به گزارش خبرگزاری شبستان ، خالده تومی ، وزیر فرهنگ الجزایر اعلام کرد که کشورش مبلغی معادل صد میلیون یورو را برای انجام پروژه های مربوط به معرفی شهر تلمسن به عنوان پایتخت فرهنگی سال 2011 اختصاص داده است.
وی افزود : این مبلغ از سوی دولت الجزایر برای اطمینان از موفقیت چندین پروژه ضروری در این زمینه کنار گذاشته شده است.
تومی همچنین گفت : علوه بر کشورهای اسلامی 10 کشور دیگر نیز تمایل خود را برای شرکت در جشن بزرگ معرفی تلمسن به عنوان پایتخت فرهنگی 2011 ابراز تمایل کرده اند.
بنابر گزارش کونا ، وزیر فرهنگ الجزایر همچنین از تهیه 60 فیلم درباره تمدن و فرهنگ اسلامی و همچنین معرفی شخصیت های اسلامی این کشور برای نمایش عمومی در این جشن خبر داد.
در میان بناهای تاریخی بسیار مهم اسلامی تلمسن و پیرامون آن ، می توان به بقایای باروهای قدیمی اگادیر، تا کرارت و المنصوره ؛ مسجد جامع تلمسن با مناره هایی متعلق به قرن هفتم ؛ مناره های مسجد جامع اگادیر؛ مسجد بوالحسن سیدی ، که اکنون موزه هنرهای اسلامی است ؛ مناره سنگی مسجدالمنصوره ، با چهل متر بلندی و با آجرکاریهای رنگارنگ اشاره کرد.
در جنوب شرقی تلمسن ، مسجد و آرامگاه سیدی بومدین، مشهورترین عارف و پیر اندلسی تلمسان ساخته ابوالحسن مرینی ، قرار دارد. مقبره شیخ هنوز هم موردتوجه فراوان مردم است . سرانجام در شمال شهر و درست در پای دیوار آن ، مسجد عارف اندلسی دیگر، سیدالحلوی ، قرار دارد که ابوعِنان فارِس مرینی در 754 آن را ساخته و در بناهای جانبی ، در بسیاری از جزئیات شبیه مدرسة بوعنانیّة همین سلطان در فاس است .
نظر شما