هویت و ماهیت مردم خوزستان در دفاع مقدس به درستی تبیین نشده است

حجت الاسلام فخرزاده، با بیان اینکه هویت و ماهیت مردم خوزستان در دفاع مقدس به درستی تبیین نشده است، گفت: باید کار و شیوه متفاوت تری نسبت به ثبت و ضبط وقایع دفاع مقدس صورت بگیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «حجت الاسلم سعید فخرزاده»، امروز (چهارشنبه 14 آذر) در اولین نشست هم اندیشی استان های مرزی درگیر جنگ که به میزبانی حوزه هنری خوزستان برگزار شد، گفت: بعضی از شهرها و استان های کشور در طول دفاع مقدس علاوه بر تلاش و کارهایی که در دیگر استان ها انجام می شد، خودشان درگیر جنگ بودند و بیشترین آسیب را در اثر تخریب دیدند.

 

مسئول دفتر تاریخ شفاهی و مرکز فرهنگ و مطالعات ادبیات پایداری حوزه هنری، با بیان اینکه در عین حال زندگی در استان های درگیر جنگ، متفاوت از سایر استان ها بود، افزود: حضور نیروهای عراقی و اشغال برخی از این شهرها، مقاومت مردم در مقابل اشغال دشمن و بمباران هایی که می شد، همه این ها زندگی و حوادث متقاومتی را برای این استان ها ایجاد کرده بود.

 

وی با اشاره به اینکه از سوی دیگر تخریب هایی که در استان های درگیر جنگ صورت گرفت و آسیب هایی که دیدند، بیشتر ذهن مسئولان را متوجه بازسازی و رفع نواقص کرد و کمتر به حوزه دفاع مقدس پرداخته شد، اضافه کرد: با توجه به اینکه همه اقشار جامعه از سراسر کشور در خوزستان حضور پیدا می کردند و به موضوع دفاع مقدس در استان های مختلف می پرداختند ولی نقش این استان به خوبی بیان نشده چرا برخی موضوعات دفاع مقدس خاص خوزستان است.

 

وی با بیان اینکه باید کار و شیوه متفاوت تری نسبت به ثبت و ضبط وقایع دفاع مقدس صورت بگیرد، تصریح کرد: زندگی مردم در شهرهای جنگی، چه آنها که در شهرها ماندند و چه آنها که به جاهای دیگر مهاجرت کردند با مشکلاتی مواجه بودند از سوی دیگر بسیاری از مردم شغل، خانه و کاشانه خود را از دست داده و یا فرزندانشان در جنگ حضور داشتند، همه مشکلاتی را به همراه داشت.

 

حجت الاسلام فخرزاده، عنون کرد: از این رو احساس می شد که باید نسبت به این موضوعات عمیق تر نگاه کرد و با تشکیل ستاد و کارگروهی، طرح ها و ایده هایی ارائه و تبادل افکار و تجربیات و مشارکتی نسبت به موضوع دفاع مقدس صورت بگیرد تا کاری فراتر از آنچه در دیگر استان ها انجام می شود در این استان برنامه ریزی کنیم.

 

وی اذعان داشت: اگر آنچه که در استان های درگیر جنگ صورت گرفته و مشکلاتی که در آنها اتفاق افتاده، درست تبیین شود، آن موقع ذهن بسیاری از مردم و مسئولان کشور معطوف می شود که توجه بیشتری به این استان ها داشته باشند و زمینه ای در جهت توسعه و رفع معایب فراهم و قدم هایی در این خصوص برداشته شود.

 

وی ادامه داد: بخش عظیمی از دفاع مقدس در خوزستان بوده و تقریبا همه شهرهای این استان درگیر جنگ بوده که امیدواریم با تجمیع سرمایه های این استان ها و تبادلات بتوانیم کارهای متفاوتی انجام و حماسه مردم شهرهای جنگی و آنچه در این دوران اتفاق افتاده را ارائه دهیم و توجهات مردم و مسئولان را به این استان ها جلب کنیم.

 

مسئول دفتر تاریخ شفاهی و مرکز فرهنگ و مطالعات ادبیات پایداری حوزه هنری، با اشاره به اینکه این جلسات و نشست ها تا رسیدن به مقصود اصلی که تولید آثار ارزشمند و متناسب با شان مردم است، ادامه دارد، تاکید کرد: به دلیل مسائل و مشکلاتی که وجود داشته هویت و ماهیت مردم خوزستان در دفاع مقدس به درستی تبیین نشده است.

 

وی یاد آور شد: مقاومت مردم خوزستان در شهرهای مختلفی چون خرمشهر، آبادان، دزفول، سوسنگرد، بستان، بمباران های اندیمشک و ...، نقش کارکنان راه آهن، نیروهای هوایی، قرارگاه خاتم، صنعت و کارخانجات و ... در دفاع مقدس، همه نشان مقاومتی بزرگ در این منطقه خبر می دهد که باید ثبت و ضبط شود و به شیوه زیبایی به کتاب و آثار دیگر هنری همچون قصه، فیلم و ... تبدیل شود و پیام مقاومت مردم این استان را به کشور و دنیا برسانیم.

 

کد خبر 745458

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha