پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کردی سقز به کار خود پایان داد

پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کردی سقز بعد از ۴ روز اجرای گروه های نمایشی به صورت غیررقابتی با تقدیر از کارگردانان شرکت کننده در این جشنواره و معرفی نمایش های راه یافته به جشنواره بین المللی تئاتر فجر بکار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کردی سقز روز یکشنبه با حضور مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی، فرماندار ویژه سقز و‌معاون استاندار کردستان، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، مسئولان شهرستان سقز و ‌جمع زیادی از هنرمندان و‌ هنردوستان در مجتمع فرهنگی هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز برگزار شد.

 

دبیر پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کردی سقز در این مراسم با اشاره به اینکه ۶۹ متن نمایشی به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد، گفت: 14 گروه نمایشی شامل 10 نمایش داخلی و 4 نمایش از اقلیم کردستان عراق در طول چهار روز به روی رفت.

 

قطب الدین صادقی به جنبه غیررقابتی برگزار شدن این دوره از جشنواره تئاتر کرودی سقز اشاره کرد و افزود:  مسابقه ای برگزار کردن جشنواره ها سال ها است در دنیا منسوخ شده چراکه این مسئله همواره منجر به ایجاد جدایی و کینه بین هنرمندان می شد.

 

وی با اشاره به ثبت این رویداد فرهنگی در تقویم سالیانه وزارت ارشاد اذعان کرد: جشنواره های تئاتر اقدام ارزشمندی در راستای ایجاد آشتی و تعامل در جامعه است و جشنواره تئاتر کردی سقز نیز با رویکرد رفاقتی به دنبال فضای صمیمی و آموزشی برای هنرمندان این عرصه رقم خورد.

 

صادقی، تولید متون نمایشی به زبان کردی از ویژکی های این جشنواره اعلام کرد و افزود: خوشبختانه در این دوره از جشنواره به جای نقد و عقده گشایی، فضای آکادمیک در جشنواره رقم خورد.

 

دبیر پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کردی سقز به وجه تمایز این جشنواره اشاره و خاطر نشان کرد: جنبه های درام، روانکاوی، تاریخی، اسطوره، اجتماعی، کارگردانی در نمایشنامه های کردی نشان از ثرومندی تئاتر کردی دارد.

 

نمایش ملائکه کاری از هنرمندان استان آذربایجان غربی نخستین نمایش و «کولبه ره کان» به کارگردانی قطب الدین صادقی از سنندج هم آخرین نمایش به اجرا درآمده در پانزدهمین دوره جشنواره تئاتر کردی سقز بود.

 

در طول چهار روز برگزاری این جشنواره 9 نمایش داخلی، سه نمایش خارجی و یک نمایش در بخش ویژه این جشنواره به اجرای برنامه خود پرداختند.

 

پنج کارشناس تئاتر متشکل از قطب الدین صادقی، ناصح کامکاری ، باقر سروش، رضا رشادت، سامان سید ابراهیمی در طول چهار روز برگزاری جشنواره‌ امر آموزش و بیان مسائل علمی مربوط به هر کدام از نمایش هایی‌که به روی صحنه رفتند را بر عهده داشتند.

 

دبیرخانه پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کوردی سقز از شهرام کرمی، مدیر کل هنرهای نمایشی ایران به خاطر حمایت هایشان از این جشنواره قدردانی کرد.

 

دبیرخانه پانزدهمین جشنواره تئاتر کوردی سقز از کارگردانان ۱۴ گروه نمایشی شرکت کننده در مرحله پایانی این جشنواره با اهدای تندیس و لوح تقدیری، تجلیل کرد.

 

در پایان هم از سوی اعضای هیئت کارشناسی نمایش های شاره دور از بیجار، بازی زاکان از کرمانشاه و نائر از سنندج برای اجرای عمومی در طول سال برگزیده شدند و این نمایش ها مورد حمایت مالی قرار می گیرند.

 

نمایش های کچه سه تلیکه به کارگردانی فاتح بادپروا از مریوان، هه ناری به کارگردانی قطب الدین صادقی از سنندج و    هەموومان باشین به کارگردانی سامان مهران و فرزاد حسن میرزایی از بانه و نمایش بەردەرگای جەهەنم از سلیمانیه اقلیم کردستان عراق برای حضور در جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی شدند.

 

۹۹۳۶

کد خبر 744624

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha