هماهنگی ارکان مسجد، موجب بهبود وضعیت کتابخوانی می شود

کتابدار کانون فرهنگی هنری امام هادی علیه السلام کرمان گفت: اگر دوره های توجیهی برای ائمه جماعات و هیئت امنای مساجد برگزار شود، موجب هماهنگی بیشتر با کتابداران می شود، درنتیجه وضعیت کتابخوانی نیز بهبود پیدا می کند.

فاطمه درینی، کتابدار کانون فرهنگی هنری امام هادی علیه السلام کرمان در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه این کتابخانه در سال 83 تأسیس و بیش از 5 هزار جلد کتاب است، افزود: از سال 91 فهرست بندی کتاب ها به شیوه دیویی انجام می شود.

 

وی با اشاره به اینکه این کتابخانه دارای 50 نفر عضو است، ابراز داشت: به دلیل موقعیت کتابخانه و وجود کتابخانه های عمومی در نزدیکی آن، افراد بیشتر از کتابخانه های عمومی استفاده می کنند.

 

این کتابدار با بیان این مطلب که به دلیل استقرار کتابخانه در مسجد، محدودیت زمانی جهت استفاده از کتابخانه وجود دارد لذا استقبال هم کمتر انجام می شود، اظهار داشت: طرح جام باشگاه های کتابخوانی از جمله طرح هایی بود که موجب استقبال اعضا شد و جا دارد طرح های اینچنینی در سطح کانون ها بیشتر برگزار و حمایت شود.

 

وی با اشاره به اینکه طرح نقد کتاب از دیگر برنامه هایی است که با حضور گروهی از خانم ها در کتابخانه کانون برگزار می شود، بیان داشت: یکی دیگر از طرح های موفق، طرح خوانش کتاب بود، بدین شکل که تعدادی از کتاب های خوب متناسب با سن دانش آموزان را انتخاب و در مدرسه به آنها معرفی می کردیم و موجب ترغیب دانش آموزان به خواندن کتاب می شد.

 

درینی با بیان اینکه خانواده ها بخصوص والدین بیشتر وقت خود را اختصاص به مسائل اقتصادی و غیره می دهند و همین امر موجب شده که رغبت آنها نسبت به کتاب و کتابخوانی کم شود در نتیجه فرزندان نیز تأثیر می پذیرند، خاطرنشان کرد: مسئله دیگر وجود فضای مجازی با جذابیت های فراوان است که بر امر مطالعه تأثیر مستقیم گذاشته است همچنین افزایش قیمت کتاب ها نیز مزید بر علت شده است که استقبال از کتابخوانی کم رنگ تر شود.

 

وی به راهکارهای ترویج فرهنگ مطالعه اشاره و تصریح کرد: بسیاری از افراد نسبت به کتاب ها شناخت کافی ندارند لذا اگر متناسب با ذائقه افراد کتاب های جذاب معرفی شود، وضعیت مطالعه بهتر می شود همچنین در شرایطی که فضای مجازی به سراغ نوجوانان و جوانان می رود ما نیز باید به سراغ بچه ها برویم و در این زمینه تبلیغ داشته باشیم.

 

این کتابدار با بیان این مطلب که تأثیرپذیری کودکان و نوجوانان بیشتر از شنیداری، دیداری است به این معنا که آنها وقتی ببینند والدین کتاب مطالعه می کنند، گرایش به مطالعه پیدا می کنند، بیان داشت: جهت جذب اعضا در کتابخانه کانون، در زمان اوقات فراغت افرادی که در مسجد و کانون برای انجام برنامه های مختلف فرهنگی و آموزشی حضور پیدا می کنند با آنها ارتباط برقرار کرده و زمینه حضور این افراد را در کتابخانه فراهم می کنیم.

 

درینی با اشاره به اینکه این کتابخانه دارای هزار جلد کتاب کودک، 13 قفسه و 42 میز مطالعه است، اظهار داشت: کتاب های درسی و آموزشی موجود در کتابخانه، چاپ های قدیم هستند لذا افراد کنکوری نمی توانند از این منابع استفاده کنند.

 

وی تصریح کرد: باتوجه به برگزاری دوره هایی برای کتابداران و مدیرمسئولان کانون ها، اگر دوره های توجیهی نیز برای ائمه جماعات و هیئت امنای مساجد برگزار شود، هماهنگی و حمایت ها بیشتر می شود لذا وضعیت مطالعه و کتابخوانی نیز بهبود پیدا می کند.

 

کد خبر 744736

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha