید سیاست های ما در کشور به این شکل باشد که همه رتبه های برتر کنکور به سراغ رشته های فنی بروند و این جز تضییع حقوق ملت فایده و نتیجه ای نخواهد داشت.
اسعدی با اشاره به خبرسازی های رسانه های ترکیه در خصوص قتل جمال خاشقجی گفت: رسانه های ترکیه در این موضوع طوری خبرسازی کردند و خبرها را مدیریت کردند که عربستان را در مرکز اتهامات و توجه دنیا قرار دادند در حالی که ما در مسئله مهمی مثل اربعین که حرکت بزرگ اجتماعی شیعیان است هنوز نتوانسته ایم سیاست خود را به دنیا نشان داده و بشناسانیم.
وی با بیان اینکه مشکل اصلی کشور در حال حاضر مدیریت است، گفت: ما منابع و نیروهای کارآمد داریم اما مدیریت صحیح نداریم. در همایش چهره های ماندگار همه نخبگان کشور را مورد توجه قرار می دهیم و در برگزاری آن به جزییات توجه می کنیم.
دبیر ستاد همایش چهره های ماندگار توضیح داد: در قرن 21 مدیریت رسانه به عنوان سازه اجتماعی می تواند کارکرد داشته باشد و انسان اساس سازمان هاست. نخبه کسی است که شاخص ترین امتیازها را در خود داشته باشد. خیلی از سازمان ها نخبگانی را جذب می کنند اما بدنه ادارات ما مستبد است. باید تغییر کنیم و اگر تغییر نکنیم دچار مشکل خواهیم شد. امروز از هر زمان بیشتری به مدیریت صحیح در کشور نیاز داریم.
وی بیان کرد: مدیریت رسانه ساختار سازمان ها را می تواند دگرگون کند و نخبگان را به جامعه برگرداند. رسانه های عظیم ما آنچنان که باید نمی توانند مخاطب جذب کنند . در رسانه های تصویری و مکتوب نتوانسته ایم هیچ کار اساسی بکنیم و امروز شبکه های تازه تاسیس دنیا بیشتر از رسانه های چندین و چند ساله ما مخاطب دارند.
اسعدی تاکید کرد:مردم ما فرهنگ بازخواست کردن ندارند و بنابراین هیچگاه از مسئولان پیگیر نمی شوند که رسانه هایی که با هزینه کشور در حال فعالیت هستند چرا هیچ بازخوردی در سطح دنیا ندارند.
وی در آخر با بیان اینکه رسانه های بیگانه با یک برنامه ساده قدرت تغییر سبک زندگی ما را دارند، گفت: برنامه ای خانوادگی به نام «بفرمایید شام» توانست سبک زندگی مردم ما را تغییر بدهد. در تحقیقاتی که داشتیم متوجه شدیم 90 رسانه مکتوب کشور هر کدام به نوعی از این برنامه تاثیر گرفته بودند. می خواهم بگویم رسانه ها می توانند موثر باشند در صورتی که اصول را رعایت کنند.
نظر شما