به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «مصطفی سالاری» امروز (پنجشنبه، ۱۵ آذر) در ستاد ساماندهی جوانان استان با بیان اینکه جوان تعریف دارد و باید مطابق با این تعریف برنامهریزی کنیم خواستار ارائه طرح و ایدههای خلاقانه جهت بررسی در این کارگروه شد و گفت: اینگونه جلسات صرفا جهت ارائه عملکرد دستگاهها نیست و مباحث این حوزه باید تخصصیتر مطرح شود.
استاندار گیلان با بیان اینکه باید به سمت ایدههای ابتکاری و قابل اجرا در حوزه جوانان گام برداریم افزود: همه ما خوب و آرمانگرایانه حرف زده و به عملکرد دیگران نیز انتقاد داریم، ایراد گرفتن آسان است اما رفع ایراد و احساس مسئولیت کردن اصل مهم است.
وی ادامه داد: در هر حوزهای چالشها و نارساییهایی وجود دارد و ما نیز معتقد به اداره کردن بینظیر اوضاع نیستیم اگر اینگونه بود شرایط امروزمان بهتر میشد.
سالاری با بیان اینکه باید برای رفع مشکلات راهکار ارائه داد افزود: در این کارگروه باید به جای ارائه فعالیتهای روزمره، برای رفع مشکلات گام برداریم و با ارائه طرحهای نوین و مشارکت در اجرایی کردن آن ستاد ساماندهی جوانان را به جایگاه مناسب برسانیم.
وی در ادامه مباحث حوزه جوانان را مباحثی جامع دانست و اعلام کرد: مشکلات جوانان تفکیک ناپذیر از مشکلات عمومی جامعه بوده و موفقیت در ایجاد اشتغال، مشکل جوان و جامعه را رفع میکند.
نماینده عالی دولت با انتقاد از کیفیت آموزش خواستار چارهاندیشی اساسی در این مقوله مهم شد و افزود: متاسفانه ارائه مدرک تحصیلی بدون آموزش مهارت منجر به بروز مشکلاتی شده و سطح توقع جوانان را در کسب شغل افزایش داده در حالیکه آموزش مهارت، درآمدزایی و ایجاد اشتعال برای خود و دیگران را به همراه دارد.
وی تاکید کرد: آموزش بدون مهارت به جوان لطمه وارد کرده و موجب عدم سازگاری بین مدرک تحصیلی و توانمندی وی میشود. همین ساز و کارهای نادرست و عدم تناسب توقعات، واقعیتها و توانمندی وی موجب سرخوردگی او و ایجاد آسیب اجتماعی میشود.
استاندار گیلان در ادامه با اشاره به نقش کمرنگ جوان در اداره جامعه و تصدی پستهای مدیریتی گفت: متاسفانه همان افرادی که از جوانان سخن میگویند، خود در استفاده از این ظرفیت کارشکنی کرده تا جوان نقشی نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در جایگزین کردن جوانان باید روندی معقول و مستمر را در پیش گیریم افزود: سخن از دستگیری میانسالانی که مطابق با حکم دارای مسئولیتی هستند، بسیار نادرست است و در هیچ کجای جهان مرسوم نیست.
سالاری ادامه داد: نمیتوان برای بهرهگیری از نیروی جوان در اداره کشور یکدفعه افرادی را که ۲۰ سال است مسئولیتی داشتهاند را برکنار یا زندانی کرد. اینها تعارضاتی است که میانسال و جوان نمیشناسد و آسیبی جدی است.
وی در ادامه با اشاره به دستگاههای متولی پیش از ازدواج تصریح کرد: استفاده از شیوه آموزشی ۲۰ سال گذشته از چالشهای این حوزه است، جوان امروز هوشیار و بهرهمند از ابزارهای مختلف فضای مجازی است و باید از شیوههای نوین و بروز جهت آموزش بهره گرفت.
استاندار گیلان خواستار تولید محتوا با بهرهگیری از ابزار نوین و دستاوردهای علمی دنیا شد و افزود: رسانههای جمعی باید در زمینه مشاورههای قبل، حین و بعد از زدواج تولید محتوا کرده تا موجب ارتقای سطح آگاهی افراد جامعه شوند.
وی با تذکر به شهرستانهایی که ستاد ساماندهی جوانان فعال ندارند به احداث خانه جوان اشاره و تصریح کرد: با ساختمانسازی آنهم در شرایط بودجهایی امروز مخالف هستم و باید از ساختمانهای فعلی و امکانات موجود حداکثر بهره برداری را داشته باشیم.
سالاری با بیان اینکه از ساختمانهای موجود دولتی استفاده مطلوب نمیشود گفت: برای استقرار اداره راهآهن شمال پیشنهاد استفاده از ساختمان راه و شهرسازی شد که نداشتن ظرفیت لازم را بهانه کردند در حالیکه چنین نبود. اگر به اندازه تعصب ملکی که در دستگاهها داریم، تعصب کاری داشته و برای مردم خدمت میکردیم امروز شاهد بروز مشکلات مختلف نبودیم.
وی تاکید کرد: ساختمانها و فضاهای اداری متعلق به ملت ایران و با اختیار دولت است. اموال اختصاصی در این مقوله معنا ندارد و باید از همه ظرفیتها بهرهگیری شود.
استاندار گیلان خاطرنشان کرد: در هر شهرستان از ساختمانهای دولتی که دارای ظرفیت خالی برای راهاندازی خانه جوان هستند بهرهگیری تا نسبت به تجهیز آن اقدام شود.
وی بر برنامهریزی مناسب برای فعالیت خانه جوان تاکید کرد: برای خانه جوان فعالیتهای فرهنگی و هنری مناسب برنامهریزی و ساز و کارهای مناسب تعریف شود تا به اهداف خود دست یابیم.
نظر شما