به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده، امروز(۲۶ آبان)در آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار
با بیان اینکه جهان امروز جهان تصویر است و همه در روستا، شهر، خیابان ها و...ساعت ها با تصویر زندگی می کنند؛ گفت: خیلی ها معتقدند سینما و ادبیات با هم بده بستان و در عین حال بسیار با هم رقابت دارند.
وی افزود: یکی از سوالات مکرر این است که اگر به یک جزیره دورافتاده منتقل شدید چه کتابی با خود می بری؟! من می گویم هیچ کتابی! زیرا کتاب آفرینش آنجاست که ابرها و موج ها را می خوانم، درختان را می بینم و... که همه کتاب است.
مرادی کرمانی با اشاره به اینکه کتاب، آدم را به دنیای خاص خودش می برد و کتاب همیشه غریب بوده و همیشه هم راجع به آن صحبت شده؛ تصریح کرد: همه چیز دست به دست هم داده که کتاب نخوانیم.
وی با تاکید بر اینکه شاعران و نویسندگان و مترجمان باید از مسئولین عبور کنیم؛ اظهار داشت: هر وقت مسئولان و شاعران و نویسندگان و کارهای فرهنگی؛ دلسوز و همراه پیدا کردند، شاهکارهایی آفریده شد.
این نویسنده بیان داشت: ادبیات ایران ریشه در زن ها دارد و اولین هنر ما که شعر است و همه جا ارزشمند هم هست به واسطه شیر دادن مادران و لالایی آنها کنار گهواره بچه ها است و ادبیات عامیانه را آنها افریدند که دستمایه ادبیات جهانی است و الان هم بیشترین کسانی که در حوزه ادبیات خدمت می کنند، زنان هستند.
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم ادبیات عامیانه را حذف کنیم باید فردوسی و شکسپیر و... را حذف کنیم.
نظر شما