بازگشت زندانیان نمازخوان به زندان پنج درصد است / نماز راهکار کاهش آسیب های اجتماعی

معاون قضایی و پیشگیری از وقوع جرم استان فارس با اشاره به فعالیت های انجام شده در حوزه نماز در دادگستری زندان های فارس گفت: ریشه خیلی از جرائم در عدم تقید به نماز است، احتمال برگشت زندانیان بعد از نماز خوان شدن فقط پنج درصد است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، احمد رحمانیان امروز (۱ آذر) در چهارمین اجلاس استانی نماز فارس با موضوع شیوه ها و مهارت های دعوت به نماز با اشاره آغاز هفته وحدت و بسیج اظهار کرد: یکی از برکات بسیج ایجاد امنیت در کشور است.

 

معاون قضایی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس با بیان اینکه یکی از مشکلات کنونی جامعه رشد و افزایش جرائم آسیب های اجتماعی است، تاکید کرد: یکی از روش های موثر برای از بین بردن جرائم و کاهش زمینه های آسیب های اجتماعی نماز است.

 

وی افزود: نماز رکن اصلی دینی بوده و باید بالاترین شئون را در زندگی فردی و اجتماعی ما داشته باشد.

 

رحمانیان با طرح این پرسش که «نماز با چه ساختاری سبب کاهش جرائم و آسیب ها می شود؟»، ادامه داد: در روابط انسانی چهار نوع رابطه مطرح می شود که تزلزل در هر یک از این روابط بستر ساز جرم می گردد به طور مثال اگر رابطه انسان با خودش بهم بخورد سبب خودکشی افسردگی و اعتیاد می شود، اگر رابطه انسان با همنوع خود به هم بخورد جرائم خشونت علیه اشخاص مثل قتل و پرخاشگری توسعه می یابد، اگر رابطه انسان با محیط بهم بخورد جرائم محیط زیستی مثل جرائم آب گسترش می یابد.

 

دبیر پیشگیری از وقوع جرم استان فارس با بیان اینکه اگر واقع بینانه بنگریم تمام مشکلات بشر بر اثر بهم خوردن این چهار رابطه به وجود می آید، متذکر شد: در حقیقت منشأ تمام این مشکلات به دلیل آسیب دیدن رابطه انسان با خدا به وجود می آید و همین آسیب آغاز نقطه انحران انسان است.

 

معاون قضایی دادگستری فارس با بیان اینکه با قطع ارتباط با خدا سایر ارتباطات نیز قطع شده و بستر جرم فراهم می شود، عنوان کرد: باید دید که کدام دستور سبب ترمیم این رابطه می شود، نماز تنها چیزی است که در این شرایط می تواند به کمک انسان بیاید و انسان را از شرک خفی و جلیل آزاد می کند، همان چیزی که آفت مدیران ما شده و اثرات اجتماعی و فرهنگی گسترده ای در سطح جامعه دارد.

 

وی با بیان اینکه نماز سبب درک عظمت خداوند و جلوگیری از به بن بست رسیدن می گردد، ابراز کرد: در طول سال 5 هزار خودکشی در کشور و یک هزار اقدام به خودکشی در فارس که  300 مورد آن منجر به مرگ شده گزارش شده که ریشه بسیاری از این جرائم به ویژه منکرات و جرائم اخلاقی در عدم تقید به نماز است.

 

رحمانیان با بیان اینکه نماز عامل پیشگیری از فحشا و منکرات، افزود: ریشه برخی از جرائم مالی مانند کلاهبرداری و سرقت  را بررسی کنیم می بینیم که ریشه در حرص و آز بزهکار و بزه دیده است.

 

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس تأکید کرد: نماز دو هدف بازدارندگی دارد اولی مانع رذایل اخلاقی و رشد فضائل اخلاقی می شود البته نماز مدنظر نماز با خشوع است، در جامعه کنونی نگاه جدی در بین برخی از نوجوانان و جوانان به نماز نیست و نماز در بین آنها نهادینه نشده و مهندسی نماز را درک نکردند بنابراین باید در اقامه نماز ارتباط نماز با مسائل اجتماعی تشریح شود.

 

وی با بیان اینکه برای تشویق به نماز  نیاز به گفتار اقناء کننده است، گفت: اگر به پرونده های دادگستری بنگریم بیشتر آنها نماز خوان نیستند، طی یه پژوهش 85 درصد زندانیان عادل آباد نسبت به نماز کاهل بودند و ۹۵ درصد از سارقان نماز نمی خواندند، به همین دلیل ترویج و گسترش نماز به طور ویژه در دستور کار قوه قضاییه و سازمان زندان ها در جهت کاهش جرم و اصلاح زندانیان و مجرمان قرار گرفت.

 

معاون قضایی دادگستری فارس با بیان اینکه نماز سبب کاهش مشکلات زندانیان و ایجاد اعتماد به نفس آنها شده، خبر داد: زندانیانی که به نماز مقید شدند نرخ بازگشتشان به زندان ۵ درصد است.

 

رحمانیان یادآور شد: 78 نماز خانه، ۲۰ ستاد اقامه نماز، حضور ۵۴ روحانی، ۵۶ درصد شرکت در برنامه های نماز و ۹۸ هسته با ۵۱۱ عضو از دیگر فعالیت های انجام گرفته در زندان های فارس است، همچنین در بیش از 40 حوزه قضایی نماز جماعت برگزار می شود و 154 نفر در هسته های دادگستری عضو هستند.

 

 

کد خبر 742202

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha