به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «منصور کوهی رستمی»، شامگاه (دوشنبه 21 آبان) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته کتاب، با بیان اینکه بیست و ششمین دوره هفته کتاب با شعار «حال خوش خواند» آغاز شده است، گفت: رسانه ها می توانند با اعلام احبار حوزه کتابخوانی، معرفی نویسندگان، نقد و برسی کتاب و ... نقش مؤثری را در ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه ایفا کنند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، از برگزاری نشست های کتابخوانی، مسابقات مختلف مرتبط با کتابخوانی، بازدید از مدارس، برپایی نمایشگاه های کتاب و... را از جمله برنامه های هفته کتاب و کتابخوانی در استان عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه در مجموع 800 برنامه به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در اهواز و 27 شهرستان استان برگزار می شود، تصریح کرد: با توجه به برنامه ریزی های مختلفی که برای هفته کتاب در نظر گرفته شده، امسال برنامه های هفته کتاب در طول دوهفته اجرا می شوند.
وی برپایی نمایشگاه کتاب در اهواز و 13 شهرستان از 19 تا 30 آبان، عضویت رایگان در کتابخانه های عمومی در روزهای 24 و 26 آبان، افتتاح پنجاهمین کتابخانه روستای استان در روستای سلیعه شهرستان باوی در 27 آبان، افتتاح کتابخانه عمومی منبع آب اهواز در 30 آبان و تجلیل از کتابداران و کتابخوانان فعال را از دیگر برنامه های هفته کتاب دانست.
کوهی رستمی، از تبدیل کتابخانه مشارکتی سبر قبای دزفول به کتابخانه عمومی خبر داد و اضافه کرد: اجرای برنامه تلویزیونی به مدت 10 شب در شهرستان های مختلف، برگزاری جشنواره «حال خوش خواندن»، برگزاری 27 برنامه شبانه کتاب کودک در 27 شهرستان ها که در اهواز 23 آبان برگزار می شود، از دیگر برنامه هایی است که در هفته کتاب اجرا خواهیم کرد.
وی به شاخص های کتابخوانی استان اشاره کرد و افزود: در شاخص زیربنا به ازای هر 100 خوزستانی 2 متر مربع فضای کتابخوانی وجود دارد که این فضا در افق 1404 باید به چهار مترمربع ارتقا یابد؛ همچنین در شاخص کتاب در حال حاضر 2 میلیون و 556 هزار جلد کتاب در کتابخانه های استان وجود دارد که به ازای هر 100 خوزستانی 54 نسخه کتاب موجود است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، با بیان اینکه در شاخص اعضای کتابخانه 3 درصد از مردم خوزستان در کتابخانه های عمومی عضو هستند که میانگین کشوری 2.7 درصد است، اظهار کرد: در شاخص تعداد کتابخانه های عمومی هم در حال حاضر 173 کتابخانه فعال و 49 کتابخانه مشارکتی داریم که به ازای هر 25 هزار خوزستانی یک کتابخانه موجود است.
وی از تکمیل 11 کتابخانه نیمه کاره در استان خبر داد و با بیان اینکه این کتابخانه ها تا پایان سال به بهره برداری می رسد، ابراز کرد: همچنین باید در هر شهرستان یک کتابخانه مرکزی احداث شود که در حال حاضر کتابخانه مرکزی تنها در اهواز و ماهشهر راه اندازی شده و سومین کتابخانه مرکزی هم به مساحت 2 هزار و 200 مترمربع در ایام دهه فجر در دزفول افتتاح می شود.
وی با اشاره به اینکه از سال 91 بهسازی و بازسازی کتابخانه های عمومی در دستور کار قرار گرفت، خاطر نشان کرد: از سال 91 تا 96، 32 باب کتابخانه بهسازی و نوسازی شد و امسال هم در بودجه عمرانی بهسازی 15 تا 20 کتابخانه دیگر مصوب شده و باید تا چهار سال آینده 90 کتابخانه فرسوده را بازسازی کنیم.
کوهی رستمی، در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت ارائه خدمات اینترنت رایگان به کتابخانه های عمومی اشاره کرد و ادامه داد: طبق برنامه ریزی های به عمل آمده این امر در سه فاز انجام می شود که در فاز اول 17 کتابخانه استان به اینترنت رایگان مجهز می شوند و در مراحل بعد تمام کتابخانه های از این خدمات بهره مند خواهند شد.
وی به راه اندازی کتابخانه دیجیتال در کشور و استان اشاره کرد و اذعان داشت: ما در کشور کتابخانه دیجیتالی به معنای واقعی کلمه نداریم که در این راستا طرح کتابخانه دیجیتال در دانشگاه تربیت معلم ارائه و خوزستان برنده ای طرح و بنا شده تا این دانشگاه نسبت به راه اندازی یک باب کتابخانه دیجیتال در استان اقدام کند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، با اشاره به راه اندازی بخش کودک در 132 کتابخانه عمومی خوزستان، تاکید کرد: کتابخانه های عمومی خوزستان سال گذشته در حوزه آموزش و پژوهش نمره 23 را گرفته بودند که در سال جاری به نمره 71 ارتقا پیدا کردیم.
وی از راه اندازی انجمن خیرین کتابخانه ساز در استان خبر داد و با بیان اینکه در حال حاضر مراحل اولیه ثبت انجمن خیران کتابخانه ساز انجام و تا پایان سال جاری اولین مجمع را راه اندازی می کنیم، یاد آور شد: باید کتابخانه ها را به مراکز فرهنگی و اجتماعی تبدیل کنیم که در این راستا برنامه های مختلفی در سطح کتابخانه ها برگزار و با استقبال خوبی مواجه شده است.
وی به بدهی نیم درصد شهرداری ها به کتابخانه های عمومی خوزستان اشاره کرد و گفت: شهرداری های استان به غیر از اهواز از سال 83 تا 95 مبلغ هفت میلیارد و 800 میلیون تومان دارند که بر اساس دستور استاندار خوزستان مصوب شده تا 30 آبان امسال، شهرداری هایی که بدهی خود را به کتابخانه ها پرداخت نکنند از دریافت اعتبار ارزش افزوده محروم می شوند.
نظر شما