فعالیت ۹۰ کتابخانه بسته در کانون های فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد/وضعیت نامناسبی در حوزه کتابخوانی داریم

رئیس ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در حوزه کانون های فرهنگی و هنری مساجد در استان ۹۰ کتابخانه بسته داریم که از این تعداد، ۴۶ باب توانستند مجوز رسمی فعالیت از ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری دریافت کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، علیرضا دولت آبادی، رئیس ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد امروز (1 آذر) در کارگاه آموزشی کتابداران کتابخانه کانون های مساجد این استان ضمن تبریک هفته وحدت و میلاد پیامبر گرامی اسلام و امام جعفر صادق (علیه السلام)، گفت: یکی از بحث های مهم و اثرگذار در هر جامعه ای، بحث فرهنگی است و یکی از متغیرها و مولفه های آن جامعه، حوزه فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.

 

وی اظهار داشت: با نگاهی به توجه اسلام در زمینه کتابخوانی می توان دریافت نخستین دستوری که خداوند به پیامبر اسلام نازل کرد کلمه «اقرا» بود.«بخوان تا هدف آفرینش را مشخص و انسان را در مسیر تکامل قرار دهی».

 

دولت آبادی بزرگ ترین معجزه پیامبر برای بشریت را کتابی به نام قرآن دانست و اضافه کرد: از این منظر ضرورت کتاب و کتابخوانی در نگاه اسلام بر همه ما روشن است.

این مسئول فرهنگی و هنری کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: در دنیاز امروزی نیز صاحب نظران بر این عقیده هستند که رشد و توسعه هر جامعه ای، در گرو رشد، توسعه فکری و فرهنگی آن جامعه است و این مهم با رشد و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی محقق خواهد شد.

 

وی خاطرنشان کرد: از این رو لازم است که هر نهاد، مجموعه و افرادی که دغدغه کار فرهنگی و توسعه جامعه را دارند، توجه جدی به بحث کتاب و کتابخوانی را مدنظر داشته باشند.

 

دولت آبادی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران بعد از پیروزی در همه حوزه ها پیشرفت های چشم گیری به ویژه در حوزه کتاب و کتابخوانی داشت، اضافه کرد: در حوزه کانون های فرهنگی و هنری مساجد در استان کهگیلویه و بویراحمد 90 کتابخانه بسته داریم که از این تعداد، 46 باب توانستند مجوز رسمی فعالیت از ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری دریافت کنند.

رئیس ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: این کتابخانه ها از فضای مناسب، کتاب به میزان لازم و معیارهای لازم از نظر بازرسان ستاد عالی مساجد برخوردار بودند.

 

وی یادآور شد: حدود 290 کتابخانه باز داریم که در کنار فضای مسجد قفسه هایی برای آنها درنظر گرفته شده تا نمازگزاران و اصحاب مسجد از آنها استفاده لازم را داشته باشند.

 

دولت آبادی با اشاره به اینکه در زمینه تجهیزاتی طی 10 سال اخیر به لحاظ کمی و کیفی توانسته ایم تجهیزات خوبی را به مساجد اهدا کنیم، گفت: امسال حدود 200 میلیون تومان تجهیزات شامل: قفسه، میز مطالعه و صندلی خریداری و بین تعدادی از شهرستان ها توزیع شده است.

این فعال فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در حال حاضر پنج هزار جلد کتاب با موضوعات  مختلف قرآن، علمی، آموزشی، دینی، مذهبی و تاریخی تهیه شده که هفته آینده بین کتابخانه های مساجد استان توزیع خواهند شد.

 

وی ضمن تاکید بر اینکه به لحاظ ساختاری در حال انجام وظایف محوله هستیم، ادامه داد: ولی با نگاه به آمارهای موجود می توان گفت وضعیت نامناسبی در حوزه کتابخوانی نداریم.

 

دولت آبادی تاکید کرد: کشورهای در حال توسعه 70 درصد جمعیت جهان را تشکیل می دهند و از این تعداد، 20 درصد تولید کتاب جهان در اختیار این جمعیت قرار دارد.

 

رئیس ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: از طرفی 30 دصد کشورهای توسعه یافته 70 درصد تولیدات کتاب دنیا در اختیار آنهاست که این اختلاف آمار نشانه اختلاف بین جوامع بوده و از این رو یکی از عوامل مهم آن، بحث کتاب و کتابخوانی است

وی خطاب به کتابداران شرکت کننده در این کارگاه آموزشی، خاطرنشان کرد: ضرورت دارد علاوه بر وظایفی که در حوزه مدیریت کتابخانه کانون های فرهنگی و هنری دارید، در زمینه ترویج فرهنگ کتابخوانی نیز اهتمام جدی داشته باشید.

 

دولت آبادی در ادامه پیشنهاد کرد، در محل کتابخانه کانون کتابدار یک کتاب را به دلخواه بخواند و خلاصه آن را برای علاقه مندان به کتاب بازگو کند یا در زمینه «معضلات اجتماعی» که جامعه گرفتار این موضوع بوده، علاقه مندان در این زمینه مطالعه و بین دو نماز برای نمازگزاران مشکلات را تشریح و ضمن معرفی کتاب های متناسب با آن موضوع یا مشکل، کتاب متناسب موضوع را معرفی و خلاصه آن را برای نمازگزاران تشریح کنند که این موضوع باعث انس بیشتر مردم با کتاب می شود.

کد خبر 742182

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha