تحت پوشش قرار گرفتن 700هزار روستایی بی سواد در برنامه نهضت سواد آموزی

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی از تحت پوشش قرار گرفتن 700 هزار نفر بی‌سواد در نقاط روستایی در برنامه نهضت سواد‌آموزی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی باقرزاده، رئیس سازمان نهضت سواد‌آموزی در نشست خبری امضای تفاهم‌نامه همکاری، آموزش فرهنگی، سازمان نهضت سواد‌آموزی و مدارس غیردولتی توسعه مشارکت‌های مردمی و خانواده در حوزه انجمن اولیا و مربیان و تفاهم‌نامه همکاری میان دو سازمان در حوزه مدارس غیردولتی گفت: بر اساس این تفاهم‌نامه در بخش انجمن اولیا و مربیان هر کس که اولیای بی‌سواد را برای سواد‌آموزی معرفی کند آموزش متناسب با حرفه را برای آنها آغاز می‌کنیم.

 

وی افزود: همچنین آمار و اطلاعات بی‌سوادان و کم‌سوادان را در اختیار مدرسه قرار می‌دهیم و اعتبار مورد نیاز برای این موضوع، صدور کارنامه، شناسایی افراد کم‌سواد و بی‌سواد نیز بر اساس این تفاهم‌نامه انجام می‌شود.

 

باقرزاده با بیان اینکه 50 درصد افرادی که خود را بی‌سواد معرفی کرده‌اند، اولیای دانش‌آموزان هستند، اظهار کرد: رابطه معناداری میان بی‌سوادی والدین و بازماندگانش از تحصیل دانش‌آموزان وجود دارد و هر جا بازمانده از تحصیل وجود دارد مسایل اخلاقی و اجتماعی نیز خود را نشان می‌دهد که در این موضوع رکن اصلی آن خانواده است.

 

رئیس سازمان نهضت سواد‌آموزی به جلب مشارکت و همکاری با سایر سازمان‌ها اشاره کرد و افزود: تفاهم‌نامه همکاری با سازمان زندان‌ها، نیروهای مسلح، شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه نیز تنظیم شده و با وزارت کشور در حال جمع‌بندی هستیم.

 

باقرزاده تصریح کرد: با تلاش کارشناسان در مجموعه سواد‌آموزی به بانک اطلاعاتی دست یافتیم که دانش‌آموختگان آموزش و پرورش را از سال 63 به بعد با کد ملی شناسایی کردیم. این بانک 23 میلیونی اطلاعات کاملی را در تمام نقاط کشور اعم از مشخصات اسمی و کد ملی تمام افراد بی‌سواد و کم‌سواد را در اختیار قرار می‌دهد.

 

وی خاطرنشان کرد: 700 هزار نفر بی‌سواد در نقاط روستایی شناسایی شده‌اند و تحت پوشش برنامه نهضت سواد‌آموزی قرار می‌گیرند.

 

باقرزاده گفت: اصلاح روش‌های سواد‌آموزی توسط کارشناسان شکل گرفته است و در کمیسیون شورای عالی آموزش و پرورش مورد بررسی قرار می‌گیرد تا الگوی مناسب در حوزه بزرگسالان طراحی و تولید شود.

 

رئیس سازمان نهضت سواد‌آموزی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت بخش غیردولتی در برنامه سوادآموزی در هدف‌گذاری کمی می‌تواند تا 60 درصد جامعه هدف را پوشش دهد، افزود: هزینه آموزش سواد‌آموزی در هر استان پیش‌بینی شده و چگونگی همکاری افراد در فرآیند سوادآموزی بی‌سوادان نیز معین شده‌اند.

 

وی اظهار کرد: در تعیین تکلیف نیروها و آموزشیاران نهضت مشمولان ماده پنج قانون به استخدام رسمی و پیمانی آموزش و پرورش درمی‌آیند و در حال حاضر در مدارس سامان‌دهی شده‌اند.

 

باقرزاده ادامه داد: از کسانی که در آزمون مشمولان شرکت کرده‌اند، قریب به 70 درصد قبول‌شدگان از میان آموزشیاران هستند. این افراد به عنوان معلم حق‌التدریس فعالیت می‌کنند و افراد باقی‌مانده نیز به مرور تعیین تکلیف می‌شوند.

 

وی افزود: با لغو ماده شش اساسنامه سال 78 امکان استخدام آموزشیاران دیپلم وجود ندارد. آن دسته از افرادی که دانشجو بوده‌اند با دادن مرخصی از سوی نهضت ارائه مدرک می‌کنند و کسانی که مایل به تحصیل نیستند امکان همکاری در نهضت برای آنها نیست و به شکل کار‌معین در بخش‌های مختلف در آموزش و پرورش فعالیت می‌کنند.

 

در ادامه این نشست، فرشته حشمتیان، رئیس مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی و خانواده تصریح کرد: در بخش انجمن اولیا و مربیان علاوه بر شناسایی افراد کم‌سواد و بی‌سواد استفاده از ظرفیت اولیایی که می‌توانند آموزش‌دهنده و عهده‌دار آموزش باشند نیز مدنظر قرار گرفته است و مدرسین خانواده می‌توانند این وظیفه را انجام دهند.

 

حشمتیان اظهار کرد: در حال حاضر 12 هزار مدرس خانواده داریم که با گذراندن آموزش خاص جذب شدند و بعد از اعلام نتیجه مدرس هستند.

 

وی از آموزش خانواده‌ها در تعداد کلاس‌های نهضت خبر داد و افزود: در کارگاه‌های آموزشی موضوع تفاهم‌نامه لحاظ می‌شود و با استفاده از ظرفیت مدرسین سطح‌بندی اولیا انجام و سرفصل‌های آموزش خانواده اعمال می‌شود.

 

وی گفت: در تفاهم‌نامه همکاری مربوط به مدارس غیردولتی باید ظرفیت‌بندی انجام شود و نوع آمادگی مدرسه غیردولتی در آموزش گروهی، جمعی و فردی مشخص شود تا مشکلات مدارس غیردولتی ایجاد نشود.

 

وی با اشاره به تلفیق سازمان مرکزی انجمن اولیا و مربیان، سازمان مدارس غیردولتی و مرکز امور زنان و تشکیل سازمان جدید با عنوان سازمان مدارس غیردولتی توسعه مشارکت‌های مردمی و خانواده اظهار کرد: در اولین گردهمایی این سازمان شش کمیسیون تشکیل شد که کمیسیون آموزش از راه دور از جمله آنها است و در آن طبق ماده واحده شورای عالی آموزش و پرورش دستورالعمل اصلاح آیین‌نامه آموزش از راه دور مشخص شد. بر این اساس تمام مدارس غیردولتی می‌توانند آموزش از راه دور در نوبت بعدازظهر و آموزش پیش‌دبستانی و آموزش نهضت را داشته باشند.

 

گفتنی است؛ امضای تفاهم‌نامه میان دو سازمان مذکور عصر روز (18 مهر) در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد.

پایان پیام/

 

کد خبر 73975

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha