گردش ۷ میلیارد تومانی بازار بخش فضایی تا ۱۴۰۴

منطقی گردش مالی بازار بخش فضایی کشور را حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: براساس برنامه ریزی‌ها تا ۱۴۰۴گردش مالی بازار بخش فضایی به ۷۰۰۰میلیارد تومان می‌رسد.

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، «منوچهر منطقی»، دبیرستاد فناوری‌های فضایی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب 6 آذرماه شبکه دو سیما به تشریح اقداماتانجام شده در حوزه ساخت هواپیما در کشور پرداخت.

 

وی با بیان اینکه فعالیت های زیادی برای ساخت هواپیما در کشور انجام شده است، گفت: «کشورمان در صنعت هواپیمایی هوانوردی عمومی که برای آموزش، گردشگری، ارسال مرسولات پستی و تاکسی هوایی به کار می رود به خودکفایی خوبی رسیده است و در این زمینه تولید کردیم و در حال توسعه بازار آن هستیم.»

 

دبیر ستاد فناوری های فضایی با اشاره به ساخت جنگنده «کوثر یک» در بخش هواپیماهای نظامی گفت: «در مورد هواپیماهای مسافربری هم تلاش های زیادی کردیم و بین 3 تا 5 سال آینده می توانیم نمونه اولیه هواپیمای مسافربری را بسازیم. سعی می کنیم طراحی هواپیمایی را خودمان انجام دهیم و برخی از قطعات آن را از خارج از کشور تهیه کنیم.»

 

 

منطقی ادامه داد: «دانش ساخت موتور هواپیما هم بومی سازی شده است. دانش عمومی در این باره در 10 سال اخیر در کشورمان توسعه زیادی پیدا کرده است و در طراحی موتور در جایگاه خیلی خوبی قرار داریم.»

 

وی گردش مالی بازار بخش فضایی کشور را حدود 2 هزار و 500 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: «از این مقدار حدود 500 میلیارد تومان آن تحت کنترل شرکت های داخلی است و بیشتر، شرکت های خارجی از این بازار ما استفاده می کنند. بر اساس برنامه ریزی هایی که تا سال 1404 انجام شده است این رقم به 7 هزار میلیارد تومان می رسد که برای این منظور باید تعداد شرکت های دانش بنیان این بخش افزایش یابد.»

 

دبیر ستاد فناوری های فضایی با اشاره به فالیت 170 شرکت دانش بنیاد در این حوزه گفت: «باید شرکت ها را توانمند سازی کنیم. باید درمورد مقابله با تحریم برنامه ریزی بلند مدت داشته باشیم.»

 

بنابراین گزارش، «امیر سرتیپ عبدالکریم بنی طرفی»، رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع نیز در ارتباط تصویری با این برنامه به اقدامات انجام شده در ساخت هواپیمای بومی کوثر اشاره کرد و گفت: «کارهای آزمایشی هواپیمای بومی کوثر انجام شده و خط تولید آن آغاز به کار کرده است. این هواپیما تفاوت های زیادی با هواپیمای قدیمی دارد.»

 

وی با اشاره به اینکه رادار و تسلیحات این هواپیما متفاوت است و بر اساس نیازهایمان در آن تغییرات لازم را می دهیم، گفت: «بزرگترین سرمایه ای که از طراحی و تولید این هواپیما در داخل کشور ایجاد شد وجود شرکت های دانش بنیان هستند که سرمایه هایی برای طراحی های جدید و ارتقای دیگر هواپیماها هستند.»

 

 

رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع افزود: «از سرریز دانش کسب شده در حوزه نظامی در حوزه های غیر نظامی استفاده می کنیم. در نمایشگاه هوایی کیش هم با حضور شرکت های خصوصی، بخشی از این فناوری ها به نمایش درآمده است.»

 

امیر سرتیپ بنی طرفی با تاکید بر اینکه باید صنعت هوایی نیازهای کشور را در حوزه های نظامی و غیر نظامی برطرف کند، گفت: «در طراحی هواپیما، بالگرد و موتور اقداماتی در حال انجام است. میان شرکت های خصوصی در توسعه صنعت هوایی رقابت خوبی وجود دارد.»

 

وی با اشاره به اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون دچار تحریم های گوناگون هستیم، گفت: «با اقتصاد مقاومتی درون زا بر این تحریم های غلبه می کنیم. به تحریمها به عنوان موتور محرک نگاه می کنیم و تاکنون پیشرفت های زیادی کردیم. تحریم ها برای ما دلواپسی ایجاد نکرده است و نخواهد کرد و دغدغه ای از این جهت نداریم.»/

 

 

کد خبر 743428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha