جوانان مساجد را خانه دوم خود بدانند

اینجا کانون فرهنگی فرهنگی فاطمه الزهرا(س) از جمله کانون های فعال استان قم در یکی از مناطق نسبتا محروم استان قم است که توانسته با ارتباط صمیمانه ای که با اعضا برقرا کرده دوستی های خود را جوانان و نوجوانان آن ...

خبرگزاری شبستان//قم

اشاره:

اینجا کانون فرهنگی فرهنگی فاطمه الزهرا(س) از جمله کانون های فعال استان در یکی از مناطق نسبتا محروم استان قم است که توانسته با ارتباط صمیمانه ای که با اعضا برقرا کرده دوستی های خود را جوانان و نوجوانان آن ناحیه عمق بخشد.

 این کانون که در مسجد حضرت فاطمه(س) فعال است در سال های ابتدایی بعد از تاسیس تنها ویژه برادران بوده و البته بخش خواهران نیز از سال گذشته در این کانون تاسیس شده است.


دوره های آموزشی کانون ها باید در راستای اشتغالزایی برای جوانان باشد
محمد رضا کارگر، مسئول کانون فرهنگی فرهنگی فاطمه الزهرا(س) و مسئول امور کانون ها در دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد قم با تاکید سابقه فعالیت های فرهنگی در این کانون می گوید: سابقه فعالیت های فرهنگی در مسجد حضرت فاطمه(س) به دوران اوایل انقلاب می رسد و در ابتدای کار با تشکیل کتابخانه و همچنین در ادامه با برگزاری کلاس های آموزشی قرآن، هیئت های هفتگی و سایر برنامه ها به این فعالیت ها پرداختند.


وی ادامه می دهد: فعالیت جدی این کانون از سال 87 با عنوان کانون فاطمه الزهرا(س) آغاز شد ولی می توانم بگویم که سابقه فعالیت های فرهنگی در مسجد حضرت فاطمه(س) به دوران اوایل انقلاب می رسد در آن سال ها کار فرهنگی در این مسجد در قالب تشکیل کتابخانه و برگزاری کلاس های آموزشی قرآن و برنامه های هیئت های هفتگی انجام می شد.


وی ادامه می دهد: بیش از 150 جوان از منطقه نه چندان بزرگ امامزاده ابراهیم در این کانون عضو هستند و در کانون خواهران نیز تاکنون بیش از 50 نفر عضو شده اند.

 

کارگر در ادامه با اشاره به فعالیت های این کانون در دوران بعد از تاسیس رسمی می گوید: کانون فاطمه الزهرا(س) یک کانون تخصصی در خصوص همایش ها و اردوهاست و فعالیت های مرتبط با این رشته ها در دیگر کانون ها را ساماندهی می کند.


وی با اشاره به انتخاب این کانون به عنوان کانون برتر در سال 88 خاطرنشان می کند: کانون فاطمه الزهرا(س) به علت فعالیت های متنوع فرهنگی، آموزشی و قرآنی در طرح آسمانی های 3 در دو سال قبل به عنوان یکی از برترین ها شناخته شد.


مسئول کانون فاطمه الزهرا(س) در ادامه با تاکید بر توانایی ها و ظرفیت های فراوان موجود در کانون های مساجد تصریح می کند: یکی از فعالیت های ما در این کانون برگزاری دوره های آموزشی مبارزه با قاچاق کالا و ارز است که با هدف ساماندهی مصرف کالا در میان خانوارهای منطقه ویژه اعضا برگزار شد که امیدواریم با آشنایی شرکت کنندگان در این دوره شاهد تغییر ذائقه مصرفی و اصلاح الگوی مصرف در بین مردم منطقه باشیم.


وی با اشاره به فعالیت های این کانون در راستای خوکفایی و اشتغالزایی برای جوانان می گوید: در این راستا فعالیت هایی همچون برگزاری کلاس های آموزش معرق کاری، کلاس هاس آموزش رایانه فتوشاپ و تاسیسات برق در قالب دوره های آموزش فنی و حرفه ای برگزار شد تا آشنایی جوانان شرکت کننده در این کلاس ها با این مشاغل گامی مهم در راستای اشتغال آنها باشد.


کارگرر در ادامه کمبود فضا و امکانات را مهمترین ضعف برای این کانون عنوان می کند و می افزاید: به علت محدودیت فضا در کانون فاطمه الزهرا (س) کتابخانه این کانون با 2 هزار جلد کتاب در موضوعات مختلف به شکل امانی فعالیت می کند.


وی ادامه می دهد: برگزاری طرح حلقه های معرفت، راه اندازی وبلاگ شهدا، اردوی راهیان نور، تشکیل شورای نوجوانان و اتاق فکر کانون و همچنین تشکیل کلاس های تقویتی ویژه مقاطع راهنمایی و دبیرستان از جمله دیگر برنامه های کانون فاطمه الزهرا(س) است.

 
جوانان مسجد را خانه دوم خود بدانند
امام جماعت مسجد حضرت فاطمه (س) نیز در ادامه این گفتگو پای بحث می نشیند و از صحبت هایش پیداست که مهم ترین دغدغه او برخورد امام جماعت مساجد در دلبسته کردن و یا گریزپا بودن جوان نسبت به مساجد است.


حجت الاسلام الیاس مرادی با تاکید بر محوریت روحانی در مساجد می گوید: امام جماعت مساجد در ایجاد علق و عاطفه میان مسجد و جوان از ارکان است.


وی با اشاره به حضور پرشورجوانان و نوجوانان در نماز جماعت مسجد حضرت فاطمه(س) می گوید: باید آموزش های ما به نسل جوان به گونه ای باشد تا آنها مسجد را خانه دوم خود بدانند و با رغبت حتی از دقایقی پیش از اذان در حرم امن الهی حضور حضر یابند.


فضای کانون فرهنگی هنری مسجد محله ما بسیار محدود است
در قسمت پایانی این گزارش با مهدی اسدی نخبه این کانون گفتگو می کنیم و او برایمان از تاثیر حضور در مسجد می گوید و ادامه می دهد: من از کلاس چهارم ابتدایی در این کانون عضو هستم و در حال حاضر نیز در مقطع پیش دانشگاهی مشغول به تحصیل هستم.


وی که در رشته ریاضی و با معدل 19 مشغول به تحصیل است، می گوید: در کودکی و به واسطه حضور برادرم در کانون با این فضا آشنا شدم و این ارتباط را تاکنون حفظ کرده ام.


این نخبه کانون از فضای کم کانون فاطمه الزهرا(س) گلایه می کند و می افزاید: امکانات و تنوع فعالیت ها در کانون ما خوب است ولی متاسفانه فضای محدود آن اجازه عملکرد بهتر را به مسئولان نمی دهد.


وی با تاکید بر عضویت خود در کتابخانه این کانون تصریح می کند: در طول سال های تحصیل در مقاطع مختلف با عضویت در این کتابخانه توانسته ام از منابع مطالعاتی موجود در آن استفاده کنم.


اسدی می گوید: به نظر من یکی از رسالت های ما به عنوان عضو در کانون های فرهنگی هنری مساجد این است که با دوستی با دیگر جوان ها و نوجوان ها و آشنا کردن آنها با چنین فضایی زمینه را برای حضور همه هم نسلی هایمان در چنین فضایی فراهم کنیم.


وی خاطرنشان می کند: اعضای کانون ها می توانند با دوستی با همسالان خود و اطلاع رسانی مناسب در خصوص برنامه ها و فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد آنها را برای حضور در این فضای معنوی و شرکت در طرح های متنوع آن دعوت کنند.


پایان پیام/

کد خبر 74053

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha