هزار عضو هزار کتاب / یار مهربانی را قدر بدانیم

در هیاهو و شلوغی امروز جامعه هنوز افرادی هستند که با دلسوزی و باهدف اعتلای فرهنگ مطالعه و ارتقا سطح فرهنگی جامعه به ویژه نسل جوان دلسوزانه در این مسیر حرکت کرده و افراد زیادی را به مطالعه و خواندن کتاب تشویق و ترغیب می‌کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان از ملایر ، در گذشته فرهنگ کتابخوانی در بین مردم بیشتر بود و امروز وجود فضای مجازی جای خود  را به فرهنگ مطالعه و کتابخوانی داده و معمولا افراد فرصت کمتری را برای پرداختن به مطالعه و کتابخوانی اختصاص می‌دهند و یا اصلا فرصت کتاب خواندن را در طول شبانه روز ندارند.

اما در این میان افرادی هستند که با دلسوزی و  باهدف اعتلای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و ارتقا سطح فرهنگی جامعه به ویژه نسل جوانان دلسوزانه در این مسیر حرکت کرده و افراد  زیادی را به مطالعه و خواندن کتاب تشویق و ترغیب می‌کنند.

 "حجت‌الله فریدونی" یکی از فرهنگیان ملایر در رشته تاریخ  و اساتید دانشگاه در شهرستان ملایر است که طی سال‌های گذشته توانسته است با طرح ابتکاری خود در راستای ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در شهرستان ملایر گام‌های ارزشمندی را بردارد.

 وی در گفت‌وگویی با خبرنگار شبستان با اشاره به اجرای طرح ابتکاریش در راستای ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی  گفت: حدود شش سال پیش به این فکر افتادم که چطور می‌توانم دانش‌آموزانی را که با من درس  دارند نسبت به ترغیب فرهنگ مطالعه کتبی به غیر از کتب درسی علاقمند کنم.

این فرهنگی ملایر افزود: دراین راستا زمانی که سر کلاس می‌رفتم از دانش‌آموزانم که درس تاریخ را با من طی می‌کردند خواستم که شرط محصل بودنشان  برای من عضو شدن در یکی از کتابخانه‌های عمومی شهرستان باشد.

 وی تصریح کرد: در این راستا با دانش‌آموزانم عهد می‌کردم که  در طول سالی که با من درس دارند حتما یک کتاب غیر درسی را که در زمینه تاریخ باشد مطالعه کرده و خلاصه‌ای از آن  حتی پنج صفحه را برای من بیاورند و یا بیان کنند که من مطمئن شوم که دانش‌آموز آن کتاب را مطالعه کرده است.

فریدونی بیان کرد: در این راستا برای اینکه هزینه‌ای برای دانش‌آموزان  ایجاد نکنم  سعی می‌کردم در زمانی مانند هفته  کتابداری و کتابخانه‌ها که عضویت در کتابخانه‌ها رایگان  است  دانش آموزان را ترغیب کنم که عضو کتابخانه شوند و حتی حاضر بودم هزینه عضویت را نیز برای دانش‌آموز از خودم پرداخت کنم.

وی با اشاره به اینکه همه کتب مطالعه شده از سوی دانش‌آموزان را به صورت مستند  یاداشت کرده گفت: در کنارهر کتابی که توسط دانش‌آموز مطالعه شده بود زمان مطالعه و نام دانش‌آموز را نیز یاداشت می‌کنم.

این استاد دانشگاه  با بیان اینکه  با این کار علاوه بر ارتقاء فرهنگ مطالعه توانستم تعداد  زیادی از دانش‌آموزان را  به فرهنگ کتابخوانی و مطالعه علاقمند کند تصریح کرد: نکته بسیار پر اهمیتی که این کار برای من داشت این بود که این دانش‌آموزان در آینده نیز کتابخوان  باقی بمانند.

 وی افزود: در حال حاضر نیز از دانش‌آموزانی که با طرح من پیش رفته‌اند اطلاع دارم که همچنان این دانش‌آموزان عضو کتابخانه هستند و آنهایی که در دانشگاه قبول شده‌اند و از شهر ملایر رفته‌اند هم اطلاع دارم که عضو کتابخانه‌های شهری که در آن تحصیل می‌کنند هستند.

فریدونی با بیان اینکه کتابخوان شدن این دانش‌آموزان تاثیر مثبتی نیز در بین اعضای خانواده‌های دانش آموزان داشته گفت: در این زمینه با مراجعاتی که خانواده‌ها داشته‌اند گفته‌اند که  اعضای خانواده‌هایشان نیز به فرهنگ مطالعه نهادینه به  و عضویت در کتابخانه‌ها تشویق و ترغیب شده‌اند.

وی گفت: بسیاری از کتاب‌هایی  که سال‌ها بود در قفسه کتابخانه‌ها مغفول باقی مانده و کسی سراغ آنها نرفته بود  توسط دانش‌آموزان مطالعه شد.

 این فرهنگی خوش ذوق با بیان اینکه با این طرح تا کنون حدود یک هزار نفر عضو کتابخانه‌ها شده و یک هزار جلد کتاب نیز توسط این افراد مطالعه شده افزود: بعد از این نیز با تدریس در دانشگاه  دانشجویان را نیز با همین روش آشنا کردم و دانشجویان نیز در این زمینه از این طرح استقبال دارند.

خدا را می توان در لابلای صفحات کتاب پیدا کرد.

وی با بیان اینکه نام کتابخانه ،نام کتاب مطالعه شده، زمان و نام دانش‌آموز را نیز به صورت مستند دارم  تصریح کرد:  من از این کار بزرگ فرهنگی بسیار خوشحالم و از همکارانم  در سراسر کشور نیز درخواست دارم  چنین طرحی را اجرا کنند.

فریدونی با بیان اینکه اگر همه دلسوزان فرهنگ  و همه کسانی که برای ارتقای فرهنگ مطالعه   تلاش می‌کنند چنین طرح‌ها و برنامه‌هایی را در سطح مدارس، مراکز فرهنگی، دانشگاه‌ها و.. اجرا کنند بی شک یک انقلاب و یک جهش فرهنگی و  در فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در کشور ایجاد خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه  بالا رفتن فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی می‌تواند در برابر آسیب‌های اجتماعی موثر واقع شود  و جوانان و نوجوانان را از فضای مجازی مخاطره  آمیز  دور کند گفت: بی شک وقتی فردی به خواندن کتاب علاقمند شود وقت‌های خود را در محیط کتابخانه می‌گذراند  از آسیب‌های اجتماعی ایمن بوده و خانواده نیز خیالش راحت است که فرزندش  در محیطی امن وقتش را می‌گذراند.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: من معمولا دانش‌آموزانم را رصد می‌کنم و خوشحالم که همچنان فرهنگ مطالعه را رها نکرده و کتاب خواندن جزئی از زندگی آنها شده است.

 وی با بیان اینکه با مطالعه می‌توان به خداشناسی  رسید گفت: فردی که کتاب می‌خواند خودش و خدایش را پیدا می‌کند و من معتقدم خدا را می‌توان در لابلای صفحات کتاب‌ها پیدا کرد.

فریدونی با بیان اینکه زندگی ما با خواندن کتاب جهت دار می‌شود و می‌توان مسیر درست را پیدا کرد  افزود: راز موفقیت بسیاری از علما، دانشمندان و فرهیختگان ما خواندن و مطالعه کتاب بوده است.

این فرهنگی فرهیخته خاطرنشان کرد:  تا زمانی که بتوانم در این زمینه همچنان تلاش خواهم کرد و امیدوارم بعد از بازنشستگی نیز برای ارتقای فرهنگ کتابخوانی در کشور گام‌های بهتری را بردارم.

 

 

کد خبر 742407

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha