به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تلاش هستند که وزیر امور خارجه را استیضاح کنند.
در همین رابطه، «حسینعلی حاجیدلیگانی»، نماینده مردم شاهینشهر در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، از تدوین طرح استیضاح محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در مجلس خبر داد و گفت: این طرح در حال تدوین است و قرار است در روزهای آینده برای این طرح امضاء جمعآوری شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه آقای ظریف در چند روز گذشته اظهاراتی درباره وجود پولشویی گسترده در کشور عنوان کرده بود به وی تا امروز سهشنبه 29 آبان فرصت داده شده بود که مدارک خود را در این باره در اختیار نمایندگان قرار دهد.با توجه به اینکه آقای ظریف مدارک خود را در این زمینه به نمایندگان ارائه نکرد نمایندگان نیز طرح استیضاح وی را تدوین و پس از جمعآوری امضاء تقدیم هیئت رئیسه مجلس میکنند.
علاوه براین، تسنیم در خبری دیگر از طرح برخی از نمایندگان برای احضار وزیر امور خارجه به کمیسیون امنیت ملی در خصوص اظهاراتش راجع به پولشویی گفته است.
این ایراد تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به اظهارات وزیر امور خارجه در مصاحبه اخیرش بر این مبنی بود که گفته بود: «من اعتقاد دارم بسیاری از این مخالفتها، مخالفتهای صادقانه است. یعنی دوستان ما نگرانیهای صادقانه دارند ولی فکر میکنم پشت برخی از این مخالفتها منافع اقتصادی است. پولشویی یک واقعیت است در کشور ما و از پولشویی خیلیها منفعت بردهاند. کدهای بسیاری وجود دارد در زمینه میزان پولشویی که در کشور صورت میگیرد ولی امکان بیان آن وجود ندارد. من نمیخواهم این پولشویی را به جایی نسبت دهم ولی آنجاهایی که هزاران میلیارد پولشویی انجام میدهند، حتما آنقدر توان مالی دارند که دهها یا صدهای میلیارد هزینه تبلیغات و فضاسازی در کشور کنند. وزارت امور خارجهای که کل بودجه ریالی و دلاریاش حدود 1100 میلیارد تومان، یعنی کمتر از برخی دستگاههای فرهنگی در ارتباط با قدرت، نمیتواند با آن فضاسازی مقابله کند.»
ظریف روزهای گذشته نیز به تکمیل اظهارات خود پرداخت و به خانه ملت گفت که نوار اظهاراتم در این خصوص وجود دارد لذا درخواست میشود افرادی که نسبت به اظهارات بنده اعلام نظر کردند در مورد محتوا صحبت کنند نه محتوایی که خودشان ساختهاند؛ در واقع گاهی افراد ببر کاغذی میسازند و آن را به خوبی شکار کنند.
همچنین روز گذشته نیز «بهرام قاسمی» سخنگوی ظریف در این باره با تاکید براین نکته که وزیر امور خارجه فرد یا نهاد خاصی را در این زمینه متهم نکرده است، اظهار داشت: ظریف به مریضی اقتصادی اشاره کرده که همه از وجود آن با خبر هستند.
علاوه براین، محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور هم در خصوص هجمه ها علیه وزیر خارجه در این مورد در توئیتی نوشت: پس از سخنان دكتر ظريف در خصوص پولشويی و ضرورت مبارزه با آن، عدهای معترض و متقاضی ارايه سند از وزير امورخارجه شدند. آيا معترضان ميلياردها دلار قاچاق در كشور را كه همواره مسؤولان نظام درباره آن هشدار دادهاند، نفی میكنند؟يا برخلاف قانون درآمد حاصل از آن را پول كثيف نمیدانند؟!
همچنین، «مرتضی سرمدی» قائم مقام وزیر امور خارجه در گفتوگو با ایسنا با دفاع از اظهارات وزیر امور خارجه کشورمان مبنی بر وجود فسادی به نام پولشویی در کشور و اهمیت مبارزه با آن گفت : آقای ظریف به هیچ وجه نظام و یا نهادی را به پولشویی متهم نکرده است بلکه عنوان داشته است که با توجه به ارقام بالای پولشویی در کشور هیچ استبعادی ندارد که بخشی از آن برای فضاسازی جهت مخالفت با قوانین ، تدابیر و اقداماتی که علیه پولشویی در جریان است به کار گرفته شود.
در این میان یک نماینده مجلس نیز در توئیتی خبر از درخواست سخنگوی قوه قضائیه از ظریف به منظور ارایه مدرک راجع به پولشویی که در کشور انجام می شود خبر داد که سخنگوی وزارت امور خارجه این خبر را رد کرد و گفت: ما هیچ درخواستی از سوی اژه ای برای ارایه مدرک دریافت نکردیم و این بیان نماینده مانند بیان های دیگر او با واقعیت تطبیق ندارد و احتمالا بر اثر یک سوتفاهم یا توهم بوده است.
در کنار دولتی ها و همکاران ظریف، برخی از نمایندگان مجلس نیز هجمه ها به وزیر امور خارجه در این خصوص را محکوم کرده اند.
«علیرضا رحیمی» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به هجمه هایی که این روزها علیه وزیر امور خارجه انجام می شود، گفت: حجم، نوع و سرعت حملات و اظهاراتی که مخالفان آقای ظریف بیان داشته اند نشان از درک نادرست و چشم پوشی از واقعیات است.
عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به هر حال بحث قاچاق کالا، اقتصاد زیرزمینی و پولشویی موضوعی نیست که قابل انکار باشد و مردم عادی نیز این واقعیات را می بینند و نمی توان از آنان چشم پوشی کرد. آقای ظریف پولشویی را نه به نظام و نه به گروه خاصی نسبت نداد بلکه به صورت مختصر به پشت پرده مخالفت ها اشاره کردند و قاعدتا کسی عصبانی می شود که این اشارات را به خودش می گیرد.
رحیمی تصریح کرد: نگاه ما این است که چه منتقدان و چه مخالفان باید با ظرفیت بیشتری با این موضوعات برخورد کند ضمن اینکه درک درست از شرایط بین المللی ایجاب می کند که بالاترین حمایت را از تیم دیپلماسی و شخص آقای ظریف داشته باشیم و این حملات به آقای ظریف نشان داد که برخی درک درستی از شرایط ایران در عرصه بین المللی ندارند وگرنه تخریب وزیر امور خارجه تخریب مسیر دیپلماسی ماست.
اما این توضیحات و تاکیدات از سوی ظریف و همکارانش و دولتی ها به نظر می رسد کارساز نبوده و عده ای که تلاش داشته اند اظهارات وزیر امور خارجه را به مسائل سیاسی ارتباط دهند دست از تلاش خود برنداشته اند و هنوز مشخص نیست که این افراد به دنبال چه مقصودی هستند و تا چه زمانی تلاش های خود را ادامه خواهند داد./
نظر شما