روحانیت باید به سمت ارتقای دانش های دینی و فقه تمدنی حرکت کند

معاون پژوهشی حوزه علمیه کرمان گفت: روحانیت باید جریان ساز باشد و مدل های مختلف را طراحی کند چراکه نگاه رایج به حکمت، فقه و اخلاق جوابگو نیست و باید به سمت ارتقای دانش های دینی و فقه تمدنی حرکت کرد.

حجت الاسلام علیرضا انجم شعاع، معاون پژوهشی حوزه علمیه کرمان در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان ضمن تسلیت ارتحال حضرت علامه طباطبایی، گفت: حضرت علامه در میان اندیشمندان دینی از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند چراکه ایشان و سایر اندیشمندان با جانفشانی برای حفظ اسلام ناب از تمام توان و ظرفیت خود استفاده کردند.

 

وی با اشاره به اینکه علامه طباطبایی همواره به دنبال بیداری اسلامی بودند، افزود: در دوران حیات ایشان تفکرات مارکسیستی و شبهات دینی در حال گسترش بود در چنین شرایطی حضرت علامه طباطبایی به صحنه آمدند، در دانشگاه حضور پیدا کردند و در نهایت کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم را تألیف کردند و شهید مطهری نیز در همین مسیر حرکت کردند.

 

معاون پژوهشی حوزه علمیه کرمان با بیان این مطلب که علامه طباطبایی یک دوره تفسیر شیعه را تحت عنوان « تفسیر المیزان » تنظیم کردند، ابراز داشت: ایشان ورود خیلی خوبی به تفسیر قرآن داشتند چراکه تفسیر وی تاکنون یکی از بهترین تفاسیر قرآن کریم است و بطورکلی عامل ماندگاری علامه طباطبایی جریان سازی ایشان بود.

 

وی با اشاره به جمله حضرت امام رضوان الله علیه در منشور روحانیت که فرمودند: امروزه کفّار استراتژی دنیا را تهیه کرده اند، روحایت مأموریت دارد که دنیا را به سمت تحقق آرمان های اسلام پیش ببرد، بیان داشت: روحانیت باید جریان ساز باشد و مدل های مختلفی را طراحی کند چراکه نگاه رایج به حکمت، فقه و اخلاق جوابگو نیست و  باید به سمت ارتقای دانش های دینی و فقه تمدنی حرکت کنند.

 

حجت الاسلام انجم شعاع با بیان این مطلب که علامه طباطبایی نگاه تحولی داشتند و معتقد بودند که المیزان هر ساله باید تحولاتی به نسبت شرایط جامعه داشته باشد، تصریح کرد: نظام معرفتی باید متحول شود و به الگوهای اجتماعی و مدیریتی بیشتر توجه شود.

 

وی بیان کرد: در همه ارگان ها روحانیت حضور دارند اما ساختار مالی، اقتصادی، دیپلماسی و غیره، اسلامی نیست لذا باید به سمت ساختارسازی در سطوح اجتماعی و مدیریتی ورود حرکت کرد.

 

 

کد خبر 739751

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha