به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، اتحادیه اروپا به عنوان حامی اصلی برجام و مشوق ایران برای باقی ماندن در این معاهده حالا حمایت کشورهای مختلف از سراسر جهان در خصوص برجام را جلب کرده است.
در همین رابطه، اتحادیه اروپا و وزیران امور خارجه کشورهای آسیای میانه پس از برگزاری نشست خود در بروکسل یک بیانیه مشترک منتشر و در آن بر لزوم اجرای برنامه جامع اقدام مشترک تاکید کردند.
بنابر گزارش پایگاه اینترنتی اتحادیه اروپا در این بیانیه آمده است: شرکت کنندگان از ادامه پایبندی کامل و موثر ایران به تعهدات هستهایاش ذیل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، همانطور که آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز در آخرین گزارش خود تائید کرده است، استقبال میکنند. آنها بر اهمیت حفظ تمام جنبههای برجام که شامل لغو تحریمها و پیامدهای حاصل از آن میشود، تاکید میکنند.
آنها در ادامه بیانیه خود آوردهاند: برجام یک عنصر کلیدی در معماری منع اشاعه و یک دستاورد دیپلماتیک حائز اهمیت است که در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل به طور یکپارچه به تصویب رسید.
علاوه براین، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنرانیاش در نشست اتحادیه اروپا و وزیران امور خارجه کشورهای آسیای میانه بار دیگر بر پایبندی اروپا به برجام تاکید کرد.
بنابر گزارش پایگاه اینترنتی اتحادیه اروپا، موگرینی در سخنرانی خود اظهار داشت: من از حمایت وزیران خارجه از توافق هستهای با ایران یا همان برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) قدردانی میکنم که عنصری کلیدی در معماری منع اشاعه هستهای است و برای امنیت منطقه، اروپا و آسایای مرکزی و فراتر از آن ضروری است.
وی ادامه داد: اتحادیه اروپا به اجرای توافق هستهای با ایران متعهد است و تلاشهای کشورهای آسیای میانه نیز به میزان زیادی کمک میکنند تا ادامه اجرای موثر و کامل این توافق تضمین شود. ما این مسئله را با پنج وزیر امور خارجه آسیای مرکزی مورد تاکید قرار دادیم.
این در حالی است که روز گذشته نیز «ژوهانس هان» مسؤول توسعه و سیاست های همسایگی و «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از دیدر با مقامات ترکیه در آنکارا، در بیانیه مشترکی اعلام کردند که ایران باید از بهره مندی اقتصادی پس از اجرای برجام و برداشته شدن تحریم ها، منتفع شود.
یادآور می شود، اتحادیه اروپا به منظور باقی ماندن آمریکا در برجام در مذاکرات متعدد با «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری این کشور تلاش خود را انجام داد و چند روز پیش از این اتفاق «ترزا می» نخست وزیر انگلیس، «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه و «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در این خصوص گفت و گوهایی با او برگزار کردند.
اما پس از آن که رئیس جمهوری ایالات متحده بدون توجه به این مذاکرات به صورت یکجانبه از این معاهده بین المللی و چندجانبه خارج شد، کشورهای اروپایی با پیشنهاد ایجاد ساز و کار مالی ویژه به منظور حفظ روابط اقتصادی با ایران و خرید نفت از کشورمان موجب شدند تا به امروز جمهوری اسلامی ایران در برجام مانده و طبق شهادت رسمی آژانس بین المللی انرژی اتمی تمام تعهدات خود در چارچوب آن را اجرایی کرده است.
ساز و کار ویژه مالی و بانکی اروپا نیز طبق اعلام «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان با ایده های جدید و پیشرفت هایی در تدوین پیش می رود و مذاکرات کارشناسی ایران و اتحادیه اروپا در این رابطه ادامه دارد./
نظر شما