امام مهدی(عج) در منابع اهل سنت

ابن کثیر می گوید: و مهدی(عج) از آن ۱۲ نفر است که اسم او مثل اسم پیامبر(ص) و کنیه اش همچون کنیه اوست و زمین را پر از عدل و داد می کند، زمانی که پر از ظلم و جور شده باشد.

خبرگزاری شبستان، گروه مهدویت و غدیر: اسلام به عنوان نسخه نجات بخش بشریت که راه رسیدن به حیات طیبه و چشیدن شیرینی آن را به انسان نشان داده، برای تحقق هر آرمانی راه متناسب با آن را نیز توصیه و ترسیم می کند.

چنان که اگر نسبت به وحدت توصیه و تاکید می کند شاهراه هایی همچون مهدویت را پی ریزی کرده تا از آن طریق بتوان به این آرمان جامه عمل پوشاند.

چنانکه این فقط علما و کتب معتبر شیعی نیستند که از مهدویت، انتظار، ظهور و زندگانی بابرکت امام عصر(عج) سخن می گویند، بلکه کتب معتبر اهل سنت نیز از امام مهدی(عج) و مسائل مرتبط با ایشان سخن به میان آورده اند.

دانشمندان اهل سنت در كتب روایی خود به موضوع مهدویت پرداخته اند و در نزدیك به 23 كتاب از كتب مهم اهل سنت حتی از كتبی كه قبل از تولد حضرت مهدی (ع) نگاشته شده، مسئله مهدویت مورد اشاره قرار گرفته است.

1-چنان که در تفسیر آیه شریفه «وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ ...»(1) یعنی: خداوند به کسانی از شما که ایمان آورده و کارهای شایسته کرده اند وعده داده که بی شک آنان را در این سرزمین جانشین کند چنان که کسانی را که پیش از آنان بودند، جانشین ساخت.

این کثیر متوفای 774 هجری قمری در تفسیر چهارجلدی خود به نقل از صحیح مسلم می نویسد: از جابر ابن سمره نقل شد که گفت: از رسول خدا(ص) شنیدم که فرمود: «سرنوشت این مردم تا زمانی که سرپرست آنها دوازده مرد باشد از دست نمی رود.»

سپس پیامبر(ص) کلمه ای فرمود که من نفهمیدم از پدرم پرسیدم رسول خدا(ص) چه فرمود؟، پدرم گفت: فرمود که همگی آنها (آن دوازده نفر) از قریش اند.

سپس ابن کثیر می گوید: و مهدی(عج) از آن 12 نفر است که اسم او مثل اسم پیامبر(ص) و کنیه اش همچون کنیه اوست و زمین را پراز عدل و داد می کند، زمانی که پر از ظلم و جور شده باشد.2

 

2-شبلنجی شافعی در «نورالابصار» درباره آیه شریفه «بَقِيَّتُ اللَّهِ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ» از امام باقر(ع) روایت آورده که فرمود: «هنگامی که مهدی(عج) قیام کند پشت به کعبه کرده (تکیه دهد) و 313 تن از پیروانش نزد او گرد آیند پس اولین چیزی که گوید: این آیه است: «بَقِيَّتُ اللَّهِ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ...» این روایت را ابن صباغ مالکی در کتاب «الفصول المهمه»، باب دوازدهم نیز آورده است.

 

3- در تفسیر نیشابوری در مورد آیه شریفه «الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ» آمده است که: مراد از این آیه، مهدی منتظَر(عج) است که خداوند در کلام خودش، قرآن کریم به او وعده داده است و از حضرت رسول خدا(ص) رسیده که فرمودند: «اگر از دنیا جز یک روز نماند خداوند آن روز را آنقدر طولانی می کند تا مردی از امت من که اسم او چون اسم من و کنیه او چون کنیه من باشد، قیام کند و زمین را پر از عدل سازد چنانچه از ظلم پر شده باشد.»

در کتاب «انهایه ابن کثیر»، جلد یک، صفحه 24، آمده است: ابن عباس روایت می کند که رسول خدا(ص) فرمود: «مهدی طاووس اهل بهشت است».

پی نوشت ها:

1-نور، 55؛

2-تفسیر ابن کثیر، ج3، ص301.

*برگرفته از «زبور نور(هزار و یک نکته از زندگانی امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف)»

 

 

کد خبر 741572

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha