بازدید بیش از ۵ هزار داروخانه کشور/ ۳۰۰ نفر در میز خدمت به بیماران مشاوره و تخفیف می دهند

خشنود گفت: ۵ هزار و ۳۸۱ مورد از ابتدای سال تا کنون بازرسی از داروخانه ها انجام شده و در بخش غذا نظارت دائمی بوده و ۱۳۷ بازدید از شرکت ها انجام شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «محمدجواد خشنود» امروز (شنبه ۱۷ آذر) در جمع خبرنگاران با بیان اینکه فارس جزو کلان منطقه پنج علوم پزشکی محسوب شده و معاونت غذا و دارو شیراز دبیر قطب منطقه پنج است، گفت: ۷۰۰ داروخانه فعال در استان و ۴۰۴ شرکت توزیع دارو در استان فعال هستند، ۶۰۲ داروخانه در بخش خصوصی و مابقی در بخش دولتی فعالیت می کنند.

 

معاونت غذا و دارو علوم پزشکی شیراز با اشاره به بازرسی های محسوس، نامحسوس و آیین نامه ای و ادواری از داروخانه ها و انبارهای آنها، بیان کرد: بازرسی های نامحسوس عمدتا بر اساس شکایت های مردمی انجام می شود و بازرسی های ادواری در داروخانه ها ماهانه و در شرکت ها به صورت فصلی است.

 

وی افزود: برخی از بازرسی ها نیز بر اساس آشنایی، آموزش و یا الگوبرداری با توجه به عملکرد داروخانه ها و شرکت ها انجام می شود.

 

خشنود با اشاره به بازرسی های داروخانه ها گفت: پنج هزار و ۳۸۱ مورد از ابتدای سال تا کنون بازرسی از داروخانه ها انجام شده و در بخش غذا نظارت دائمی بوده و ۱۳۷ بازدید از شرکت ها انجام شده است.

 

معاون غذا و دارو علوم پزشکی شیراز با اشاره به آمار بازرسی ها و تخلفات تاثیر گذار یا اداری متذکر کرد: ۳۲۴ مورد عدم حضور مسئول فنی، ۱۶۴ نسخه پیچی با عدم حضور فنی، ۱۶۷ عدم نظارت کافی مسئول فنی، ۹ مورد عرضه داروی خارج از فهرست، ۸۸ مورد گران فروشی از تخلفات بوده که ۳۲۲ اخطار کتبی و ۶ مورد معرفی به کمیته صورت گرفته است.

 

وی با اشاره به عرضه داروی خارج از داروخانه گفت: ۳۸ درصد از داروها مکمل های چاقی، لاغری، ۱۷ و نیم درصد داروهای قوای جنسی، ۸ درصد سقط جنین، ۲۱ درصد مخدر، مسکن ها ۲ و نیم درصد در سال ۹۴ و ۹۵ با رقم ریالی ۵۳ میلیارد و ۸۰۰‌ میلیون ریال بوده است.

 

خشنود تخلفات در شش ماه اول ۹۶ را مبلغ ۳۰ میلیارد ریال و نیمه دوم سال ۹۶ تاکنون یکصد میلیارد ریال خواند و بیان کرد: از این تعداد ۵۰ درصد مکمل ها، ۲۵ درصد مخدرها، سقط جنین ۲ درصد، هورمون ها هفت درصد، ۱۳ درصد قوای جنسی، یک درصد مسکن بوده که محصول ۷۰۳ مورد بازرسی بوده که ۱۴ مورد ارجاع به دادگاه و پلمپ، ۵۰۰ مورد اقدام انتظامی صورت گرفته و مابقی در دست اجرا است.

 

معاون غذا و دارو علوم پزشکی شیراز با تاکید بر اینکه مردم برای تهیه دارو به داروخانه ها مراجعه کنند، گفت: ارائه کننده های غیرمجاز دارو راه های دور زدن قانون را فرا گرفتند اما قانون شدیدا با این موارد برخورد می کنند.

 

وی یادآور شد: داروهای قاچاق، داروهای کمیاب نیست، بلکه بیشتر این داروها به صورت غیرقانونی و دست ساز تولید می شوند.

 

خشنود با اشاره به پرونده داروخانه متخلف بررسی شده در دادگاه ویژه مفسدان اقتصادی، خاطرنشان کرد: داروخانه ملزم به داشتن انبار نیست اما در صورت داشتن انبار داروخانه باید به علوم پزشکی اطلاع دهد.

 

وی عنوان کرد: داروهای بیماران خاص خون کمبود دارویی نیست و مشکلی در تامین آن وجود ندارد و در مورد بیماران پیوندی و بیماران ام اس نیز کمبودی در انواع ایرانی و خارجی وجود ندارد و تنها مشکل هزینه پرداختی در نوع خارجی آن است که اگر کمیته علوم پزشکی تشخیص به مصرف داروی خارجی داده شود هزینه پرداخت می شود.

 

معاون غذا و دارو با اشاره به انواع داروی تالاسمی خاطرنشان کرد: بیمه ها مابه تفاوت داروی خارجی را تقبل نمی کنند و در مورد داروهای سرطانی به صورت مقطعی دچار کمبود هستیم ولی نمونه های ایرانی تاحدودی وجود دارد و بیمه ها سهم نمونه خارجی نیز پذیرفتند.

 

خشنود افزود: ۳۰۰ نفر در میز خدمت برای ارائه داروها و تخفیفات برای بیماران صعب علاج و داروهای ایرانی مستقر هستند که ماهیانه معادل ۳۰۰ میلیون تومان به بیماران تخفیف داده می شود.

 

وی افزود: ۳۲۱۲۲۲۴۰ تلفن رسیدگی به شکایات از داروخانه ها، ۱۹۰، ۱۴۹۰ و ۱۸۱۹ شماره های مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم هستند که مردم می توانند به طور شبانه روزی با آنها ارتباط برقرار کنند.

 

 

کد خبر 745992

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha