امامزاده جعفر(ع)، مکانی جهت اسکان مسافران، زائران اربعین و راهیان نور

بقعه متبرکه امامزاده جعفر (علیه السلام) در مجاورت جاده گچساران به بابامیدان، مکانی مطمئن جهت اسکان مسافران، راهیان نور و زائران اربعین حسینی است.

خبرگزاری شبستان/یاسوج

بقعه امامزاده جعفر (علیه السلام) در مجاورت جاده گچساران به بابامیدان در دشتی وسیع در روستای امامزاده جعفر (علیه السلام) و ۲۰ کیلومتری شهرستان نفت خیز گچساران قرار گرفته و این مکان علاوه بر موقعیت ویژه استراتژیکی و اهمیت اقلیمی، از جمله زیارتگاه‌ های معتبر به شمار می‌ رود.

 

این مکان مقدس به لحاظ موقعیت جغرافیایی آن در مسیر جاده گچساران به شیراز، یکی از بهترین مکان هایی است که در طول شبانه روز زائران بسیاری دارد.

 

شجره نامه امامزاده به استناد اعتقادات محلی از اولاد و احفاد حضرت امام موسی کاظم (علیه السلام) است و امامزاده دارای کرامات زیادی است که مردم آن سامان به آن اعتقاد دارند و گاه شبانه روز برای ادای حاجت در این مکان بیتوته می کنند.

در کتاب دایره المعارف شجره آل رسول (صل الله علیه وآله وسلم) جلد سوم نوشته آقای سید علی موسوی نژاد سوق در مورد این بقعه متبرکه این چنین آمده است: وجود گورستان قدیمی پیرامون بقعه با لوح مزار قرون گذشته حکایت از قدمت دیرینه قومی دارد که سال‌ ها پذیرای رهگذرانی بوده که قافله آنها از شوش باستانی و سایر بلاد اسلامی از جمله مدینه و عراق شاهراه مزبور را طی کرده که گاه ساعت‌ ها در این زیارتگاه بیتوته و شاید هم به ‌علت خستگی راه و اجل در جوار این زیارتگاه دفن شده‌ اند و چه بسا هم توانسته‌ اند به مسیر خویش ادامه داده، سر از تخت جمشید درآورند.

 

لیکن این مکان به عبارتی یکی از مهم ترین محل‌ های مذهبی و به اعتباری بارانداز اسکان قافله‌ ها و مسافران این شاهراه باستانی بوده است.

 

بنای قدیمی امامزاده با ابعاد ۴×۴ متر که تنها از یک واحد گنبد خانه که سقف آن را با چوب و برگ درختان پوشش داده اند، احداث شده بود .

 

بنای جدید این زیارتگاه در سال ۱۳۷۷ ( ه . ش) توسط اداره اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد به طور کلی تخریب و طرح جامع آن در زمینی به مساحت ۱۰۰۰ متر مربع با ابعاد ۱۲×۱۲ متر احداث شد که دارای یک شبستان ۶×۶ متر که بر فراز آن گنبدی بزرگ به ارتفاع ۶ متر قرار گرفته و در ضلع غربی ساختمان، یک زائر سرا به ابعاد ۶×۴ متر که بر روی آن دو گلدسته ۸ متری قرار گرفته است.

سبک‌ شناسی و نوع مصالح مربوط به عصر صفویه است، لذا از کیفیت بنای نخست این بقعه ( قبل از دوره صفویه) به دلیل تجدید بنای آن در سال ۱۳۷۷ (ه.ش) اطلاعی در دست نیست. اکنون بنای جدید این زیارتگاه در زمینی معادل یک هکتار در ابعاد ۱۲×۱۲ متر با نقشه جامع مهندسی توسط اداره اوقاف استان با مشارکت مردمی روستای مزبور تهیه و اجرا شد.

 

سر اورل استین، سیاح انگلیسی در سفر خود به مناطق دوگنبدان نسبت به امامزاده جعفر (علیه السلام) اشاره‌ ای دارد که «… از باشت به طرف خان حماد رفتیم که مسکن طایفه گشتاسبی چرام، بابویی و احمدی است. امامزاده جعفر (علیه السلام) در ابتدای ده خان حماد واقع بوده و تا کاروانسرای دوگنبدان چهار فرسخ (۲۴ کیلومتر) است».

 

«مردم روستای امامزاده جعفر (علیه السلام) و سایر اقوام آن سامان برای این زیارتگاه احترام قائل هستند و با اعتقاد به پابوس آن مشرف می‌ شوند و مراسم مذهبی و دینی خود را در این مکان مقدس برگزار می‌ کنند». این امامزاده دارای هیئت‌ امنای فعال است که نظارت و کنترل این بقعه متبرکه را برعهده دارند.

رئیس هیئت امنای امامزاده جعفر (علیه السلام) می گوید: ما نسل در نسل از خادمین این امامزاده بزرگوار بودیم حدود ۱۶۰ سال پیش که تقریبا کمی از ساختمان تخریب شده امامزاده باقی بود، امامزاده جعفر (علیه السلام) چندین بار به خواب پدر بزرگم آمده و از او خواست تا مرقدش را دوباره بسازد.

 

حاج علی داد خادمی اظهار داشت: پدر بزرگم به خواب هایش اعتنایی نکرد تا اینکه به ناگاه کور شد و از امامزاده خواست تا چشمانش را به او برگرداند تا بتواند بارگاهی در خور شان ایشان برای زائرین اهل بیت (علیهم السلام) بسازد.

 

رئیس هیئت امنای امامزاده جعفر (علیه السلام) گفت: پدر بزرگم بینایی خود را به طور معجزه آسایی به دست آورد و شروع به مرمت و ساخت بارگاه برای امامزاده کردند.

 

خادمی عنوان کرد: هنگامی که خبر ساخت بارگاه امامزاده جعفر (علیه السلام) انعکاس داده شد، با تهدید از پدر بزرگم خواستند دست از ساخت بارگاه بردارد که پدر بزرگم اعتنایی نکرد و به کار خود ادامه داد.

وی ادامه داد: عرصه بر پدر بزرگم تنگ شده بود تا جایی که دستور تخریب مجدد حرم امامزاده جعفر (علیه السلام) را می دهد تا اینکه آن فرد که پدرم را اذیت می کرد بیمار می شود و خواب می بیند که دست از آزار و اذیت سازنده حرم بردارد، یک نفر را به دنبال پدر بزرگم می فرستد و از او دلجویی می کند و دستور می دهد که دیگر کسی مزاحم ساخت حرم امامزاده نشود و پدر بزرگم و فرزندانش را در آن زمان از دادن خراج معاف می کند.

 

یکی دیگر از خادمین امامزاده جعفر (علیه السلام) می گوید: از سال ۸۳ تاکنون موهبت خادمی این امامزاده بزرگوار نصیبم شده است و خداوند را برای این نعمت شکر می کنم.

 

رحیم رحمتی اظهار داشت: دارای دو دختر و یک پسر هستم که همگی محصل هستند و تنها شغل من خادمی این امامزاده است آن هم با حقوق ماهی ۸۰۰ هزار تومان که مقداری از آن بابت کرایه خانه هزینه می شود، اما در هر صورت خوشحالم که توانسته ام در جوار این امامزاده که مایه برکت منطقه است خدمت کنم و زندگی و سلامتی خود و خانو اده ام را مدیون امامزاده جعفر (علیه السلام) می دانم.

 

وی ادامه داد: پای چپم مشکل داشت و بعد از پیگیری های زیاد توسط پزشکان در شیراز به من گفته شد نیاز به عمل دارم که هزینه عمل من حدود ۶ میلیون تومان می شد .

رحمتی اظهار داشت: با حقوق کمی که داشتم توانایی پرداخت هزینه گزاف عمل برایم غیر ممکن بود، از شیراز درمانده و مستاصل به گچساران برگشتم و به حرم امامزاده جعفر (علیه السلام) رفتم.

 

خادمین امامزاده جعفر (علیه السلام) گفت: حدود ساعت سه بامداد به امامزاده جعفر(علیه السلام) رسیدیم، به همسرم گفتم می خواهم عصایم را بیندازم حتی اگر خواستم زمین بخورم کسی مرا نگه ندارد، می خواهم از آقا امامزاده جعفر(علیه السلام) بخواهم خودش مرا بعد از این همه مدت خدمت کردن و زحمت کشیدن شفا دهد.

 

وی گفت: عصا را به زمین انداختم و در کمال بهت و ناباوری دیگران تا درب منزل بدون هیچ گونه کمک با پای خود راه رفتم با گریه و به امامزاده آمدم تاکنون هیچ گونه دردی ندارم و دیگر نیاز به عمل هم پیدا نکردم.

کد خبر 743333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha