توسعه زیرساخت ها شروعی بر محرومیت زدایی

توسعه زیرساخت های بویژه در حوزه بهداشت و درمان دراستان بستر محرومیت زدایی تاریخی از چهره استان است.

خبرگزاری شبستان_ خرم آباد، محرومیت و دورن ماندن از توسعه دردی تاریخی در استان لرستان است که با گذر زمان و به رغم برنامه های دولت های مختلف برخی از مناطق استان از این درد به خود می پیچند.

 

زمانی که نام استانی در زمره مناطق محروم قرار گیرد بدان معناست که از تمام جوانب محروم است.

 

محرومیت در اقتصاد، فرهنگ، مسائل اجتماعی، آموزش، بهداشت و درمان هر کدام خصوصیات و شرایط خاص خود را دارد، که سخت ترین و بدترین حالت آن محرومیت از نعمت سلامت است.


سلامت برای هر اجتماع نه تنها یک نیاز بلکه یک اصل است، اصول ریشه های یک جامعه هستند که سایر نیازها بعد از آن یا از خود آن اصل شکل می گیرند.


 اصل سلامت در کنار امنیت مهم ترین شاخص های توسعه ی پایدار هستند.


اصولا حفظ سلامت خود نوعی امنیت محسوب می شود، امنیتی که نه مردم و نه هیچ سازمان مردم نهاد بلکه دولت مسئول ایجاد آن به طور عادلانه برای آحاد جامعه است.


اما در نسبت این تفاسیر به استان لرستان، تنها جنبه ای که با توسعه های زیر ساختی چند سال اخیر خود، لرستان را از یوغ محرومیت رهایی بخشیده، مقوله ی سلامت است.

 

بهداشت و درمان استان لرستان طی چند سال اخیر شاهد رشد چشمگیری به ویژه در توسعه زیرساخت ها بوده است.


در واقع توسعه زیرساختی مقدمه و شروع محرومیت زدایی است و مادامی که زیرساخت های لازم ایجاد نشوند با ماهرترین و متخصص ترین نیروهای انسانی نیز راه به جایی نخواهیم برد.


از مهم ترین برنامه های توسعه محور دانشگاه علوم پزشکی لرستان می توان به موارد زیر اشاره کرد :


شروع ساخت  ۱۸۴ پروژه با دامنه ی دربرگیری خانه های بهداشت، پایگاه ها و مراکز جامع سلامت شهری و روستایی به انضمام ساختمان های اداری که تا به امروز  ۸۸پروژه ی آن به بهره برداری رسیده است و مابقی به زودی تکمیل می شوند.


برنامه ساخت یک مرکز آموزشی درمانی و دو بیمارستان با زیربنای جمعا نزدیک به ۱۱۰ هزار متر مربع که تا کنون رشد فیزیکی چشمگیری داشته اند.


تجهیز مراکز درمانی به مدرن ترین امکانات تا حدی که نه تنها نیاز مردم استان بلکه نیاز بیماران استان های هم جوار را برآورده می کند از جمله راه اندازی مراکز شیمی درمانی در دو فاز،رادیوتراپی، اندوسونوگرافی، تشخیصی بیماریهای ریه و ...


جلب نظر خیرین سلامت برای ورود به رفع مشکلات بهداشت و درمان مردم که با تکمیل بیمارستان های دلفان و رومشکان به اعتباراتی بالغ بر ۶۰۰۰میلیارد ریال خواهد رسید.


این که دیگر در صعب العبورترین مناطق استان برای حل مشکلات درمانی مردم با وجود بالگردهای اورژانس هوایی جای هیچ نگرانی باقی نمانده است و دهها مورد دیگر...


علاوه بر این موارد نباید فراموش کنیم مادامی که امکانات تخصصی و زیرساخت های لازم فراهم نباشد آمار پزشکان متخصصی که پس از گذراندن دوره ی طرح خدمتی لرستان را ترک می کنند قابل توجه خواهد بود.

 

بهترین دیدگاه  مدیریتی دیدگاه توسعه محور یا به تعبیری آینده نگر است، نگاهی که در آن رشد و تعالی جامعه غایت نهایی است. پس وقتی این نوع از دیدگاه در دانشگاه علوم پزشکی لرستان به وجود آمده است چه بهتر که از تداوم آن حمایت کرده و حتی به سایر دستگاه های اجرایی استان بسط داده شود.

کاظمی ذهابی

کد خبر 746088

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha