ترس انسان از مرگ ناشی از عدم استفاده درست از عمر است

آیت‌الله رشاد گفت: اکثر انسان‌ها با اینکه می‌دانند مرگ فرامی رسد فرصت های زیادی را از دست می دهند و قدر عمر خود را نمی دانند به همین دلیل از مرگ هراس دارند.

 به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت‌الله علی‌اکبر رشاد امروز دوشنبه (21 آبان) در ابتدای جلسه درس خارج فقه که در حوزه علمیه امام رضا(ع) برگزار شد، گفت: امیرمومنان امام علی(ع) در نصایح خود در نهج‌البلاغه فرمودند از جمله کسانی نباشید که از مرگ می‌ترسد اما فرصت‌ها را دست می‌دهد، نگران نیست و تلاش نمی‌کند از فرصت پیش رو استفاده کند.

رییس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه افزود: از آغاز خلقت تا کنون یکی از امور مهم در اندیشه بشر مرگ و هراس از آن است، اصولا بشر عادی از مرگ ترس دارد و حقیقت مرگ را درست نمی‌فهمد یا بد تفسیر می‌کند.

آیت‌الله رشاد با بیان اینکه ترس از مرگ یک امر عادی و طبیعی برای بشر است، عنوان کرد: انسان از مرگ می‌ترسد با این تصور که مرگ سبب نیستی و نابودی او می‌شود؛ اما کسی که درک درستی از مرگ دارد نه تنها نگران مرگ نیست که در انتظار مرگ است.

رییس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه ادامه داد: کسی که به حسب فطرت می‌داند باید به کمال و وضعیت نامتناهی دست یابد و قبل از مرگ همه چیز محدود و امکان دست یابی به نامتناهی ممکن نیست چنین کسی با چنین تعقلی مشتاق و در انتظار مرگ است اما انسان مادی چون مرگ را نیستی و نابودی می‌داند به طور طبیعی از آن گریزان است.

وی با بیان اینکه طبع انسان از نیستی به هستی گریزان است، ابراز کرد: اگر انسان بر مقتضایی فطرت درست تعقل کند از مرگ نمی‌گریزد اما اکثر انسان‌ها با اینکه می‌دانند مرگ فرامی رسد با وجود این فرصت های زیادی را از دست می دهند و قدر عمر خود را نمی دانند و فرصت ها یکی پس دیگری از دست می روند.

آیت‌الله رشاد افزود: اگر کسی فرصت‌هایی را که در اختیار انسان قرار گرفته ملاحظه و فهرست کند می‌بیند که بی‌شمار است اما غالبا به چنین فرصت‌هایی توجه نمی‌شوند که با دقت از آنها استفاده شود.

رییس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه در پایان خاطرنشان کرد: بدتر از اینکه انسان فرصت را از دست بدهد نداشتن احساس خسران و ندامت نسبت به فرصت‌سوزی است؛ گاهی انسان تعقل نمی‌کند و فرصت را از دست می‌دهد، گاهی تعقل می‌کند اما فرصت را حفظ نمی‌کند اما گاهی با اینکه تعقل کرده و فرصت را حفظ نکرده احساس خسارت و ندامت هم ندارد که این حالت سوم وضعیتی بدتر از دوتای قبلی است.

 

کد خبر 739226

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha