به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، سوال از وزیر علوم، موافقت مجلس با فوریت لایحه تاسیس مرکز آسیا و اقیانوسیه، مخالفت مجلس با بررسی طرح جامع مدیریت شهری، رایگان شدن ایاب و ذهاب دانش آموزان روستاهای فاقد مدارس از جمله مهمترین اخبار امروز (سه شنبه ۶ آذرماه) مجلس شورای اسلامی هستند که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
جلسه علنی امروز (سهشنبه ۶آذر) مجلس شورای اسلامی به ریاست مسعود پزشکیان آغاز شد. امیر حسین قاضی زاده هاشمی دستور جلسه امروز را به شرح زیر قرائت کرد:
بررسی گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اصل "۴۴" قانون اساسی درباره آسیب شناسی از وضعیت شاغلان و بیکاران با رویکرد حمایتی و بررسی طرح تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش و رسیدگی به تقاضای عده ای از نمایندگان در خصوص بررسی طرح جامع مدیریت شهری طبق اصل ۸۵ قانون اساسی ،بررسی طرح تشکیل وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی و بررسی گزارش کمیسیون اقتصادی مبنی بر رد تحقیق و تفحص از میزان مطالبات غیر قابل وصول و مشکوک الوصول بانکی کشور و بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان.
«محمد رضا صباغیان» در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه (۶آذر) و در تذکر شفاهی با استناد به ماده ۴۵ و ۴۸ آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: دو خط عمده در استان یزد وجود دارد یکی آب و دیگری سنگ است. پنجاه سال است که سنگ از استان یزد خارج می شود و امروز تنها چیزی باقی مانده از این نعمت الهی باقی مانده گودالی چند صد متری بیش نیست.
نماینده مردم بافق و مهریز در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در حال حاضر که بنده صحبت می کنم آب شرب استان یزد قطع شده است اگر یک صدم ارزش سنگی که استفاده میشود را به ما آب دهند مشکل ما حل می شود.
همچننی در ادامه جلسه امروز «حجت الاسلام ناصر موسوی لارگانی»، نماینده فلاورجان در پاسخ به تذکر صباغیان گفت: ما هم با قطعی آب موافق نیستیم اما نکته این است که عده ای حقابه دار هستند لذا باید توجه شود که تصرف در آن حرام است.
وی خاطرنشان کرد: قرار بود بعداز جاری شدن آب در تونل سوم این میزان آب برای آشامیدن و نه برای کشاورزی و صنعت مورد استفاده قرار گیرد؛ کشاورزان ما هم چند سال است که به این دلیل نتواسته اند به کار خود ادامه دهند.
در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 6 آذر و پس از قرائت گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی در مورد آسیب شناسی وضعیت شاغلان و بیکاران با رویکرد حمایتی، سیده حمیده زرآبادی، نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز گفت: به طور متوسط 47 درصد از شاغلان ما بیمه دارند و 53 درصد فاقد بیمه هستند، 64 درصد افراد شاغل مرد و 14.9 درصد زن هستند که این بیانگر این مسئله است که نرخ مشارکت زنان در ایران نسبت به سایر کشورها پایین تر است.
وی اظهار داشت: خروج افراد تحصیلکرده از کشور از جمله مواردی است که در بحث اشتغال تاثیرگذار بوده است البته باید توجه داشت در موضوع اشتغال از لحاظ کمیت و کیفیت مشکل داریم. کیفیت اشتغال با توجه به اینکه روابط درستی در موضوع استخدام وجود ندارد دارای مشکل است.
همچنین «سیدناصر موسوی لارگانی»، نماینده فلاورجان نیز در مورد این گزارش گفت: متاسفانه در 4 دهه گذشته در ایران سالانه دو درصد و در برابر نرخ جمعیت کشور به طور متوسط سه درصد سرمایه گذاری انجام شده است که این موضوع نشان می دهد ما تا چه اندازه عقب بوده ایم و باید نسبت به سرمایه گذاری اهتمام بیشتری داشته باشیم.
وی گفت: نرخ بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی بیش از 40 درصد است لذا باید با توجه به میزان تحصیلکردگان و رشته های تحصیل آنان در کشور سرمایه گذاری صورت گیرد که این مسئله تاکنون اتفاق نیفتاده است. در ادامه «سیدعلی ادیانی» در جلسه علنی امروز سه شنبه 6 آذر و پس از قرائت گزارش کمیسیون ویژه تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی درباره آسیب شناسی وضعیت شاغلان و بیکاران در تذکری گفت: بر اساس تبصره یک در این گزارش باید ناکارآمدی مسئولان ذیربط و دلایل مناسب آن ارایه می شد این موضوع مغفول مانده است یعنی بحث اینکه چه افراد و دستگاه هایی در این زمینه مسئول بودند و باید پاسخگویی داشته باشند، فراموش شده است.
نماینده مردم قائمشهر با بیان اینکه در این گزارش تنها به معضل بیکاری پرداخته شده است، اظهار داشت: بهتر بود در این گزارش از عاملان و مسببان بیکاری نیز نام برده می شد.
مسعود پزشکیان، نایب رییس مجلس در پاسخ به این تذکر گفت: این تذکر خطاب به کمیسیون ها بود که باید به آن رسیدگی کنند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز (سه شنبه، 6 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در ماده ۶ طرح تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش مصوب کردند، در روستاها و مناطقی که امکان ارائه خدمات آموزشی وجود ندارد وزارت آموزش و پرورش مکلف است وسیله ایاب و ذهاب را تا نزدیک ترین محل آموزشی مربوطه به صورت رایگان تامین کند.
همچنین نمایندگان ماده ۷ این طرج را که در آن آمده بود وزارت آموزش و پرورش مکلف است نسبت به تغییر رسته افراد دارای مدرک کارشناسی و بالاتر از خدماتی به آموزشی اقدام کند را برای بررسی دقیق تر به کمیسیون ارجاع دادند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 6 آذر با بررسی طرح جامع مدیریت شهری به صورت اصل 85 مخالفت کردند. این طرح دارای 150 ماده است و در کمیسیون شورا و امور داخلی مورد بررسی قرار گرفته است.
با مخالفت مجلس با تقاضای بررسی این طرح به صورت اصل 85، طرح فوق در صحن مجلس مورد بررسی قرار می گیرد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین امروز با دو فوریت لایحه موافقتنامه تاسیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات و بلایا با ۱۳۴ رای موافق، ۵۸ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از مجموع ۲۱۹ مخالفت کردند.
در ادامه نمایندگان با یک فوریت این لایحه با ۱۴۹ رای موافق، ۳۲ رای مخالف و چهار رای ممتنع از مجموع ۲۱۹ نماینده حاضر موافقت کردند.
بنابراین گزارش، در ادامه جلسه امروز مجلس شورای اسلامی سوال از وزیر علوم مطرح شد. «منصور غلامی»، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به سوال محمد فیضی نماینده اردبیل در مورد علت توسعه تحصیلات تکمیلی در موسسات آموزشی غیرانتفاعی بدون داشتن حد نصاب هیئت علمی گفت: ما بر اساس اصل 44 قانون اساسی باید در جهت حمایت از بخش غیردولتی برای اینکه سهم و وظیفه خودشان را به عهده بگیرند مصوباتی داشتیم و در راستای تحقق اصل 44 گام برداشتیم.
وی اظهار داشت: ما وظیفه داریم از موسسات غیرانتفاعی حمایت کنیم تا آنها به اهداف قانونی شان برسند. در یک بازه زمانی توسعه آموزش عالی را به لحاظ کمی در کشور زیاد داشتیم اما بحث نظارت بر این موسسات موضوعی بود که همواره مورد تاکید قرار می گرفت و به همین منظور دانشگاه های غیردولتی تحت نظارت مستمر داشتیم.
غلامی ادامه داد: ما در بحث نظارت شاخص های کیفی را مدنظر قرار دادیم و از 353 موسسه غیرانتفاعی که در اواخر سال 91 شکل گفتند در حال حاضر تنها 300 موسسه فعالیت می کنند و مابقی موسسات به دلیل اینکه شاخص های ما را نداشتند تعطیل شدند.
«علی لاریجانی»، رییس مجلس شورای اسلامی زنگ مجلس شورای اسلامی را رأس ساعت 11 و 56 دقیقه به صدا درآورد و گفت: جلسه بعدی مجلس (چهارشنبه، 7آذرماه) رأس ساعت 8 با دستور هفتگی قوه مقننه برگزار خواهد شد./
نظر شما