به گزارش خبرگزاری شبستان، علی باقرزاده، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در نشست خبری امضای تفاهمنامه همکاری، آموزش فرهنگی، سازمان نهضت سوادآموزی و مدارس غیردولتی توسعه مشارکتهای مردمی و خانواده در حوزه انجمن اولیا و مربیان و تفاهمنامه همکاری میان دو سازمان در حوزه مدارس غیردولتی گفت: بر اساس این تفاهمنامه در بخش انجمن اولیا و مربیان هر کس که اولیای بیسواد را برای سوادآموزی معرفی کند آموزش متناسب با حرفه را برای آنها آغاز میکنیم.
وی افزود: همچنین آمار و اطلاعات بیسوادان و کمسوادان را در اختیار مدرسه قرار میدهیم و اعتبار مورد نیاز برای این موضوع، صدور کارنامه، شناسایی افراد کمسواد و بیسواد نیز بر اساس این تفاهمنامه انجام میشود.
باقرزاده با بیان اینکه 50 درصد افرادی که خود را بیسواد معرفی کردهاند، اولیای دانشآموزان هستند، اظهار کرد: رابطه معناداری میان بیسوادی والدین و بازماندگانش از تحصیل دانشآموزان وجود دارد و هر جا بازمانده از تحصیل وجود دارد مسایل اخلاقی و اجتماعی نیز خود را نشان میدهد که در این موضوع رکن اصلی آن خانواده است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی به جلب مشارکت و همکاری با سایر سازمانها اشاره کرد و افزود: تفاهمنامه همکاری با سازمان زندانها، نیروهای مسلح، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه نیز تنظیم شده و با وزارت کشور در حال جمعبندی هستیم.
باقرزاده تصریح کرد: با تلاش کارشناسان در مجموعه سوادآموزی به بانک اطلاعاتی دست یافتیم که دانشآموختگان آموزش و پرورش را از سال 63 به بعد با کد ملی شناسایی کردیم. این بانک 23 میلیونی اطلاعات کاملی را در تمام نقاط کشور اعم از مشخصات اسمی و کد ملی تمام افراد بیسواد و کمسواد را در اختیار قرار میدهد.
وی خاطرنشان کرد: 700 هزار نفر بیسواد در نقاط روستایی شناسایی شدهاند و تحت پوشش برنامه نهضت سوادآموزی قرار میگیرند.
باقرزاده گفت: اصلاح روشهای سوادآموزی توسط کارشناسان شکل گرفته است و در کمیسیون شورای عالی آموزش و پرورش مورد بررسی قرار میگیرد تا الگوی مناسب در حوزه بزرگسالان طراحی و تولید شود.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت بخش غیردولتی در برنامه سوادآموزی در هدفگذاری کمی میتواند تا 60 درصد جامعه هدف را پوشش دهد، افزود: هزینه آموزش سوادآموزی در هر استان پیشبینی شده و چگونگی همکاری افراد در فرآیند سوادآموزی بیسوادان نیز معین شدهاند.
وی اظهار کرد: در تعیین تکلیف نیروها و آموزشیاران نهضت مشمولان ماده پنج قانون به استخدام رسمی و پیمانی آموزش و پرورش درمیآیند و در حال حاضر در مدارس ساماندهی شدهاند.
باقرزاده ادامه داد: از کسانی که در آزمون مشمولان شرکت کردهاند، قریب به 70 درصد قبولشدگان از میان آموزشیاران هستند. این افراد به عنوان معلم حقالتدریس فعالیت میکنند و افراد باقیمانده نیز به مرور تعیین تکلیف میشوند.
وی افزود: با لغو ماده شش اساسنامه سال 78 امکان استخدام آموزشیاران دیپلم وجود ندارد. آن دسته از افرادی که دانشجو بودهاند با دادن مرخصی از سوی نهضت ارائه مدرک میکنند و کسانی که مایل به تحصیل نیستند امکان همکاری در نهضت برای آنها نیست و به شکل کارمعین در بخشهای مختلف در آموزش و پرورش فعالیت میکنند.
در ادامه این نشست، فرشته حشمتیان، رئیس مدارس غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی و خانواده تصریح کرد: در بخش انجمن اولیا و مربیان علاوه بر شناسایی افراد کمسواد و بیسواد استفاده از ظرفیت اولیایی که میتوانند آموزشدهنده و عهدهدار آموزش باشند نیز مدنظر قرار گرفته است و مدرسین خانواده میتوانند این وظیفه را انجام دهند.
حشمتیان اظهار کرد: در حال حاضر 12 هزار مدرس خانواده داریم که با گذراندن آموزش خاص جذب شدند و بعد از اعلام نتیجه مدرس هستند.
وی از آموزش خانوادهها در تعداد کلاسهای نهضت خبر داد و افزود: در کارگاههای آموزشی موضوع تفاهمنامه لحاظ میشود و با استفاده از ظرفیت مدرسین سطحبندی اولیا انجام و سرفصلهای آموزش خانواده اعمال میشود.
وی گفت: در تفاهمنامه همکاری مربوط به مدارس غیردولتی باید ظرفیتبندی انجام شود و نوع آمادگی مدرسه غیردولتی در آموزش گروهی، جمعی و فردی مشخص شود تا مشکلات مدارس غیردولتی ایجاد نشود.
وی با اشاره به تلفیق سازمان مرکزی انجمن اولیا و مربیان، سازمان مدارس غیردولتی و مرکز امور زنان و تشکیل سازمان جدید با عنوان سازمان مدارس غیردولتی توسعه مشارکتهای مردمی و خانواده اظهار کرد: در اولین گردهمایی این سازمان شش کمیسیون تشکیل شد که کمیسیون آموزش از راه دور از جمله آنها است و در آن طبق ماده واحده شورای عالی آموزش و پرورش دستورالعمل اصلاح آییننامه آموزش از راه دور مشخص شد. بر این اساس تمام مدارس غیردولتی میتوانند آموزش از راه دور در نوبت بعدازظهر و آموزش پیشدبستانی و آموزش نهضت را داشته باشند.
گفتنی است؛ امضای تفاهمنامه میان دو سازمان مذکور عصر روز (18 مهر) در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما