به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، حجتالاسلام شهابالدین میهنپرست، خطیب نماز جمعه شهر چوار در خطبههای این هفته نماز جمعه در مسجد جامع این شهر، با اشاره به خطبه 17 کتاب شریف نهجالبلاغه، اظهار کرد: حضرت امام علی (ع) در ادامه مباحث مربوط به جاهلان در این خطبه میفرماید که در فرد جاهل در برابر شبهات فراوانی که وی را احاطه کرده همانند عنکبوت است که تارهایی دور خود میتند و بر آن تکیه میکند.
وی، افزود: امام علی (ع) می فرمانید تارهایی بسیار سست و بیاساس که نه در برابر باران، تاب مقاومت دارد و نه در برابر یک نسیم، بلکه سنگینی ناچیزی گردوغبار را تحمل نمیکند و ازهمگسیخته شده از سقف آویزان میگردد. حضرت اینگونه افراد جاهل مغرور ضعیف الفکر را به عنکبوتی تشبیه میکند که تارهایی برای خود میتند که همخانه و لانه اوست و هم دام برای شکارش، خانهای که بههیچوجه قابلاعتماد نیست، دامی که شکارش تنها حشرات ضعیف و ناتوان است.
امامجمعه شهر چوار، یادآور شد: لذا چنین افرادی مانند عنکبوت افکارش همانند تارهایی سست و شکارش هم همان فریبخوردگان است، این بینوا در حالی این راه خطرناک را میپوید که نمیداند درست حکم کرده یا به خطا رفته است به همین دلیل اگر تصادفاً راه صحیح رفته باشد از این بیم دارد که خطا کرده باشد و اگر راه خطا پیموده باشد امید دارد تصادفاً صحیح از آب درآید.
حجتالاسلام میهنپرست، گفت: امام علی (ع) در ادامه این خطبه میفرماید که این همان سرنوشت همه افراد نادان و بیخبری است که عهدهدار کارهای مهمی میشوند که از صلاحیت آنها بیرون است و سپس میفرماید او نادانی است که در تاریکیها جهالت سرگردان و حیران است او نابینایی است که در ظلمات پرخطر همچنان به راه خود ادامه میدهد.
وی، تصریح کرد: حضرت امام علی (ع) در ادامه میفرماید او در میان جهالتها همواره سرگردان است و همواره سوار بر مرکب ظلمت و تاریکی شده بدون اینکه بداند به کدام سو میرود، گاه در چاه میافتد و گاه در آتش. در توصیف دیگری میفرماید او هرگز علوم و دانشها را به طرز صحیحی فرانگرفته و به همین دلیل در هیچ مسئلهای با اطمینان و یقین داوری نمیکند.
امامجمعه شهر چوار، افزود: حضرت امام علی (ع) چنین توصیف میکند که اینها همانند کسانی هستند که غذای خوبی در اختیاردارند اما نجویده فرومیبرند و هرگز جذب بدن او نمیشود، در توصیف دیگری میفرماید او همانند تندبادی است که گیاهان درهمشکسته را بیهدف به هر سو پراکنده میکند به این معنا که روایات پیامبر اکرم (ص) را درهم میریزد تا به گمان خویش از آن نتیجهای به دست آورد.
حجتالاسلام میهنپرست، در ادامه تصریح کرد: در پی سؤال طلبهای در درس خارج از فقه مقام معظم رهبری در خصوص قانون بازنشستگی و اعتراض این طلبه به اخذ مجوز دستگاهها برای بهکارگیری برخی مدیران از رهبر معظم انقلاب، معظم له نقطه نظرات خویش را در قالب سه نکته بیان فرمود.
وی، افزود: معظم له فرمودند که این قانون بازنشستگان قانون بسیار خوبی است، این از آن قوانینی است که ما به آن احتیاج داشتیم، جایش هم خالی بود، این قانون درواقع حلقه بسته مدیریتی را که گاهی اوقات در بعضی از جاها سالها طول میکشید، این حلقه مدیریتی بسته را باز میکند، میشکند، راه را برای جوانها میگشاید که بتوانند خودشان را به مراکز مدیریتی برسانند.
امامجمعه شهر چوار، ابراز کرد: معظم له فرمودند اطلاق قانون، اطلاق دستی نیست، یعنی اینکه هر بازنشستهای باید به کار گرفته نشود، این اطلاق درست نیست، چون بعضی از افراد هستند مثلاً سی سال هم خدمت کردهاند، بازنشسته شدهاند، فرض کنید که بیستساله بودهاند، هیجده ساله بوده استخدامشده، حالا هم یک مردی چهل و هست ساله، پنجاهساله است، وقت کارش است و تجربه خوبی هم پیداکرده جایگزین هم ندارد، این است دیگر، قانون این را هم شامل میشود، اما شمول قانون نیست به اینجور آدمهایی که کموبیش پیدا میشوند ممکن است زیاد هم نباشند درست نیست.
حجتالاسلام میهنپرست، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیام مقام معظم رهبری به بیست و هفتمین اجلاس سراسری نماز، اظهار کرد: در پیام مقام معظم رهبری برای اجلاس سراسری سالانه نماز، ایشان ضمن ارج نهادن به اقدام برگزار اجلاس نماز، از جهت اینکه در راستای ادا کردن حق نماز است، به جایگاه مهم نماز در قبولی دیگر عبادات اشاره فرمودند و همچنین مقام معظم رهبری بر لزوم توجه به ادای صحیح نماز اشاره کردند.
وی، ابراز کرد: معظم له در این پیام به لزوم توجه به جنبه تربیتی نماز برای نسل جوان اشارهکرده و آموزشوپرورش را خطاب قرار داده و با عنایت به ابعاد تربیتی نماز برای جوانان فرمودند که آموزش و پروش میتواند در این عرصه از اثرگذارترینها باشد، مدارس را مزین کنید به نمازخوانی نوجوانان، این بهترین تضمین برای سلامتی آینده جامعه است.
امامجمعه شهر چوار، در ادامه با اشاره 16 آذر روز دانشجو، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که جنبش دانشجویی در شرایط کنونی رسالت سنگینی بر عهده دارد که نقشآفرینی در فراگیری گفتمان انقلابی گری، افزایش بصیرت و سطح آگاهی سیاسی و دینی، داشتن تحلیل سیاسی و اعلام موضع به هنگام، آگاهسازی جامعه، فساد ستیزی و مطالبه عدالت، میدانداری در جنبش نرمافزاری و کمک به تحقق تمدن اسلامی ازجمله این رسالتهاست.
حجتالاسلام میهنپرست، در ادامه با اشاره به پشت پرده نمایش جدید سران کاخ سفید در فضاسازی علیه ایران، افزود: مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا روز شنبه مدعی شد ایران آزمایش موشکی جدید انجام داده که ناقض قطعنامه شورای امنیت است، این در حالی است که نماینده انگلیس در نشست شورای امنیت در برابر ادعاهای مربوط به آزمایش موشکی ایران ابراز تردید کرده است.
وی، خاطرنشان کرد: اروپاییها در قضیه برجام بدهی زیادی به ایران دارند، 7 ماه از خروج آمریکا از برجام میگذرد و قرار بود که اروپاییها بهسرعت و ظرف چند هفته عواید ایران در ادامه تعهدات برجامی را تضمین کنند، علیرغم گذشت این مدت طولانی اروپا از مرحله حرف فراتر نرفته و هنوز اقدامی عملی در این زمینه صورت نگرفته است راهکار مقابله باسیاست مزورانه اروپا و خصمانه آمریکا چیزی نیز جز دیپلماسی انقلابی و برخورد مناسب و متقابل نیست.
نظر شما